|
![]() |
#1 |
Ψοφανε τα μικρα Guppy!!!!!
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γειά σας παιδια! Εχω βαλει σε λειτουργεια το ενυδρειο μου απο τελη Αυγουστου. Το στρωσιμο εγινε με τροφη αποκλειστικα και δεν ειχα τεστ. Αφου ετρεχε για 3 περιπου εβδομαδες αγορασα εναν γλειφτη πρωτα αφου ειναι απο τα αγαπημενα μου ψαρια! και 2-3 εβδομαδες αργοτερα αρχισα να βαζω μεσα Guppy σιγα σιγα!
Το θεμα μου τωρα ειναι οτι ενω ειχα 2 απωλειες μεχρι τωρα ειχα και 2 γεννες! Τις τελευταιες μερες ομως εχω βρει 3 ψοφια μικρα και δεν ηξερα το λογο!!!! Τεστ δεν ειχα κανει ποτε και ξερω οτι κακως δεν εκανα! Τωρα ομως στεναχωρηθηκα πολυ με τις απωλειες αυτες αφου εχω ακομα αλλα 8-9 μικρα μεσα και δε θελω να ψοφησουν κ αυτα κ ετσι πηρα ενα σετ Τεστ της Τετρα! Τα αποτελεσματα ηταν αυτα: ΝΟ3 25 mg/l ΝΟ2 0mg/l GH >16 KH αναμεσα 3 κ 6 PH αναμεσα 7.6 - 8 Αυτο που παρατηρησα σε ορισμενα μικρα ειναι οτι η ουρα τους δεν εχει σχημα βενταλιας αλλα κανει σαν βελος σαν να ειναι κομμενη η δεν ξερω κ εγω τι... ![]() Σας ευχαριστω προκαταβολικα!!!! |
|
Εμφανίσεις: 3612
|
|
||||
|
||||
![]()
μέγεθος ενυδρείου και μετρήσεις ΝΗ3? (Αμμωνία)
|
|
||||
|
||||
![]()
ειναι 50χ30χ40(μηκος-πλατος-υψος)
δεν εχω τεστ για αμμωνια! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κοίτα αν και δεν είμαι και ο πλέον έμπειρος, απώλειες σε αυτό το σημείο μπορεί να έχεις απο άστρωτο ενυδρείο, αγορασμένα άρρωστα ψάρια ή κάτι άλλο όπως δηλητηρίαση.
Συμπλήρωσε την φόρμα εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298 με όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς και ελπίζω κάποιος να ξέρει κάτι παραπάνω... |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ πιθανον υπαιτιος να ειναι ο ''γλειφτης",απομακρυνε τον.
|
||||
|
||||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 50χ30χ40 κα8αρα ειναι γυρω στα 47-48 λιτρα 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 2,5 μηνες περιπου 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 27-28 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 1 γλείφτη(Gyrinocheilus aymonieri), 3 ενηλικα guppy(2m-1f emeinan) και γυρω στα 8-9 μικρα guppy 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): εχ8ες εβαλα ενα Zebra Apple Snail που ειναι ομως σε χαλια κατασταση το κελυφος του-φαγωμενο 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: προσπαθω καθε εβδομαδα το πολυ 2 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 8/11 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: καθε μερα x 2 φορες Tetra menu 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7.6 - 8 KH: αναμεσα 3 κ 6 GH: >16 ΝΗ3 (αμμωνια): - ΝΟ2(νιτρώδη): 0 mg/l ΝΟ3(νιτρικά):25 mg/l 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΣΤΙΚΣ: με στικ Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 2. ΔΕΡΜΑ: 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: το ενα που το βρηκα ετοιμοθανατο ηταν στο βυ8ο και που και που σπαρταρουσε προσπαθωντας να κολυμπησει 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): τισ περισσοτερες φορες απ'οτι εχω δει απο τα ενηλικα ειναι σαν κοκκινα 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): φυσιολογικη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : Ναι 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: προχθες ανακαλυψα το πρωτο ψαρακι σε αποσυν8εση... ![]() 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ------------------------- ο γλειφτης δηλαδη τι μπορει να κανει? το σωμα του μικρου που βρηκα εχ8ες δεν ειχε καποιο εμφανες σημαδι εκτος απο την ουρα που ηταν σαν βελος! γενικα παντως ο γλειφτης ειναι πολυ ηρεμος... για την ακριβεια οταν τον πλησιαζουν τα guppy πολλες φορες τρομαζει και παει στην αλλη ακρη του ενυδρειου! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geochaos : 11-11-09 στις 15:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εβαλες καποιο διακοσμητικο προσφατα στο ενυδρειο?
Πρεπει να αγορασεις και τεστ για αμμωνια! Ειναι σημαντικο!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
sos sos sos sos sos ψοφανε τα γκαπυ | zhta47 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 21 | 21-07-09 21:59 |
μικρα πλατυ | skalarius | Ζωοτόκα | 3 | 22-04-09 14:53 |
μικρα γκαπακια!! | dinos99 | Ζωοτόκα | 1 | 29-10-07 21:49 |
μικρα guppies | stefapat | Ζωοτόκα | 4 | 05-09-05 09:56 |