|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον παιδια ειμαι ασχετος απο φυτα....
εχω ενα ενυδρειο 240 λιτρα με χρυσοψαρα.... εβαλα μια anubia για ομορφια και χθες μια βαλισνερια... Στην anubia εχει σχηματιστει στα φυλα κατι που δεν ξερω αν ειναι αλγη η καποια αρρωστια. Για να πω την αληθεια στο πισω το τζαμι που ειχα καιρο να το καθαρισω εμφανιστικε καποιο ειδος αλγης αλλα σημερα που με επιασε η προκοπη την καθαρισα και δεν εβγαλα φωτογραφια. Αλλα σαν να ηταν κυκλικα καφε σημαδια......
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
σαλιγκαρια ειχα 2 το ενα παει apple snail αλλα δεν την τρωει να πω την αμαρτια μου
|
||||
|
||||
![]()
Τη καφε άλγη τη τρώνε τα ramshorn , δεν νομιζω τα aple, επίσης τη τρώνε και τα zebra
|
||||
|
||||
![]()
Καφε άλγη, ή γιατί είναι φρέσκο το ενυδρείο ή γιατί το βλέπει ο ήλιος ή γιατί θέλει πιο πολύ φως. Φρέσκο από όσο θυμάμαι δεν είναι, μάλλον το φως.
Το βλέπει ήλιος ; Τι φωτισμό και τι φωτοπερίοδο έχεις ; Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο δικό μου, μέχρι που την έβγαλα την ανουμπια γιατι θα χάλαγε ------------------------- Ακυρο για τον ήλιο, ο ήλιος δημιουργεί πράσινη άλγη και όχι καφέ, άρα μάλλον χαμηλός φωτισμός
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 17-09-15 στις 20:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
φωτισμο εχω μια λαμπα 39watt που αναβει απο τις 4 εως τη μια το βραδυ δλδ 9 ωρες zebra περιμενω να φερει ο ιγνατιος...... και θα παρω κανα δυο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
120Χ40 50 υψος
|
||||
|
||||
![]()
Η καφέ ευνοείται και απο την έλλειψη οξυγόνου την περισια νιτρικών φωσφορικών,και καπου ειχα διαβάσει για πυριτικό αλας silicate που την προκαλεί.
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
με τα πολλα πολλα ομως..την αλγη σε ενα χρυσοψαραδικο πως την αποφευγουμε?!?
|
||||
|
||||
![]()
Ανάλογα την άλγη, τη συγκεκριμένη με πιο έντονο φως, αλλά μαθαίνεις να ζεις και με αυτή
![]()
|
||||
|
||||
![]()
δεν αλλαζω το θεμα του φιλου μας αλλα επειδη βασανιζομαι εδω και ενα χρονο με αυτην την συγκεκριμενη αλγη καταλαβαινω οτι εδω ειναι που κολαει παλι η ερωτηση οτι σε αναλογα τα λιτρα του ενυδρειου σου επιλεγεις το φωτισμο..αρα παει καπωε βασης εμπειριας..η κανω λαθος?!Αν εξαιρεσουμε τα φυτα εννοοντας και μιλησουμε μονο για ψαρια νερο και φωτισμο...
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις καφε αλγη και οι μετρησεις σου ειναι καλες τοτε εχεις προβλημα με το φωτισμο πρεπει να τον αυξησεις.
Αν ρωτας αν υπαρχει καποιος κανονας για το φωτισμο αυτος στο περιπου ειναι τα βατ ανα λιτρο Διαιρεις τα συνολικα βατ του φωτισμού σου με τα λιτρα του ενυδρειου πχ εγω εχω 4 λαμπες των 30watt στα 120 λιτρα αρα εχω 1wattανα λιτρο.
|
||||
|
||||
![]()
μαλιστα αρα εγω εχω περιπου στο 0.3 διχως να εχω φυτα.ομως μεσα..αρα η καφε αλγη κανει παρτυ
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς Λουκά μόνο με τη παρατήρηση θα μπορέσεις να κάνεις κάτι, γιατι και τα watt/λίτρο είναι σχετικά, αλλιως είναι αν το ενυδρείο 40 εκατοστα ύψος και αλλιως αν είναι 60 εκατοστά, δηλαδή με τα watt που έχεις, αν το ενυδρείο ήταν πιο κοντα και ας είχε τα ίδια λίτρα θα ήταν πολύ καλύτερα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω μπορει να εχω 1watt ανα λιτρο αλλα 6-7 μηνες τωρα αναβω μονο 0.35 και με 50cm υψος χωρις σνακλαστηρες και καφε αλγη δεν εχω δει.
|
||||
|
||||
![]()
οι μετρησεις μου καλες ειναι μπορω να πω δεν εχω δει κατι παραξενο...οι λαμπες ειναι καινουργιες cold white φωτισμο..κακης ποιοτητα νερο πως θα το καταλαβω?!
και τι πρεπει να κανω για να το καθαρισω?!
|
||||
|
||||
![]()
Κακης ποιοτητας νερο εννοω πολλα νιτρικα φωσφορικα
Η και αμμωνία,μηπως σηκωνει αμμωνια και αργει να μηδενισει; εγω καφε αλγη μου εμφανιστηκε καποιες φορες που παραμελησα το ενυδρειο,αλλαγεςνερου, καθαρισμα φιλτρο,σκουπα βυθου κλπ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μήπως είχες μαύρη άλγη ; Ειναι διαφορετική
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αναφέρει σαν αιτία εμφάνισης πρώτα το πυριτικό αλας που πολλες φορες περιέχεται σε κάποιες άμμους η χαλίκια και κάποιες φορες απο την βρύση (σπάνιο να συμβαίνει στην ελλαδα,εχουμε πολυ καλο νερο) Έπειτα αναφέρει την κακή ποιότητα νερου πολλα νιτρικα φωσφορικα ,αμωνια ,νιτρώδη Και κάποια αναφέρουν κ τον ελλιπή φωτισμό.Πατα brown algae στο γοογλ ![]() Αν σε εχει επηρεάσει το υπόμνημα σχετικά με τις αλγες που κατα τ αλλα ειναι ακριβές νομιζω οτι εκεί εχει γινει λάθος στην μετάφραση κ ιςως πρεπει να διορθωθεί. Ένα παράδειγμα εδω το ιδιο άρθρο μιλάει για χαμηλα νιτρικα κ ψηλά φωσφορικα http://www.aquahobby.com/articles/e_...ater_algae.php
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Λευκές λάμπες με χαμηλά νιτρικά (εκ πειρας).
Με την προσθήκη οποιασδήποτε μη λευκής λάμπας είτε κίτρινης είτε ροζ σιγά σιγά η αφε άλγη φευγει
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρρωστια guppy | tirogalos | Ζωοτόκα | 0 | 15-07-10 13:39 |
αρρωστια γκαπυ s.o.s | αλεξανδρα | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 02-11-09 15:00 |
αρρωστια | JKS | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 11-09-09 13:18 |
Αρρωστια.... | ton12 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 39 | 03-04-08 11:36 |
Αρρωστια δίσκων. | johnny98130 | Δίσκοι | 4 | 06-01-05 21:33 |