|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα μαστόρια! Μια σύντομη περιγραφή αυτού που θα γίνει υπάρχει στο λινκ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....416#post949416
Εδώ όμως θα μιλήσουμε για τα δικά μας. Το καλοκαίρι είναι μακρύ για μένα και πρέπει να το εκμεταλλευτώ. Στη διάθεσή μας έχουμε 6 μέτρα να κάνουμε αυτά που θέλουμε. Κάτω από αυτά έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε ό,τι δεν χωρέσει πάνω. Υπάρχουν 2 μεταλλικές κατασκευές 2 μέτρων η κάθε μία και πολλά θρανία για τα μικρότερα ενυδρεία. Θεωρώ πως 2 θρανία δεμένα κάπως μεταξύ τους για να είναι σταθερά, αντέχουν πολύ βάρος, αν και εκεί λέω να μπουν μικρότερα ενυδρεία. Δηλαδή τα ενυδρεία δεν θα είναι ίδιου μεγέθους. Ήδη σκέφτομαι ότι τα 2 μεγαλύτερα (μαλαουι 1,5μέτρο και Αμαζόνας 1,2μέτρο) θα φάνε αρκετό χώρο. Θα μπορούσαν βέβαια να είναι και στο πάτωμα πάνω σε μια παλέτα με κόντρα πλακέ. Τα υπόλοιπα 4-5 θα εχουν μήκος 80 - 100 εκ. Για την φίλτρανση: Τα σαμπ απορρίπτονται. Έχω σκεφτεί μήπως τα φίλτρα να είναι βαρελάκια στο ίδιο ύψος με το ενυδρείο. Η υπερχείλιση θα στέλνει το νερό στον πάτο, θα περνάει από τα υλικά και στο τέλος (πάνω) θα είναι η αντλία. Αυτά δεν θα φαίνονται γιατί θα κρύβονται όλα εκτός τις οθόνες των ενυδρείων με γυψοσανίδα. Εντάξει το σχέδιο είναι να μπουν κομμάτια dow σχηματισμένα και βαμμένα έτσι ώστε να μοιάζουν με τούβλα ή πέτρες.
|
||||
|
||||
![]()
Για την φίλτρανση θα πρότεινα να κάνεις φίλτρα "πλάτης".
Μικρό κόστος και αποτελεσματικά. Εύκολα φτιάχνεις και σε έτοιμο ενυδρείο με 3 κομμάτια 5άρι γυαλί. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και αν δεν μπορείς να κάνεις τρύπες για την είσοδο του νερού θα βρούμε άλλη λύση. Τα ενυδρεία υπάρχουν ή θα τα φτιάξεις τώρα ; ---------------------- Βάλε μια φωτογραφία να δούμε τις μεταλλικές κατασκευές που έχεις για βάσεις
|
|||
|
|||
![]()
φίλε Σταύρο, προσφορές για υλικά δεχόσαστε ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ ενδιαφέρομαι να προσφέρω υλικά.
Μου αρέσει πολύ το όλο αυτό που γίνεται - που πάει να γίνει. |
|
||||
|
||||
![]()
Λάμπρο, προς το παρόν είμαστε μακριά για τέτοιες σκέψεις. Όλο και κάτι θα χρειαστώ αλλά προτιμώ να τα πάρουμε από τα λεφτά του σχολείου. Γιατί κάνουμε οικονομία και κάποια στιγμή θα έρθει ο Δήμος και θα μας τα πάρει να τα κάνει σοκολατάκια και πορτοκαλάδες.
Αυτό που μπορεί να χρειαστώ κυρίως, είναι κάποιο ψάρι ή φυτό που δεν θα βρίσκω εδώ. Κοίτα,δεν είναι κάποια, ας πούμε ιδιωτική πρωτοβουλία και ο ιδιώτης χρειάζεται περισσότερη οικονομική ή υλική στήριξη. Ουσιαστικά πληρώνει το κράτος. Ιδιωτικά θα είναι μόνο ο χρόνος και ο κόπος.
|
|||
|
|||
![]()
όπως και να έχει, όπου μπορώ να βοηθήσω πες μου. Θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τα ενυδρεία θα κολληθούν. Έχω κολλήσει μερικές φορές.
Σταύρος ο cheap-ης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DEXFISH : 22-06-16 στις 13:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορείς βέβαια να τα φτιάξεις κατευθείαν με πλέξι όπως κάνει αυτός https://www.youtube.com/watch?v=omx9O6wB60c |
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο λύσεις υπάρχουν
και εσωτερικό στη πλάτη ![]() και εξωτερικό μέτριο και με το καπάκι του και μεγάλο το χρώμα το κάνεις ότι θες εσύ και με τζάμι εσωτερικό στο πλάι
|
||||
|
||||
![]()
Στο δικό μου το βασικό έχω κάνει πλάτης αλλά το έχω καλύψει με το backround. Αν υποθέσουμε ότι οι πλάτες θα είναι βαμμένες μαύρες για φόντο, θα μπορούσαν τα φίλτρα πλάτης να καλυφτούν από μαύρο πλέξι.
Ή προτιμάτε να γίνει με τη μέθοδο του κρεμαστού του Τάκη; Αυτό που με χαλάει στο κρεμαστό είναι ότι ρίχνει το νερό κάπου και τέλος. Δεν μπορείς να παίξεις με σπρέι μπάρ ή να πας τον σωλήνα πιο εδώ - πιο εκεί κτλ ------------------------- Παράθεση:
![]()
Σταύρος ο cheap-ης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DEXFISH : 22-06-16 στις 18:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο θα σου ελεγα και εγω μολις τωρα...αλλα και να πληρωνες αντε 3-5¤ για ευρο παλετα
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Οι παλέτες έχουν κι αυτές τα αρνητικά τους:
1. είναι βαριές οι άτιμες 2. έχουν άβολες διαστάσεις 3. θα χρειαστώ 3 για κάθε ενυδρείο δηλαδή 18... Ωχ... η μεσούλα μου! Μάλλον ξαναπάω στα πάνω σχέδια με τύλιγμα και βίδωμα...
|
||||
|
||||
![]()
Γτ 3? Οτι ειναι βαριες ειναι ναι...αμα θελεις βοηθεια δωσε ενα φωνήεν
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λουκά, μόλις φτάσεις στη Χίο πάρε μου κανα λικερ μαστιχα,
και κανα γλυκό του κουταλιού βρε ![]() Να είναι μόνο Κοράκης - Μαρίνος ε ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Χαχαχαχαχα........ σα δε ντρεπόσαστε. Ο φίλος είπε να βοηθήσει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 04-07-16 στις 18:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα παιδιά διαμάντια δεν τα δουλεύω βρε,
τα πειράζω ![]() ![]() ![]() Και μου αρέσει ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχαχ σκεφτομουν για διακοπες Μυτιλήνη εκει που υπηρετησα..τωρα αν ειναι να ερθω χιο..!!Εχω και κατι φιλους
![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Χαχχαχαχαχα,ντουμπλαρετε τον αλλον σε δευτερολεπτα...(σταματαω το σπαμ)
|
||||
|
||||
![]()
¶ντε, την φάγαμε και τη δεύτερη σελίδα και μετά θα θέλετε και νερό με το λικεράκι γιατί διψάσατε...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παρα πολυ καλα μπραβοο!!!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σχολικό Πρότζεκτ (θεωρητικό μέρος) | DEXFISH | Γλυκό νερό - Γενικά | 51 | 09-10-17 14:18 |
Νέο πρότζεκτ μετά από χρόνια | Δημητρης89 | Malawi | 11 | 14-01-15 13:28 |
Απόπειρα για Ταγκανίκα... μέρος 3ο | QS-Plan | Tanganyika | 14 | 19-02-11 20:46 |
Άλγη . . μέρος 2 | Juan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 19-05-05 17:37 |
To Q&A του dph.nl (κάποιο μέρος του δηλαδή) | Fonamstel | Δίσκοι | 0 | 19-02-05 20:37 |