|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα παίδες.
μπορώ να κάνω σύστημα ανατολης δυσης στο ενυδρείο μου με τις υπάρχων λάμπες.? έχω φωτιστικό 6χ54w t5 και οι λάμπες ανάβουν ανά 2 με 3 ξεχωρίστε πρίζες . από ηλεκτρολογικα οι γνώσεις μου είναι να αλαζω πρίζες διακοπτες να συνδέω φωτιστικά μέχρι θερμοστάτες-ηλεκτροβανες και καυστηρες. μπορώ να το κάνω μόνος μου αν γίνεται στο υπάρχων φωτιστικό? ευχαριστω εκ των προτέρων. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απ' όσο έχω ψάξει, χρειάζεται προγραμματισμός του controller. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Και είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δες αν ολα τα balast σου γραφουν dimmable καταρχην αλεξη. αν λενε not dimmable τοτε παπαλα ανατολη δυση. Νταλα ηλιος ο ψαρης.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
είναι δύσκολο τελικά ε? ο κοντρόλερ που είναι?
που το γράφει αυτό ρε Σπυρο? όταν έρθεις μετά δες το κιόλας ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι το ballast πρέπει να είναι dimmable 0-10v αλλά αυτό είναι το πιο εύκολο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειχανε φτιαξει στο παρελθον συστηματακια ανατολης-δυσης τα παιδια για λαμπες φθοριου .... νομιζω καπου στα πραγματα μου εχω 2 απο αυτα ...
Φυσικα χρειαζεται dimmable balast ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ο χρήστης δεν θα μπορεί να ρυθμίζει την ωρα έναρξης και την φωτοπερίοδο πέρα απο τους χρόνους ανατολής δύσης?
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τι χρηματική διαφορά μιλάμε;
Τονίζω ότι δεν ξέρω να σε βοηθήσω στον προγραμματισμό και ούτε έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο. Απλά πιστεύω ότι τους περισσότερους τους ενδιαφέρει να είναι οικονομικό. Από εκεί και ύστερα, υπάρχει η δυνατότητα ο κώδικας αυτός να είναι αποθηκευμένος σε διάφορες "εκδόσεις" ας το πω έτσι και να διαμοιράζεται μεταξύ των χρηστών; Είναι εύκολο να τον περάσουν μετά οι ίδιοι απ' τη στιγμή που θα είναι έτοιμος-γραμμένος; |
|
||||
|
||||
![]()
Αυριο θα δω τι ειναι τα μπαλαστ μου και λογικα θα το ξεκινησω.
Με παραμπερδεψατε ομως με κωδικους και λοιπα. Αυτο που ειπες πιο πανω θελω μιση ωρα στην αρχη και μιση στο τελος. Δεν θελω κατι πολυπλοκο
|
|||
|
|||
![]()
Ο κώδικας φυσικά θα είναι ελεύθερος για ολους. Θα μπορεί να τον περάσει οποιοσδήποτε αρκεί μα έχει πρόσβαση σε laptop,pc, η tablet. Αλλάζει τα στοιχεια, περνά τον κωδικα στο controller και είναι έτοιμος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά αν το ρυθμίσετε μέχρι 10v μήπως κάνει και για dimmable balast ;
|
|||
|
|||
![]()
Τάκη γιαυτό απο eBay λες?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και μετά πετάει το: Αν κάποιος από εσάς θέλει να φτιάξει τον παραπάνω ελεγκτή σταδιακής ανατολής/δύσης για το ενυδρείο του μπορεί να χρησιμοποιήσει το παρακάτω κύκλωμα που έφτιαξα καθώς και τον κώδικα προγραμματισμού του microcontroller. ![]() Τάκη, τα dimmable ballast γράφουν 1-10V dc, συνεχές ρεύμα δεν είναι αυτό; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η βρίσκεις ένα τροφοδοτικό 10volt
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, αλλά είναι για συνεχές ρεύμα που μάλλον δεν θα κάνει σε μπαλαστ
|
||||
|
||||
![]()
Οχι μονο αυτο αλλα μολις ειδα το σχεδιο εκαψα φλαντζα χαχαχαχα
Τελικα ειναι ζορικο το ατιμο.
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον, η γλώσσα προγραμματισμού του arduino είναι ένας συνδιασμός C και C++. Για να προγραμματίσει τον arduino χρειάζεται απλός ενα καλώδιο USB και το PC σου. Τα dip switch μπορείς να τα συνδέσεις στον arduino με ψηλά καλώδια αλλά θα χρειαστείς κολλητήρη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πυκνωτές και κάτι τέτοια που "με πεσμένο σαγόνι" βλέπω στο σχεδιάγραμμα;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή κι εγώ έχω ένα dimmable ballast που "κάθεται" αλλά δε γνωρίζω τίποτα από arduino, αν κάποιος ξέρει 2-3 πράγματα παραπάνω, ας γράψει μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστούν (και κανένα λινκ από κατάστημα για αγορά δε θα έβλαπτε) για να ξεκινήσουμε ένα απλό project σαν αυτό του σχεδίου. Δηλαδή, τι πλακέτα χρειάζεται, τι καλώδια πυκνωτάκια αντιστάσεις κλπ. Ακόμα καλύτερα μπορούμε να κανονίσουμε καμία συνάντηση/εργαστήριο να το φτιάξουμε με κάποιον που γνωρίζει
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Κάτι τέτοιο θα έλεγα και εγώ τώρα Γιάννη ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω ένα σύστημα που δουλεύω ήδη... κι ένα κύκλωμα από διαφορετικό σχέδιο, που ΔΕΝ έχω βάλει ακόμα σε λειτουργία.
Παράλληλα παράγγειλα και μου ήρθε ήδη, ένας controller για λεντοταινίες (TC-420). ΑΝ καταφέρω κι όλας με τον Bob μάστορα (Τάκης) να το κάνω να δουλέψει και με λάμπες Τ5... θα πεθάνω. ![]() Dimmable ballast... μου έχουν καεί και είναι "αλμυρά (30+ ευρώ). ΔΕΝ ξέρω ΑΝ μου έτυχε ή καίγονται εύκολα. Επίσης στης OSRAM... άντε να αποσυνδέσεις καλώδιο (που έστω έβαλες κατά λάθος, σε άλλη θέση) χωρίς εξολκέα καλωδίων... το ξεχνάς.- |
|
|||
|
|||
![]() ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΣΕ ARDUINO Φόρτωση USB οδηγού και περιβάλλον προγραμματισμού του arduino
Επιλογή τύπου Arduino και θύρας επικοινωνίας.
Φόρτωση κώδικα από τον υπολογιστή και εγγραφή στον arduino . 1. Το κώδικα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να τον βάλουμε σε ένα φάκελο που θα έχει το ίδιο όνομα με το όνομα του κώδικα. 2. Στην συνέχεια πάμε στην επιλογή - Αρχείο – ¶νοιγμα - και φορτώνουμε τον κώδικα όπως θα φορτώναμε οποιοδήποτε αρχείο τον windows. Εφόσον φορτώσει ο κώδικάς θα εμφανιστούν οι εντολές του στο περιβάλλον προγραμματισμού του arduino. Δεν πρέπει να πειράξουμε καμία γραμμή από τις εντολές γιατί θα διαταράξουμε την ροή του κώδικα και δεν θα δουλεύει η συσκευή μας. Στην συνέχει και εφόσον έχει φορτωθεί ο κώδικας πρέπει να τον γράψουμε στον arduino. Αυτό γίνεται πηγαίνοντας στην επιλογή – Σχέδιο – Ανέβασμα ή πατώντας ένα βελάκι που βρίσκεται πάνω-αριστερά στο περιβάλλον προγραμματισμού. Θα παρατηρήσετε πάνω στον arduino να αναβοσβήνουν κάποιο λεντάκια και όταν τελειώσει το ανέβασμα του κώδικα το πρόγραμμα θα σας ενημερώσει με την ένδειξη « ολοκλήρωση ανεβάσματος ». Από εδώ και πέρα το πρόγραμμα έχει φορτωθεί στον arduino και δεν σβήνει με την διακοπή της τροφοδοσίας του. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία, μια χαρά μέχρι εδώ.
Οδηγίες για τις κολλήσεις πυκνωτών και τρανζίστορ; |
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι πολύ ωραίος φίλε Τολη, σε ευχαριστούμε για τον κόπο σου, αναμένουμε την συνεχεία όταν μπορέσεις, βοηθάς πάρα πολύ έτσι. Θα ακολουθήσω και εγώ τις οδηγίες σου όταν χρειαστεί να στήσω κάτι ανάλογο.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
https://www.google.gr/search?q=proto...EXrJOB8QW5M%3A Η άλλη λύση είναι η διάτρητη πλάκετα όπου κολλιούνται τα υλικά και της γραμμής της κάνουμε εμείς με μεγάλη προσοχή χρησιμοποιώντας ψηλά καλώδια και πολύ υπομονή https://www.google.gr/search?q=proto...-PLGp7gDv_M%3A Σε και της δύο περιπτώσεις πάντως χρειάζεται μια σχετική καλή χρήση του κολλητηριού για να γίνουν οι κολλήσεις σωστές. Και τώρα τα καλά νεα Επικοινώνησα με τον Γιάννη (το παιδί που τα κατασκευάζει ) και του είπα ότι ενδιαφέρονται κάποιοι για ένα τέτοιο σύστημα. Μου είπε ότι μπορεί να τα κατασκευάσει (θέλει 2-3 μέρες μέχρι να βρει τα υλικά) για όποιον θέλει και ότι το κόστος μαζί με το τροφοδοτικό είναι 35 ευρώ. Επίσης μου είπε ότι αν κάποιος από Αθήνα θέλει, μπορεί να πάει από εκεί και να το δει να δουλεύει live στα ενυδρεία του καθώς και μπορεί να διαθέσει ένα κομμάτι για δοκιμή πριν παραγγελθούν τα υπόλοιπα. Το email του μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα που έβαλε ο Maverick στο post #22. Όσοι θα κάνετε αγορά, καλή επιτυχία. Οι υπόλοιποι εδώ παρέα να το κατασκευάσουμε μόνοι μας. |
|
||||
|
||||
![]()
Οποτε η επιλογη οσων θα την κατασκευασουν μονοι τους ειναι η 2η σε αυτες που ενεφερες. Γνωριζεις καποιον που μπορει να μας κατασκευασει τις πλακετες να μας τις εμφανισει;
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά για να μη μπερδευτούμε οι λεντάδες με τους Τ5άδες, ας μείνουν μόνο τα σχόλια για ανατολή δύση σε Τ5 εδώ και θα μεταφέρω τα μηνύματα για λεντ σε άλλο thread.
Οι λεντάδες μπαίνετε εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94365 ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μπορείς να αλλάξει και τον τιτλο να αντικατοπτρίζει το κάθε είδος?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συζήτηση για σύστημα ανατολής/δύσης για LED | Τάκης | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 39 | 04-11-16 18:58 |
DIY Ανατολής-Δύσης (Τέλειο!!!) | sfk | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 09-02-10 19:24 |