|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Διαστάσεις:50X30X35
Όγκος:50 Κατηγορία:μικρο στο ματι ..... Φυτά:Echinodorus bleheri ,Rotala rotundifolia,Limnophila Sessiliflora ,Heteranthera zosterifolia ,Taxiphyllum barbieri,Ludwigia repens,Staurogyne repens,Sagittaria Subulata,Microsorum pteropus , 2μιση anubias Ψάρια / ¶λλα είδη: 4lemon tetra, 2ινδιανακια, 1 ramirezi,1 otocinclus Διακοσμητικά υλικά: υποστρωμα seachem flourite, fluval stratum, λαβοπετρα, 1 μοπανι και 1 ριζα (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: Φωτισμός ![]() Διάρκεια φωτισμού: 7ωρες και ανεβαινω 15λεπτα την εβδομαδα Φιλτράρισμα: astro 2202 600λτ/ω εξωτερικο Θερμοστάτης:50w Λίπανση: seachem potassium, easylife profito, easylife ferro Παροχή CO2: seachem excel ![]() Παράμετροι: pH:7.8-8 Γενική σκληρότητα (GH):14 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):11 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10-15 Αλλαγές νερού:προς το παρον μερα παρα μερα 40%, σε λιγο καθε βδομαδα το 30-40% Θερμοκρασία:24 ¶λλες πληροφορίες: βασανιστικα setup για τα ψαρια τις 3 τελευταιες βδομαδες, με καινουριο φιλτρο, προσθηκη φυτων, προσθηκη fluval stratum, το οποιο οντως εριξε το ph απο την πρωτη μερα. εβαλα περιπου την μιση + σακουλα των 2kg Φωτογραφία: λοιπον αυτη ειναι η τελικη μορφη του ενυδρειου, δεν πειραζω τπτ αλλο, αρκετα ταλαιπωρησα τα ψαρια , θα παμε ως εχει με αρκετη φροντιδα ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ 1.θα ακολουθω την λιπανση του ντουσκο μπογιτς που διαβασα εδω. διπλα στην προταση του γραφω τι βαζω Δευτέρα : Προσθήκη traces (ιχνοστοιχείων) profito Τρίτη : Προσθήκη macro θρεπτικών (KNO3, KH2PO4) seachem potassium Τετάρτη : Προσθήκη traces profito Πέμπτη : Προσθήκη macro θρεπτικών (KNO3, KH2PO4) seachem potassium Παρασκευή : Προσθήκη traces profito Σάββατο : Τίποτα Κυριακή : 50% αλλαγή νερού και μετά προσθήκη macro θρεπτικών (KNO3, KH2PO4) seachem potassium και καθε μερα seachem excel καπου θα χωρεσω και τον σιδηρο. ΠΟΥ???????? ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ 2η. μπορω να βαλω κανα 2 σαλιγκαρια Neritina natalensis ή Neritina Turrita ή και κανα 2 γαριδες amano ???? αυτα για αρχη ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() __________________ ------------------------- οι φωτογραφιες του ενυδρειου ------------------------- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ http://www.aquatek.gr/vb/attachment....4&d=1454594391 http://www.aquatek.gr/vb/attachment....5&d=1454594391 http://www.aquatek.gr/vb/attachment....3&d=1454594391 http://www.aquatek.gr/vb/attachment....6&d=1454594391 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kompsognathous : 06-02-16 στις 08:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σίδηρο θα βάζεις μαζί με τα micro. Δηλ. Δε Τε Πα.
Γαρίδες θα έλεγα να βάλεις αφού τρέξει το ενυδρείο 3 - 4 μήνες.. |
|
||||
|
||||
![]()
σάλιαγκες?
ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
Σαλιγκαρια να βαλεις απο τωρα εαν θες αλλα οχι Neritina εαν δεν εχεις αλγη να φανε. Επισης τα nerite γεννανε πανω στις επιφανειες ασπρα αυγα που δεν εκολλαπτονται και επιπλεον Η λιπανση αυτη δεν ειναι του Dusco ειναι του Τom Barr το γνωστο Εstimative Index.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιο το ενυδρειακι σου κι εμενα στα ιδια λιτρα ειναι περιπου θα παμε κ σε μεγαλυτερο που θα παει..
![]() Η γνωμη μου..προσεχε με τα λιπασματα γιατι εχεις λιγο φως και χωρις co2 μην το παρακανεις,σιδηρο εγω δε ριχνω καθολου λιγο flourish μονο , μην εχεις θεματα με αλγες γι αυτο στο λεω..excel δε μπορεις να ριχνεις συνεχεια για μεγαλο χρον διαστημα καλυτερα να βαλεις diy co2 αμα θες κιτρικο οξυ+σοδα πχ.. Επισης τα ψαρια σου δε νομιζω να ταιριαζουν σε αυτες τις παραμετρους νερου που τα κρατας κοιταξε το.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραιο καλη αρχη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο το στήσιμό σου για αρχή, μπράβο!
Από εκεί και πέρα, η ψαροσύνθεσή σου έχει θέμα κι αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να φροντίσεις. Πάντως με το λίγο φως που έχεις, χωρίς διοξείδιο και με εύκολα φυτά, δεν βρίσκω κανένα λόγο να ρίχνεις όλα αυτά τα πράγματα μέσα στο ενυδρείο σου. Περισσότερο ρισκάρεις άλγες παρά προκοπή... Για μένα, κράτα την λίπανση στο άκρως απαραίτητο. Δηλαδή με flourish (ή ένα αντίστοιχο) και μερικές ταμπλέτες. Θα έχεις μια χαρά αποτέλεσμα. Αν κάποια στιγμή χρειαστεί, ρίχνεις έξτρα κάλιο ή σίδηρο κλπ... |
|
||||
|
||||
![]()
το αδειασα
|
||||
|
||||
![]()
Ramshorn εχω αμα θες ελα να σου δωσω να ξεκινησεις.
Ειναι οι γνωστοι επιβητορες του taki.gt axaxxaxa Κανουν παντος τρομερη δουλεια. Πεντακαθαρα ολα.
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
μπηκαν λοιπόν οι σαλιαγκες, THANK U sarpijk,
το θεμα ειναι οτι 3 απο τους λαθρεπιβατες ανέβηκαν στην στάθμη του νερού, οι πιο μικροι βασικά. οι άλλοι ειναι πάνω στο taxiphyllum. ta ramshorn και οι τρομπετες ειναι ΟΚ.. νερο αλλαξα εχθες εκανα πριν λιγο μετρησεις. αμμονια = ελάχιστα ίχνη νιτρωδη =0 νιτρικα= 10-15 γενικη σκλ = 10 ανθρακικη= 7 ph= 8 συμβαίνει κάτι;;;;;;; ------------------------- ------------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kompsognathous : 09-02-16 στις 11:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα ειναι να ειναι στρωμμενο το φιλτρο σου. Aπο εκει και περα ολες οι επιφανειες σε ενα ενυδρειο αποικουνται απο τα ιδια βακτηρια που κατοικουν και στο φιλτρο. Προσωπικα εδω και πολυ καιρο και στα δυο φυτεμενα μου δε χρησιμοποιω καθολου ενυδρειακο βαμβακι μιας και μπουκωνει και θελει αλλαγη καθε εβδομαδα.
|
||||
|
||||
![]()
Θέλω τα φώτα σας παρακαλώ.
στο εξωτερικο φίλτρο που έχω έχει ένα καλαθάκι μόνο. με την σειρά ροής του νερού έχω τα εξής. ατο κενό του πάτου χώρος 5cm το μισό είναι γεμάτο με κεραμικο μακαρόνι της eheim για μηχανικη, μετα στο καλαθάκι εχω 400ml matrix της seachem για βιολογικη και απο πάνω του στρωμένο βαμβακι ενυδρειακο. ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ? ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΤΡΑΝΣΗΣ. επισης στο στομιο του σωληνα που ρουφαει μεσα απο το ενυδρειο τυλιξα ενα σφουγγαρι. τωρα θελω και κατι ακομα. αν θελησω να βαλω ανθρακα ή ζεολιθο, το βαζω απλα σε διχτακι μέσα στο καλαθακι? ------------------------- Παράθεση:
------------------------- ------------------------- άσε ετοιμαζω και 25λιτρο. μάλλον aquael είναι. περιμένω να μου το φέρει να δω πιο μοντέλο είναι, με την led ή τ8 λάμπα. σκέφτομαι χαλιά και endler μέσα. να το δω πρώτα και θα κάνω καινουριο υπόμνημα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kompsognathous : 09-02-16 στις 11:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
χωρις co2 σταθερο προσωπικα δε θα πηγαινα σε παραπανω φως. Μπορεις να κανεις μια δοκιμη μιας και καθε συστημα συμπεριφερεται διαφορετικα.
|
||||
|
||||
![]()
update
υστερα απο κουρεμα επαναφυτευση |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιο
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ειναι αληθεια αυτο για τα πλατυφυλλα.
Προς το παρον τα κραταω γιατι ισως παω σε μεγαλυτερο ενυδρειο καποια στιγμη. Σαν να αρχισα να βλεπω greenspot στο τζαμι |
|
||||
|
||||
![]()
επανέρχομαι μετά απο πολύ καιρό.
τελικά ΔΕΝ κατάφερα να πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο απο τα 50 περίπου λιτρα που έχω. το είχα παραμελήσει και μου έκανε μαγκιές με τα νιτρικα αλλά το έφερα στα ίσια του. τώρα θέλω να συζητήσω κάποια θέματα, εφόσον μπείτε κι εσείς στον κόπο. 1.https://www.thenutrientcompany.com/product/tnc-carbon/ θέλω γνώμες για αυτό, σε σχεση με easy carbo kai flourish. δεν το συγκρίνω φυσικα με μπουκάλα co2 ηή diy co2. 2.http://www.aquavivere.gr/analosima/f...682-size-500ml Εχει χρησιμοποιήσει κάποιος αυτό το προϊόν;;; 3. όσον αφορα τα ramshorn που είχα αναφερθεί σε άλλο ποστ, είχε χαθεί ο πληθυσμός τους λόγω έξαρσης του πληθυσμού των malaysian trumpet, με αποτέλεσμα επάνω στους θανάτους να μετρήσω kh σε τραγικα μικρες τιμες, απο 10 στο 2-3. ΣΗΜΕΙΏΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ |
|
|||
|
|||
![]()
Αρα δεν ευθυνονται τα mtsγια τους θανατους των ramshorn?
Sent from my SM-T110 using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα ειναι οτι δεν εχω μετρησεις για φωσφορικα.
Αγνωστο ακομα. ------------------------- προστεθηκαν φυτα στο ενυδρειο, καινούργια λάμπα πιο δυνατη 20βατ 1000λουμεν και μέσα σε 2 μέρες η ροτάλα ψήλωσε 2 πόντους πετώντας κόκκινα φύλλα. θα έλεγα ότι ήρθε η πρωτη ικανοποίηση, καθαρίστηκε και η green spot σε μεγάλο βαθμό. σε βάθος χρόνου θα βάλω και φώτο. τα ραμσχορν παραμένουν ένα μυστήριο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kompsognathous : 07-02-17 στις 23:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Με τα ραμσχορν ειχα μαι εγω μεγαλες απολειες καποια στιγμη ενω τα μτς ηταν πολλα και δεν επαθαν τιποτε. Δεν θυμαμαι μετρησεις αλλα αυτο που εκανα ηταν να βαλω ενα μικρο κοματι απο κοκκαλο σουπιας στο φιλτρο μετα τον μηχανικο κθαρισμο. Η κατασταση βελτιωθηκε.
Sent from my SM-T110 using Tapatalk |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Albatros Κοινωνικό mix 50lt (Γραφείου) | Albatros | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 3 | 29-01-15 23:06 |
50lt Red cherry. Παρουσιαση. | ΑΝΤΩΝΗΣ1980 | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 7 | 07-03-09 21:04 |
400 φυτεμενο! | jimfytakis | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 10 | 30-09-07 21:28 |