|
|
||||
|
||||
![]()
Το ξέρω σας επριξα αλλά ακόμα μια απορία.
σήμερα έβαλα το drop checker της aquily και αυτό. Έβαλα στο μπουκαλάκι 5 σταγόνες από το διάλυμα και μέχρι την γραμμή που λέει έβαλα νερό ενυδρειου, το θέμα είναι ότι το χρώμα είναι μπλε σκούρο όπως στη να αρχή. Έχω που το έβαλα μια ώρα και σύμφωνα με την σκληρότητα που έχω πρέπει να έχω χρώμα πράσινο ανοιχτό στα 6,5 ph πόσες ώρες περιμένω να λειτουργήσει η ένδειξη? έχω ακούσει ότι κάνει μέχρι 3 ώρες είναι αλήθεια? και αν ναι μετά δίνω η μειώνω co2 σωστά? ευχαριστω πολυ. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θα σε απογοητεύσω,
δεν νομίζω πως θα λειτουργήσει έτσι, και αν λειτουργήσει το πιθανότερο είναι να έχεις λάθος ενδείξεις , πρέπει να βάλεις νερό ΚΗ4. Τώρα το νερό σου , σύμφωνα με το άλλο θέμα σου, έχει ΚΗ=13
|
||||
|
||||
![]()
Αφού αυτή η βλακεια είναι και καλά έτοιμο να το βάλεις κατευθείαν με νερο ενυδρειου.
πως κάνω KH4 με σόδα και απιονισμενο νερό?
|
||||
|
||||
![]()
Κάπως έτσι την έχουμε πατήσει σχεδόν όλοι Αλέξη, και εγώ είχα πάρει της SERA και ήταν πράσινο από τη 1η στιγμή (γιατί ήδη το νερό του ενυδρείου είχε όξινο νερό), και ποτέ δεν γινότανε μπλε ή κίτρινο. Που στο τέλος κράτησα μόνο τον drop-chcker και έφτιαχνα μόνος μου νερό ΚΗ4 και έβαζα τεστ PH της API, που στο τέλος με το άνοιξε/κλείσε χάλασε και ο drop-checker και πήρα με 1-2 Ευρώ γυάλινο από ebay.
Δες πως φτιάχνουν νερό ΚΗ4 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76566/#6 και για να δεις αν δουλεύει σωστά φαίνεται μόλις βγάλεις για λίγο τον drop-checker έξω από το νερό, τότε υποχρεωτικά πρέπει να γίνει μπλε, όπως μπλε γίνεται και μετά τις αλλαγές
|
||||
|
||||
![]()
Έχω από φαρμακειο που το πήρα για όρο ένα που λέει sodium chloride 0,9% intravenous infusion
αυτό κάνει? πρέπει να πάρω 4 λίτρα? test ph κανονικό υγρό ?
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω ημουν ετοιμος να τον πεταξω τον drop checher! Λες να βαλω ΚΗ4? Τεστ ΡΗ εχω της sera.Εχει ενα μπουκαλακι.Να βαλω 5 σταγονες απο αυτο και να πεταξω αυτο που δεινει το co2 test sera?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάω να πάρω απιονισμενο νερό σόδα και ph test και έρχομαι να σας ξαναπριξω χαχαχαχ
-----------------------
Φυλλάδιο πληροφοριών/φροντίδας μονομάχου από το GAB Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alexis cosmo : 17-03-16 στις 19:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
7,6 ph εχει το νερό της βρυσης σου οποτε στο τεστ σου βγαινει πρασινομπλε σωστά; Πες μου και τι kh εχεις και θα στο εξηγήσω μια και καλη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
KH 9 βρυσης
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα βαλεις νερο βρυσης θα κανεις το τεστ ph και θα στο βγάλει πρασινομπλε που σημαινει οτι εχεις 7.6ph +9kh=7ppm co2 ,θα γεμίσεις το drop checker μ αυτο το υγρό και θα περιμενεις αν σε μια δυο ωρες παει 6.9 -7το ph δηλαδή πρασινο ανοιχτό θα εχεις 7ph+9kh = 27ppm co2
![]()
|
||||
|
||||
![]()
οκ καταλαβα.Συνηθως με το co2 ενυδρειο οι μετρησεις μου ειναι ΡΗ 6,5 ΚΗ 8 οταν ειμαι στις 90 φυσαλιδες(βεβαια το 6,5 της sera ειναι-δεν ειναι)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ! Σημασία εχει να εχουμε ενα υγρό με kh ph που γνωρίζουμε, το οποιο μεσα στο drop checker επηρεάζεται μόνο απο την περιεκτικοτητα του co2. Και ξαναγράφω οτι δεν ειναι οτι πιο αξιοπιστο το drop checker. Παραδειγμα ο Κοσμάς, εφτιαξε kh 4 το οποιο εχει ph 6.8 οποτε συμφωνα με το checker εχει μόνιμα 20-25ppm και ας το βάλει και σε ενυδρείο χωρίς μπουκάλα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
----------------------- Για αυτό το λόγο παιδιά, προτείνω και χρησιμοποιώ νερό από το φαρμακείο , WFI
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Τακη συμφωνω οταν ειχα drop checker κι εγω kh 4 υγρο ειχα, αγοραστο κιολας απο watter in
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα παιδια γραφω σε αυτο το θεμα με την αφορμη οτι εχω και εγω ενα θεμα με το υγρο του drop checker βρηκα μια συνταγη και εφτιαξα νερο kh4 με 1 λιτρο νεο αποσταγμενα και 6γρ σοδα με σκοπο να φτιαξω νερο με 200dkh μετα πηρα απο αυτο το μειγμα 10γρ και το εβαλα σε 490γρ αποστ. νερο και εφτιαξα 500γρ νερο kh4. απο αυτο το μειγμα πηρα 1μλ και το εβαλα στον γυαλινο drop checker μαζι με 4 σταγονες απο ph τεστ της api το low. πηρε ενα μπλε χρωμα και τον εβαλα απεναντι απο την εξοδο του φιλτρου το μεσημερι αλλα ακομα εχει μπλε χρωμα, τι μπορει να εχω κανει λαθος. το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν εχω τεστ για kh παρα μονο κατι λωριδες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα! χωρις τεστ ΚΗ πως ξερεις οτι εφτιαξες ΚΗ 4
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια αναλυση, μ αρεσε!!Θα το τεσταρω κι εγω αυτο που λες john να σαι καλα!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
drop checker? | kosmas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 05-02-16 22:57 |
DIY Drop checker | Τάκης | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 11-01-16 23:37 |
Drop Checker! | xNOVx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 26-05-15 16:27 |
Drop Checker. | kesanis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 07-03-13 15:56 |