|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
διαβαζω απο χτες για σαλιγκαρια στο φορουμ και βλεπω οτι η δουλεια τους ειναι απιστευτη!!!
οι ερωτησεις μου ειναι σε λιμνες μπορεις να βαλεις σαλιγκαρια; θα τρωνε τα φυτα; τα αυγα των ψαριων; το λαινερ (η μαυρη μεβρανη για στεγανοποιηση) θα εχει προβλημα; στο κρυο νερο αντεχουν; τα λιγα που διαβασα ειδα οτι πολλα απο αυτα αντεχουν σε θερμοκρασιες κανονικες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είτε το θέλω είτε όχι, τα eazypods μου είναι γεμάτα σαλιγγάρια που ρποήλθαν μάλλον από κάποια φυτά. Το εργο τους εκεί πέρα είναι πολύ καλό, γιατί τρώνε τις άλγες που είτε αναπτύχθηκαν εκεί, είτε που μεταφέρονται από τη λίμνη μέσω του bottom drain.
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω βασιλη! δηλαδη να βαλω; μου αρεσανε παρα πολυ! καμια φωτογραφια και ποιο ειδος να βαλω εχεις;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορείς να βρεις ακόμα και στη φύση (δεν το συμβουλεύω) ενδημικά ελληνικά είδη σαλιγγαριών νερού Αποστόλη ίσως μέλη της οικογένειας των Lymnaeidae. Από την αγορά, ίσως βρεις Ramshorn Snails που δείχνουν να αντέχουν σε εξωτερικά κλειστά κυκλώματα. Επίσης θα βρεις ακόμα και Ιαπωνέζικα είδη (iviparis malleatus). Υπάρχουν πολλά είδη Αποστόλη, ακόμα και είδη μυδιών που μπορούν να δουλέψουν και στον τομέα των νιτρικών. Τί να σου πω? Προσωπικά δεν θα έβαζα ξένα είδη. Επέλεξε καλύτερα γηγενή. Ίσως η Λούση και ο Αλέξανδρος να γνωρίζουν κάτι παραπάνω για τα ενδημικά είδη σαλιγγαριών νερού. Αν θα προμηθευτείς μη γηγενή σαλιγγάρια, να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός σχετικά με την διαχείρηση των φυτών και των κλαδεμάτων σου. Πολλές φορές τέτοιοι οργανισμοί που δεν φαίνεται να έχουν φυσικούς εχθρούς σε ένα ξένο οικοσύστημα, εκτοπίζουν και εξαφανίζουν γηγενή οργανισμούς. Το ξέρω ότι γίνομαι γραφικός αναφέροντας πάντα αυτό το θέμα, αλλά λόγω του ότι οι λίμνες απ' ότι φαίνεται εξαπλωνονται πολύ το τελευταίο διάστημα σε όλο τον ελληνικό χώρο, μην κάνουμε τα λάθη που έκαναν πριν δεκαετίες φίλοι των λιμνών ανά τον κόσμο στα τοπικά τους άγρια οικοσυστήματα. Οι λίμνες (τεχνητές) βρίσκονται έξω, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και διαχείρηση.
|
||||
|
||||
![]()
σκευτομαι για ελληνικα σαλιγκαρια αλλα φοβαμαι μη μου φαν τα φυτα και ολα τα παραπανω συν μη μου κανουν κακο στην αντλια
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα Japanese Trapdoor Snails Viviparis malleatus τα έχει κάποιος να σου πει εμπειρίες... νομίζω (από όσα έχω διαβάσει) ότι και δουλειά κάνουν και ασφαλή είναι.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κανουν για το ενυδρειο? | 6981giwrgos | Αναγνωρίσεις φυτών | 9 | 18-11-10 22:22 |
τι κανουν εδω??? | thanasis76 | Malawi | 10 | 29-09-08 19:58 |
Τι κανουν τα δισκακια μου;;;;; | Pritanis | Δίσκοι | 25 | 04-05-08 10:16 |
Κάνουν ή δεν κανουν; | flying_guardian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 29-01-08 18:16 |
Πια φυτα κανουν ? | imichal | Χρυσόψαρα | 13 | 27-01-08 12:51 |