|
![]() |
#1 |
μετρηση pH απιονισμενου νερου και ασθενειες απο αυτο.
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα,
έχω μπροστά μου ένα 4λιτρο μπουκάλι απιονισμένου νερού που μόλις αγόρασα (σφραγισμένο) και είπα από περιέργεια να μετρήσω το pH του (μετά από αυτό θα διέλυα στο ίδιο νερό τις σκόνες καλιμπραρίσματος για το καινούριο μου pH-μετρο)... Έκανα λοιπόν τη μέτρηση και βλέπω ξαφνικά το pH-μετρο να εκτοξεύεται στο 9.5... δε μπορεί λέω, θα φταίει το pH-μετρο που δεν είχα ακόμα καλιμπράρει, αν και οι ενδείξεις που μου έδινε στα δύο ενυδρεία μου συμφωνούσαν απόλυτα με τα υγρά τεστ μου... Έτσι μετράω το pH και με τα υγρά τεστ της tetra και της Hagen που έχω, και επίσης μου δίνουν ένα αποτέλεσμα γύρω στο 9.5 ! Είναι λογικό αυτό ? Δε θα έπρεπε να είναι πολύ κοντά στο 7 ??
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις, αλλά γνώριζε πάντα όσα λες (Σωκράτης) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 14-12-10 στις 14:09. |
|
Εμφανίσεις: 19910
|
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε σε ένα ποτήρι μισό νερό βρύσης και το νερό που αγόρασες και μέτρα γιατί καμιά φορά το καθαρό νερό από R.O. δεν μετράτε σωστά.
Και λογικά θα πρέπει να σου δείξει λίγο μικρότερο από το PH της βρύσης. |
|
||||
|
||||
![]()
Με μισό νερό βρύσης και μισό απιονισμένο είμαστε στο 8.0... Πιο λογικό ακούγεται με δεδομένο ότι το νερό της βρύσης είναι στο 8.4, αν και θα το περίμενα ακόμα χαμηλότερο... λέτε να το χρησιμοποιήσω αυτό το απιονισμένο για να φτιάξω τα υγρά καλιμπραρίσματος ή να ψάξω για άλλο ??
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα έκανα ακόμη μια δοκιμή με νερό διαφορετικής μάρκας, για να δεις τι γίνεται. Ph 9 σε απιονισμένο ακούγεται πολύ ψηλό...
Αν αφήσεις το νερό να "κάτσει" λίγο, λογικά θα απορροφήσει CO2 από την ατμόσφαιρα, οπότε θα σχηματιστούν καρβονικά ιόντα - αυτό θα πρέπει να ρίξει το Ph _κάτω_ από το 7. Δεν ξέρω γιατί να έχει Ph > 7... Και κάτι άλλο, με επιφύλαξη όμως: στο απιονισμένο νερό είναι αξιόπιστο να μετρήσεις Ph με ηλεκτρόδιο; Νομίζω ότι τα ηλεκτρόδια μέτρησης Ph χρειάζονται παρουσία ιόντων στο νερό για να λειτουργήσουν σωστά (απιονισμένο --> χωρίς ιόντα). Και πάλι με επιφύλαξη... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ πολύ!
|
||||
|
||||
![]()
To LIDL (εδώ Θεσσαλονίκη τουλάχιστον) έχει, και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή - λογικά θα έχει κι εκεί.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θυμάσαι πόσο το έχει;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ασθενειες δισκων | akis.orestiada | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 01-09-10 10:59 |
απιονισμενο? | michael151 | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 05-10-09 17:45 |
Ασθενειες κοραλιων | BLACK EAGLE.. | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 2 | 26-03-08 08:56 |
Βιβλίο για ασθενειες ψαριων... | imichal | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 2 | 01-02-08 00:31 |
FAO (ασθενειες) | Christina | Ιστοσελίδες στο Internet | 0 | 06-10-07 00:33 |