|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σας, εχω ενα προβλημα εχω ενα ενυδρειο που τρεχει πανω απο ενα μηνα κοντα στον 1,5 και ειχα μεσα 6 γκαπι τα οποια ειχα βαλει σταδιακα (2-2-2) πριν απο μερικες μερες αρχισα να τα χανω ενα ενα μεχρι και σημερα οπου εχασα και το τελευταιο . Εδω και 3 μερες ειχα μεινει με ενα γκαπι και αρχισα θεραπεια με esha 2000 σημερα ηταν η 3η μερα οπου και εβαλα το πρωι την προτεινόμενη δοση και τωρα που επεστρεψα σπιτι βρηκα και το τελευταιο πεθαμενο. εκανα τωρα μετρησεις στο νερο ολα φυσιολογικά
NH3 0 NO2 0 NO3 25 θερμοκρασια στους 25 αυτη τι στιγμη δεν εχει κανενα ψαρι στο ενυδρειο μονο κατι σαλιγκαρια και εχω βαλει σε μια αποχη λιγη τροφη να κρατησω την βιολογια τι να κανω τωρα? γιατι μου εχουν αρχισει και μου μπενουν σκεψεις να τα παρατησω ολα αλλα κρατιεμαι ακομα. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι ξεκινησες θεραπεια με esha;Τι ενδειξης ειχες;Τα ψαρακια που ειχες ηταν ολα αρσενικα;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πες μας καλητερα oλη τη διαδικασια απo την αρχη Καθε πoτε κανεις αλλαγη νερoυ; Τι νερo βαζεις Τις μετρησεις τoυ νερoυ(Ph kh gh ) Πoτε αβαλες τα ψαρακια μεσα πρωτη φoρα Και περιμενε και τoυς πιo εμπειρoυς ,oπoυ ναναι θα σκασoυν μυτη |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλαγες νερου καθε κυριακη το 30% ph 8 kh15 gh6-10 ------------------------- [QUOTE=gallos;864863]Γιατι ξεκινησες θεραπεια με esha;Τι ενδειξης ειχες;Τα ψαρακια που ειχες ηταν ολα αρσενικα;[/QUOTE τα ψαρια ηταν 1 αρσενικο και 5 θυληκα τα θυλικα ηταν τοσα πολλα γιατι ηταν μικρα σε ηλικια και δεν ξεχωριζαν Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paraskevas : 29-11-14 στις 19:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=paraskevas;864866]πριν απο μερικες μερες το ενα γκαπι ειχε ενα γδαρσιμο στην πλατη και οσο περνουσαν οι μερες αυτο απλονοταν στα πλαγια και εχανε λεπια γιαυτο ξεκινησα το esha.
αλλαγες νερου καθε κυριακη το 30% ph 8 kh15 gh6-10 ------------------------- Παράθεση:
Αντιχλωριο βάζεις ; |
|
||||
|
||||
![]()
Με τι κάνεις τις μετρήσεις σου;
|
||||
|
||||
![]()
Αντιχλωριο βάζεις ;[/QUOTE]
βαζω prime στα 40 λιτρα που κανω αλλαγη βαζω 1.5ml ------------------------- τις μετρήσεις τις κανω με το api master kit τις κυριοτερες το ph,gh,kh με στικ της sera Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paraskevas : 29-11-14 στις 22:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
βαζω prime στα 40 λιτρα που κανω αλλαγη βαζω 1.5ml
------------------------- τις μετρήσεις τις κανω με το api master kit τις κυριοτερες το ph,gh,kh με στικ της sera[/QUOTE] Οκ οπότε λογικά ειναι σωστές. Δεν βλέπω κάποιο προβλημα στις μετρησεις σου θα έλεγα οτι ειναι ιδανικές για τα guppy. Οπότε 2 πράγματα μπορω να σκεφτώ ητε τα ψαρια ηταν ήδη άρρωστα οταν τα πήρες ητε λόγω των υψηλών no3 Ξερω οτι 25ppm ειναι μέσα στα ¨αποδεκτα¨ όρια αλλα έχω διαβάσει οτι μέχρι τα 50ppm και παραπάνω όντως δεν ειναι τοξικά , αρκεί τα ψαρια να μην εκτεθούν απότομα Δηλαδή έστω οτι τα ψαρια έχουν μπει σε ενυδρειο με 10 ppm no3 και σταδιακά με τη συσσώρευση φτάσουν και πάνω απο 50ppm αυτά τα ψαρια δεν θα έχουν προβλημα αλλα αν προσθέσεις ς αυτό το ενυδρειο ενα ψαρι που ηταν σε κάποιο άλλο με χαμηλά no3 θα το εκθέσεις σε υψηλά no3 απότομα με αποτέλεσμα στρες ασθένειες η και θάνατο. The average fish can withstand quite high dosages of nitrates (100-500mg/l) as long as the build up of the chemical is slow and over many days in the tank. However it's quite common for less experience aquarists to go and introduce a new fish to their seemingly healthy tank of fish only for the new fish to die overnight due to nitrate poisoning if the tank water is heavy with nitrate. And as stated previously each species tolerance is different (and poorly researched in the cases of ornamental aquatic pets) which is why the hobby often recommends an average safe level of 50mg/l.
|
||||
|
||||
![]()
βαζω prime στα 40 λιτρα που κανω αλλαγη βαζω 1.5ml
------------------------- τις μετρήσεις τις κανω με το api master kit τις κυριοτερες το ph,gh,kh με στικ της sera[/QUOTE] Καλημέρα Οι μετρήσεις με στικ δεν ειναι αξιόπιστες No3 25 μου φαίνονται πολλα με αλλαγή νερού 30 κάθε Κυριακή όπως λες Και ακομα δεν δικαιολογούνται (no3 25)με αυτη την ιχθυοφορτιση Μήπως ταιζεις πολυ ¶νθρακα χρησιμοποιησες στην αρχή-τωρα και πόσο διάστημα; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπολι απο ενυδρειο με γκαπι σε ενυδρειο με χρυσοψαρα | lordpektroni | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 26-11-14 23:37 |
Αδειο ενυδρειο | Vangelis21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 54 | 07-09-12 16:14 |
αδειο τσαμπι???? | nia79 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 28-03-08 14:41 |
Ακόμα ένα αδειο ενυδρείο | Carebean pirate | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 22-04-07 23:10 |