|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα! είμαι καινούριος στο Forum. Πιστεύω οτι η εμπειρία σας και οι γνώσεις σας θα με βοηθείσουν για την αρχή ενός θαλασσινού ενυδρείου. Υπάρχει και εμπειρία γλυκού νερού απο την μεριά μου 2 χρόνων και συνεχίζει.Έχω ενημερωθεί για τον κατάλληλο εξοπλησμό που χρειάζεται. Το έχω ονειρευτεί με ζωντανώ βράχο. Αυτό που με φοβίζει είναι οτι μου λένε οτι το καλοκαίρι θα έχω μεγάλες και σοβαρές απώλειες λόγο θερμοκρασίας.
![]() Σας ευχαριστώ. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλώς ήρθες στα αλάτια φίλε pagasious.
Και βέβαια αυτοί που σου λένε για τις φοβερές απώλειες το καλοκαίρι έχουν πέρα για πέρα δίκιο. Αρκεί βέβαια να αφήσεις την θερμοκρασία του ενυδρείου σου να φτάσει και να ξεπεράσει τους 30 – 31 βαθμούς C. Αλλά από την άλλη εσύ δεν θα αφήσεις να συμβεί κάτι τέτοιο…. Να μην «τρομάζεις» λοιπόν από αυτά και να δεις ποιος τρόπος σε συμφέρει να ακολουθήσεις. Το chillerείναι ένα ψυκτικό μηχάνημα το οποίο αναλαμβάνει να ρίξει την θερμοκρασία του νερού σου εύκολα, αξιόπιστα και με σταθερές τιμές. Από την άλλη καταναλώνει αρκετό ρεύμα και είναι λίγο ακριβό στην αγορά του. Τα ευρέως χρησιμοποιούμενα ανεμιστηράκια βοηθούν και στο θαλασσινό νερό. Απαιτούν όμως ελεγκτή θερμοκρασίας (που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να έχει ένας σωστός χομπίστας). Ρίχνουν σχετικά εύκολα την θερμοκρασία του νερού, αλλά το μεγάλο μειονέκτημα που έχουν είναι η μεγάλη εξάτμιση νερού. Έτσι και αλλιώς υπάρχει εξάτμιση, αλλά με τα ανεμιστηράκια, αυτή αυξάνεται κατά πολύ. Έτσι ή ύπαρξη ενός συστήματος αυτομάτου συμπληρώσεως R.O. νερού είναι (ΙΜΟ) αναγκαία, για να μην ταλαιπωρούμαστε άδικα. Πες μας τι ενυδρείο θα κάνεις θαλασσινό, τι είδους, με τι εξοπλισμό, για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περαιτέρω….
|
||||
|
||||
![]()
Με πόσα λίτρα θα μπορούσε κανέις να ξεκινήσει πρακτικά θαλασσινό ???
|
|||
|
|||
![]()
Σαν αρχαριος και μετά από αρκετό διάβασμα - "ψάξιμο", ένα ενυδρείο 100 - 120 λίτρων είναι καλό.
Από κει και πέρα πολλά γίνονται...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε ευχαριστώ
|
||||
|
||||
![]()
Θα μπορουσε να μας δωσεις μερικες λεπτομεριες γιατι σου ζητησαν αυτα τα 400 ευρω
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σας ευχαριστώ. Παράθεση:
Σας ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 20-03-07 στις 18:06 |
|
|||
|
|||
![]()
Περιμένουμε λοιπόν νέα σου... αλλά την επόμενη φορά στον ενικό ε?
![]() Τι είδες πουθενα την ηλικία μου?.... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φως για την νυχτα. | Θεοδωρος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 25 | 13-07-06 21:18 |
Για αυτήν την κατηγορία: | Tolis | ¶λλα ζώα | 0 | 29-06-06 16:08 |
Για Την Θερμοκασια Το Καλοκαιρι | Meliteas | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 19 | 27-03-06 14:43 |