|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω ένα ενυδρείο 54 λίτρα φυτεμένο...έχω:
Tetra complete substrate και από πάνω λάβα Και από λιπάσματα βάζω ταμπλέτες της τετρα seachem flourish και seachem excel. Τα φυτά που είναι ένα: Κερατοφυλλου Βαλισνερια Elatine hydropiper Gratiola Alternanthera reineckii Για φωτισμό έχω δύο sylvania glolux και τις δουλεύω για 6 ώρες κάθε μέρα....από την μέρα που έβαλα τα φυτά η ανάπτυξη είναι μηδενική....το elatine hydropiper και η βαλισνερια σαπίζουν τα φύλλα τους...το Κερατοφυλλου και αυτό μια από τα ίδια...για φίλτρο έχω της τετρα το easycrystal 300 και μέσα έχει seachem matrix carbon και phosguard....Το μόνο θετικό είναι πως τοreineckii που είναι κόκκινο έχει κρατήσει το χρώμα του και έχει μια πολύ μικρή ανάπτυξη Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς μας ήρθες ! Βάλε μια φωτό του ενυδρείου για να έχουμε εικόνα .
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για το καλοσορισμα άμα....ορίστε μερικές φωτογραφίες
![]() ![]() ![]() ![]() Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas G. : 28-10-17 στις 16:15 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Περισσότερα απο τα παιδιά των φυτεμένων ![]() Ξέχασα !!! Τα ψευτικα διακοσμητικά βγάλτα όχι για τα φυτά αλλά για τα ζωντανά που φαντάζομαι θα βάλεις αργότερα .
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Ο ανθρακας σίγουρα !!! Είχα βάλει ανθρακα για 10 μερες σε ενα ενυδρείο με φυτα και την άκουσαν όλα
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Έκανα edit παραπάνω συγνώμη , μάλλον δεν τα είδες όλα
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Η άλγη πολύ πιθανό να προήλθε από τον αντί φώσφορο. Αν έχεις green spot algae ειδικά.
Επίσης το χαλί που θέλεις να στρώσεις θεωρείται απαιτητικό δηλαδή θέλει υψηλό φωτισμό κ διοξείδιο. Όπως το κόβω επειδή έβαλες ενεργό άνθρακα κ αντίφώσφορο τα φυτα δεν είχαν τροφή, μόνο φως στην ουσία. ¶λλαξε αυτά τα δυο πρώτα κ βλέπεις |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα. Όπως ειπώθηκε τα υλικά που έχεις στο φίλτρο καλύτερα να αλλαχτούν.
Το θέμα σου θεωρω ότι είναι το πολύ φως . Πόσα watt είναι οι λάμπες σου?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα, 2 χ 24 Τ5 σε 54 λιτρα είναι πάρα πολύ χωρίς co2 μπουκάλα ( το excel δεν είναι το ίδιο). Βγάζεις άμεσα τη μια λάμπα για εμενα και παρατηρείς. Καλό θα ήταν να πάρεις και μερικά φυτά επιφάνειας γιατί και πάλι πολύ είναι το φως. Τα φυτά δε θα χαλάσουν επειδή δεν έχεις πολύ φως. Θα χαλάσουν επειδή δεν έχουν αρκετό co2 ή λίπανση.
Το ότι λιώνουν είναι κλασσικό σύμπτωμα χαμηλού co2. Όσο περισσότερο φως δίνεις τόσο ανοίγεις την όρεξη στα φυτά. Από τη στιγμή που δεν παρεχεις co2 λογικό ειναι τα φυτά ακόμα και τα εύκολα να μην μπορούν να τραφούν .
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Είδα ότι έχεις κερατοφυλλο. Πως σου πάει ? Για τις λάμπες έαν δεν δουλεύει μόνη της μια μπορείς να βάλεις μια καμμένη ή να καλύψεις με αλουμινόχαρτο αυτή που δε θες να φέγγει.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Σταματα και τη χορήγηση excel γιατί βαλισνερια και κερατοφυλλο δεν το συμπαθούν.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Μειωσε το στο 1/3.Βαλε και ενα μαυρο χαρτονι στη πλατη του ενυδρειου για να φαινεται πιο ωραια.Νομιζω οτι το φως δεν παιζει ρολλο στο λιωσιμο το φυτων αλλα τα υλικα του φιλτρου.Αντιφοσφωρος και ανθρακας.Θα αλλαζα την μια λαμπα με λευκη ωστε να παρεχεις στα φυτα μεγαλυτερο χρωματικο φασμα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχεις να χασεις κατι,και με μικρο κοστος.
|
||||
|
||||
![]()
Δε θα βάζεις γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό το πρόβλημα που πρέπει να σε απασχολεί. Όπως βλέπεις και τώρα που βάζεις κάτι δε πάει καλά.
Το θέμα είναι η επιλογή φυτών και το πολύ φως που τους δίνεις. Κόψε το πολύ φως . Κάνε δύο αλλαγές νερού την εβδομάδα από 30% με αποχλωριομενο νερό. Στα λίτρα σου το φίλτρο που έχεις το θεωρώ ανεπαρκές. Δες τελος δικό μου ενυδρείο που δεν ειχα βάλει ποτέ co2 αλλά έτρεχε με φυτά εύκολα και από φως 30 watt στα 80 λίτρα. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90350
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτά πάντως δε τα νοιάζει το χρώμα της λάμπας.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
¶λγη ή Σάπισμα ξύλου | sv3glw | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 25-09-14 15:26 |
Σάπισμα φυτων | dimitris1006 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 01-02-13 01:20 |
σάπισμα φύλλων | ALKAR | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 28-10-10 21:01 |
Μαύρη άλγη η σάπισμα φυτού? | lospci | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 19 | 10-01-09 13:34 |
Σάπισμα HYgrophila | Βίκυ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 13-03-05 13:30 |