|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
γεια σας παιδια.σε λιγο καιρο ευχομαι θα ειναι ετοιμο το καινουργιο μου ενυδρειο 2,50/0.60/0.80.λοιπον θα ηθελα να με βοηθησετε σχετικα με τη φιλτρανση.θα φτιαξω 2 αυτοσχεδια φιλτρα(ενα δουλευει ηδη στο ενυδρειο που εχω τωρα καλα) οπου το καθε ενα θα εχει αντλια eheim 3400l/h.ερωτηση μου ειναι ποσα λιτρα να κανω τον καθε καδο??ποσα και ποια υλικα να βαλω μεσα και απο ποση ποσοτητα το καθε ενα??ιδεες που ισως υπαρχουν απο εσας, ειναι δεκτες τιποτα δεν εχει φτιαχτει ακομα αρα ολλα παιζονται.sump δεν γινεται γιατι η βαση εχει μονταριστει και το ενυδρειο ειναι απανω.παραλειψη μου ειναι να πω οτι θα μπουν πολλα φυτα.ευχαριστω εκ των προτερων
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GP250381 : 10-08-06 στις 10:38 |
|
|||
|
|||
![]()
Τα αυτοσχέδια φίλτρα που πρόκειται να φτιάξεις θα είναι όπως πχ. τα εξωτερικά φίλτρα της eheim;
Όσο μεγαλύτερο όγκο τα φτιάξεις, τόσο καλύτερο θα είναι επειδή θα έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις πολλά υλικά για την φίλτρανση. Αλλά, με 8-10 λίτρα ο κάθε κάδος θα έχεις υπεραρκετό χώρο να βάλεις όσα υλικά θέλεις. |
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 19-08-06 στις 10:01 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Συν τα μηχανικά φίλτρα που πρόκειται να βάλεις. |
|
||||
|
||||
![]()
θελω να μου εξηγησεις τι εννοεις συν μηχανικα φιλτρα??εννοεις υλικα για μηχανικο φιλτραρισμα?μην με παρεξηγειται νεος ειμαι και μαθαινω
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GP250381 : 11-08-06 στις 07:54 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω.λοιπον σφουγγαρι μπλε??ποσα εκατοστα?10 ειναι αρκετα?οι βιοσφαιρες τι ειναι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Gia filtro Hamburg to exeis skef8ei....gia koita ki auto
http://www.tsamisaquarium.com/Selide...a/filters4.htm me tous kikloförites pou exeis 8a doulepsei apsoga. (link fixed)
Με Αγαπη για το Χομπι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 11-08-06 στις 10:52 |
|
||||
|
||||
![]()
φιλτρο αμβουργου?χμ θα μου τρωει χωρο απο το ενυδρειο, με τους κυκλοφορητες αυτους δεν θα εχω πολυ δυνατη ροη??,και δεν ξερω τι δουλεια κανει αυτο το φιλτρο.το εχεις κανει?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GP250381 : 11-08-06 στις 07:54 |
|
||||
|
||||
![]()
Το φίλτρο Αμβούργου δουλεύει άψογα με ελάχιστη συντήρηση όμως ναι θα σου τρώει χώρο από το ενυδρείο και θα είναι λίγο ακαλαίσθητο μέχρι να καλυφθεί.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ομως σε ενα τέτοιο ενυδρείο δεν θα ήταν κρίμα να χρησιμοποιήσεις αμβούργου? Για αισθητικούς λόγους πάντα...... Ομως αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες δες εδώ http://www.greekaquarist.com/vb/show...FD%F1%E3%EF%F5 και εδώ http://www.greekaquarist.com/vb/show...FD%F1%E3%EF%F5 και εδώ http://www.greekaquarist.com/vb/show...FD%F1%E3%EF%F5 Απότι θα δείς έχουν γραφτεί πολλά και όχι μόνον. |
|
||||
|
||||
![]()
οχι τυπου αμβουργου.αρα θα κανω δυο αυτοσχεδια φιλτρα με 2 αντλιες eheim 3400l/h η καθεμια και με καδο γυρω στα 40 λιτρα ο καθενας και θα βαλω 10 λιτρα ziporax στο καθενα ενα μεγαλο μπλε σφουγγαρι στο καθενα ,5 λιτρα substrat pro στο καθενα και υαλοβαμβακα στο τελος,επισης και ενα φιλτρο αμμου συνδεμενο με το ενα φιλτρο οπως σωστα μου ειπε ο lasal.συμφωνειτε??
επειτα θα ηθελα αν καποιος ξερει να μου πει πωε ετοιμαζουμε ριζες,ξυλα και πετρες απο ενα ποταμο για να τα βαλουμε στο ενυδρειο μας? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Siporax και substrat pro ειναι υλικο της ιδιας κατηγοριας..
Δες και την περιπτωση να βαλεις bactoballs αντι για το μικρο σχετικα siporax - substrat pro... Καθοτι μεγαλυτερες σε διασταση μπορει να σε βολεψουν στον κουβα.... 20 λιτρα siporax + substrat ειναι μαλλον πολυ, χωρις να σημαινει οτι κανει κακό, εκτος απο την τσεπη. Μπλε σφουγγαρι δεν χρειαζεται να βαλεις, εκτος να ειναι με πολυ μεγαλες τρυπες, ως μηχανικο. Σαν πρωτο υλικο ομως καλο ειναι να βαλεις καμποσο κεραμικο ΜΗ πορωδες μακαρονι (πχ eheim ehfimech) και μετα, μιας και εχεις χωρο βαλε μια καλη στρωση EhfFIX .. Ειναι σαν πολυ χοντρος υαλοβαμβακας και κανει πολυ καλη δουλεια μετα τους κεραμικους κυλινδρους ως μηχανικο φιλτρο. Η κεντρικη ιδεα ειναι οτι τα σφουγγαρια ως μηχανικα φιλτρα εχουν την ταση να στουμπωνουν σχετικα ευκολα.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
klaz εξηγησε γιατι?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 19-08-06 στις 10:02 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
τα εχω πειπου ενα μηνα στον ηλιο θα τα αφησω και αλλο.αν τα περνουσα με κατι??(λουστρο?εμποτισμου?)
|
|
||||
|
||||
![]()
το λουστρο εμποτισμου ειναι κατα πασα πιθανοτητα τοξικό.
τα ξυλα που κυκλοφορουν στα ελληνικα ποταμια σαπιζουν μετα απο μερικους μηνες οτι κιαν κανεις. και οταν σαπισουν το πραγμα γινεται δυσκολο και επικινδυνο. καποιος ειχε επιτυχει με κορμο απο κληματαρια, αλλα μιλαμε για απειρη προετοιμασια. καπου κυκλοφορει το αρθρο.. το εχουν δοκιμασει πολλοι, πριν απο σας, για σας... :d :d |
|
||||
|
||||
![]()
κριμα και ειναι 3 παρα πολυ ωραιες ριζες
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.malawicichlidhomepage.com...tank_wood.html |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο linkman
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το παιδί και από τη Χαλκιδική πανταχού παρών και τα πάντα λινκ....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αστο.θα αγορασω ριζες τελικα
![]() κατι αλλο τωρα.χωρανε 12 λαμπες οι οποιες θα ειναι 6 gro lux και 6 daylight οι οποιες ειναι 36w η καθεμια.συνολο 332watt.πολυ λιγα αλλα δεν χωρανε αλλες λαμπες, ΥΓ.πρεπει να εχουν μηκος 1,20 γιατι αλλιως δεν ανοιγει το καπακι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 19-08-06 στις 10:02 |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί να μην χωράνε....
Το μήκος τους ειναι 121,4 εκ. Εχεις 2,5 μέτρα μήκος και 60 εκ πλάτος. Σου βγαίνει 0,36 W/L όπου είσαι οριακά. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν μπορέσεις να βάλεις με τίποτα μεγαλύτερες ή περισσότερες τότε σε βλέπω για PC ή δεν θα το κάνεις full planted
Μην αδικείς την ζωή είναι από μόνη της άδικη! Όλα για το χόμπι! ![]() ...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 17-08-06 στις 21:03 |
|
||||
|
||||
![]()
χωρανε μονο 12 λαμπες lasal των 1,20. 6 σε καθε μερια αν φανταστεις το ενυδρειο κομμενο στο 1,25.δηλαδη δεν ειναι παρα πολυ λιγο? τι αλλο μπορω να κανω?
Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 19-08-06 στις 10:00 |
|
||||
|
||||
![]()
Power Compact Για ψάξε λίγο εδώ στο φόρουμ και μετά μπορείς να googliseis.
|
||||
|
||||
![]()
leds θα κανουν δουλεια?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εισαι σιγουρος οτι θελεις πολλα φυτα σε τοσο μεγαλο και βαθυ ενυδρειο??
Η συντηρηση τους και μονο ειναι ζορικη ιστορια. Με τα τεραστια φιλτρα που ετοιμαζεις (που δεν χρειαζονται κιολλας σε full planted) για δισκους σε κοβω (και με 0,36w/λιτρο θα εισαι αρχοντας...) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λιγη βοηθεια περι aquascaping | Nik25 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 22-05-06 17:26 |
Παρακαλω την βοηθεια σας | nautilus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 03-04-05 12:03 |
Φιλτρο βυθου | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 20-05-03 15:10 |
ΒΟΗΘΕΙΑ..... ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ!!! | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 20-12-02 12:20 |