|
|
|||
|
|||
![]()
παρακαλώ, βοηθήστε με να περισώσω ό,τι προλαβαίνω...
κατά την διάρκεια των εορτών, στο ενυδρείο μου εμφανίστηκε ich. Λόγω της απουσίας μου, το κατάλαβα ΑΡΓΑ, ήτοι το Σάββατο, 2/1/10. Έχω ήδη χάσει τα 2/3 του πληθυσμού (10 cardinal tetra, 7 red nose, 5 αρλεκίνους, 2 κλοουν). ζουν τα πιο δυνατά ψάρια (γκουράμι, ΣΑΕ) και 5 cherry barbs! Τα τελευταία είναι γεμάτα στίγματα. έψαξα να βρω αλάτι, αλλά πουθενά... κατέληξα να πάρω ένα sera Protazol. ανέβασα θερμοκρασία (28 C) και έριξα απο το Σάββατο την ενδεικνυόμενη δόση. Μέχρι σήμερα όμως, τα στίγματα παραμένουν. τι να κάνω? αν τελικά βρω τυροκομικό αλάτι, να το ρίξω στο ενυδρείο, ή η ύπαρξη του Protozol το κάνει απαγορευτικό? (έχω βρει και ένα αλάτι εμπορίου - ΧΙΩΝ μαγειρικό χονδρό, εντελώς φυσικό, συστατικά: αλάτι θαλασσινό), αλλά παρά την απόγνωσή μου φοβάμαι να το χρησιμοποιήσω. Σωστά, έτσι? |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() αλατι για Ich και περημενεις να φυγει ?????????????? ![]() ΜΟΝΟ Sera costapur και τιποτε αλλο !!!!!!!!!!!!!! Που το ακουσες για αλατι στo Ich δεν μπορω να καταλαβω !!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν μπορεις να βρεις τυροκιμικο αλατι σε ολοκληρα Τρικαλα?γιατι τοσο δυσκολο....ανεβασε τη θερμοκρασια κ αλλο.στους 30.εγω εχω κανει καλα ick και με μαγειρικο αλατι αλλα δεν θα στο συνηστουσα.προσπαθησε να βρεις,ειναι οτι καλητερο.αν και ισως δεν προλαβεις να κανεις και πολλα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σαφέστατα και το αλάτι κάνει δουλειά για το Ick
jimmis1974 ρίξε 2 ματιές εδώ : http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ultifiliis.htm και εδώ : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221 Επί του θέματος τώρα, ο συνδιασμός αλατιού και Protazol κακό δεν θα κάνει, αλλά το ότι είναι το Ich ο λόγος των απωλειών είναι σίγουρο ? Πόσο καιρό έλειπες και μήπως έχεις κάποιες μετρήσεις του νερού του ενυδρείου ? Το αλάτι σου γράφει ότι δεν έχει πρόσθετα ροής ή αντι-συσσωρευτικά ? Κοίτα στην ανάλυση αν γράφει μόνο αλάτι, αν λέει οτιδήποτε άλλο περίεργο μάλλον δεν κάνει. |
|
||||
|
||||
![]()
με 3 γραμμάρια αλάτι τυροκομικό ή ενυδρειακό ανά λίτρο νερού (καθαρά λίτρα), θερμοκρασία στους 30 βαθμούς και το ick σε 10 μέρες τέλος ...
ΜΗΝ κατεβάσεις την θερμοκρασία σε λιγότερο από 10 μέρες. Jimmi διάβασε λίγο περισσότερο για ασθένειες και για το αλάτι, μην είσαι τόσο απόλυτος ![]() άν έχεις φυτά δεν θα την παλέψουν όλα με το αλάτι ... Άν δεν βρεις αλάτι τέτοιο προσπάθησε να βρεις έστω και μαγειρικό αλλά ... ΧΩΡΙΣ πρόσθετα ροής και ΧΩΡΙΣ Ιώδιο ... Θα κάνεις δουλειά και με αυτό .
|
||||
|
||||
![]()
Προς θεου δεν ειμαι απόλυτος απλα λεω οτι εφόσον το Ιch ειναι σε προχωρημένο σταδιο δεν θα κανει τιποτε απολύτως το αλατι, συνίσταται η χρήση ενος φάρμακου κατα του Ich και επειδη και γω στο παρελθόν ειχα αρκετες φορες και σε μερικες περιπτώσεις προχωρημένο σταδιο με το Sera costapur ειχα 100τοις100 αποτελεσματικότητά ΧΩΡΗΣ να χασω ουτε ενα ψαρι.
Σαφος το αλατι βοηθαει αλλα κυριος στο να αποφευγουμε τυχον ασθενειες , ισως λιγο αλατακι αν ειχε ρηξει απο πριν δεν θα του παρουσιαζε τιποτα . (ισως...) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μελέτησε λίγο εδώ και θα καταλάβεις ακριβώς τι παίζει ![]() Εγγυημένη/ πρακτική/ εύκολη και πάνω απο όλα 100% αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης ich είναι 3γρ/ λίτρο στους 30 βαθμούς για 10 μέρες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Είναι λάθος αυτο που λες πάλι, δεν είναι κακό να ασχολήθείς λίγο και να διαβάσεις τα λινκ που σου έδωσα παραπάνω.
Άμα διαβάσεις για το κύκλο ζωής του παράσιτου θα καταλάβεις. Άλλες ποσότητες στην "προληπτική" χρήση αλατιού και άλλο στην "θεραπευτική". Εdit: Ρε κόπρε Ιωσά δεν ξαναγράφω γιατί τα λέμε ταυτόχρονα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γράψε εσύ γιατί εγώ σε λίγο θα σηκωθώ από το PC
![]() χώσιμο mode on ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε πόσα λίτρα είχες όλα αυτά τα ψάρια ;
|
|
|||
|
|||
![]()
σήμερα, πέμπτη μέρα μετά την έναρξη της θεραπείας, όλα πάνε καλά.
όλα τα ψάρια χαίρουν άκρας υγείας (ακόμη και τα cherrry), ενώ έχουν υποχωρήσει όλα τα στίγματα! Αύριο, με το καλό, θα προχωρήσω σε μια καλή αλλαγή νερού. ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχατε με τις προτάσεις και της απόψεις σας. με την πρώτη ευκαιρία, θα επενέλθω προκειμενου να διερευνήσουμε μαζί τί ακριβώς προκάλεσε την έξαρση της ασθένειας και γιατί πλήγησαν περισσότεροι συγκεκριμένα είδη ψαριών. ευχαριστώ πολύ! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|