|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Και μια ερωτηση...αληθεύει οτι το crystal bio οπως κ η ιαπωνική ψαθα στουμπωνουν πολυ δύσκολα;;;;;;Επίσης μ εντυπωσίασε ο πίνακας που εβαλες.με ενδιαφερει ειδικά για το crystal bio σ δισκάδικο διότι η ελαφροπετρα εχει φοβερή αποδοση αλλα στουμπωνει απίστευτα γρηγορα σ περιπτωση ταισματος μ κρεας.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω για το CB, αλλα παραμελησα να καθαρισω το φιλτρο μου που εχει ελαφροπετρα και που συνηθως το καθαριζω καθε εξη μηνες, το ανοιξα μετα απο ενα χρονο και δεν ειχε ουτε πτωση η ροη του φιλτρου ουτε προβλημα στη φιλτρανση.
Χρυσοψαρα στο ενυδρειο, οχι αστεια. Καποιο θεμα στη μηχανικη φιλτρτανση μηπως εχεις.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχεις καλη μηχανικη και παει το σκουπιδι στην ελαφροπετρα.
Δεν μπουκωνει ετσι ευκολα.. Κι εγω ανα 6μηνο την καθαριζω ...τα σφουγγαρια ομως συχνα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τωρα αν θές να δοκιμάσεις κάτι αντι να πάς κατευθειαν στην αγορά αυτη, θα σου πρότεινα να πάρεις δίχτυ σκιάσης απο τα πράκτικερ να το διπλώσεις πολλές φορες και να το βάλεις στην μηχανική σου φιλτρανση, θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα . Σχετικά με το crystal bio, 2 φορές έχω δει απο κοντα και το επεξεργάστηκα όσο μπορουσα, θα σου πώ τι είδα : 1. Η υφη είναι ίδια με την ελαφρόπετρα 2. Οι πόροι του υλικού είναι ίδιοι με την ελαφρόπετρα (τουλαχιστον στο μάτι) 3. Το βάρος είναι ίδιο με την ελαφρόπετρα 4. Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι κομμένο σε ορθογώνια .
|
||||
|
||||
![]()
Το ξεσκίσαμε το θεμα του παιδιού αλλα μια και ακούω να γινετε πολύς λογος για την σπουδαία ιαπωνική ψάθα, νεα εφεύρεση, σας πληροφορώ οτι η eheim την εχει για τα φιλτρα της απο το 80 τότε το έδινε σαν ενα μάτσο μπερδεμένη πετονιά που επρεπε συμπιεσεις και να στρωσεις στο φιλτρο τώρα σε πατς για τα φίλτρα της https://www.eheim.com/en_GB/products...mechanical/fix με το όνομα fix παρόλα αυτα δεν βλέπω στα ενυδρεία να γίνετε ντορος για αυτό το υλικό
Ξανα πλασάρουμε κατι παλιο και ξεχασμένο του αλλάζουμε ονομα και .......
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια θα ηθελα να προσθέσω πιο συγκεκριμένα πράγματα .με μια πρασινη τζιβα μπλε σφουγγάρι ενυδρειακο σφουγγάρι κ μετα 30 λιτρα ελαφροπετρα το νερό μου ηταν κρυσταλο κ τα νιτρικα μου χαμηλά με παρα πολλα ταισματα πολλές διαφορετικες τροφές.μεχρι που αρχισα το κρεας .νιτρικα στο θεο κ με τις διπλες αλλαγές.ο λογος πιστευω ηταν λογο ζελατινης που μπούκωνε τους πόρους.επειδη. ειχα ζιποραξ εκανα μια σταδιακη αντικατάσταση κ η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα διαφορα οταν ταιζα βιτς κ κατεψυγμενες παρα μονο οταν ξεκινησα πάλι το κρεας.νομιζω μπουκωνε λιγο αργοτερα.γιαυτο κ θα ηθελα να ρωτησω αν καποιο παιδι εχει δοκιμασει το βιολογικο υλικο η την μηχανική του φιλτραση σ ταισματα μ κρεας.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη εγω έχω μικρα ψάρια απο γεννα και ταίζω κατεψυγμένη discus junior και discus mix στην ελαφρόπετρα μου μέσα έχω βάλει μια αεραντλία και έχει μια σχετική κίνηση δεν παρατήρησα να μπουκώνει εδω και ένα μήνα, δοκίμασε μήπως δεις διαφορα .
Υ.Γ. Απο δίσκους δεν ξέρω απλά χρησιμοποιω κάποιες τροφές τους ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αρτεμισία συνηθως το κρεας το φτιάχνουμε μονοι μας κ για να δεσει το υλικο βάζουμε ζελατίνη.με καμία τροφη εμπορίου δεν ειχα θεμα ειτε μ ελαφροπετρα ειτε με μ ζιποραξ.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() https://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/ylika-filtroy-4059/product/sera-biofibres-coarse.html |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑθάρισμα Βιολογικού και Μηχανικού υλικού | Lth1 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 19 | 31-10-15 21:55 |
Ποσότητα βιολογικού υλικου | Giwrgaras | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 09-05-15 10:28 |
Αναγνώριση βιολογικού υλικού | panos_auk | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 20-02-12 13:02 |
Προσθήκη Επιπλέον Βιολογικού Υλικού | nazgul | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 08-12-11 09:04 |
Συντήρηση βιολογικού φιλτρου | LEON13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 02-09-06 13:38 |