|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σας!!!
Μόλις ολοκληρώσω το μεγάλο μου ενυδρείο ( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76899 ) σκέφτομαι να ξεκινήσω απο το 0 ένα ενυδρείο αποκληστικά για γαρίδες!!! ![]() Είχα παλιά μερικές red cherry και amano σε ένα παλιό ενυδρειάκι. Πλέον όμως θέλω να ασχοληθώ σοβαρά.Γι αυτό και ανοίγω το θέμα για να με συμβουλεύετε σε κάθε βήμα ώστε να μπορέσω να χαρώ αυτά τα καταπληκτικά πλασματάκια!!! ![]() Να πω ότι δεν θέλω να μπλέξω αν είναι δυνατόν με ΑΟ. Μου αρέσουν πολύ οι μπλέ γαρίδες και αν είναι δυνατόν να φιλοξενίσω 2-3 διαφορετικά είδη. Περιμένω με ανυπομονισία τις απαντήσεις και τα φώτα σας!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν πας με ΑΟ, τότε το βλέπω πολύ δύσκολο για 2 - 3 είδη... κάποια Neocaridina ίσως που υπάρχουν και σε πολύ όμορφα χρώματα.
|
||||
|
||||
![]()
Ε εντάξει δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να ρίχνω πολλά λεφτά στα ενυδρεία (που αγαπώ πολύ απο πολύ μικρός) καθώς δεν παίρνω και τρελό μισθό.
Θα ξεκινήσω αυτές τις μέρες να κολλάω τα τζάμια γιατί πάω για DIY αναλόγος το που θα μπει τελικά θα καθοριστούν και οι διαστάσεις του. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ αυτό το είδος: Neocaridina zhangjajiensis "plue pearl" Για υπόστρομα τι μου προτείνετε?Κάτι σε μαύρο μάλλον...
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν έχουμε και λέμε
Το μέτρησα τον χώρο όπου θα μπει το ενυδρειάκι. Βγαίνει κοντά στα 35 λίτρα.Με διαστάσεις 45 (Μ) 30 (Υ) 25 (Π) Τι λέτε?Νομίζω για μια μικρή αποικία είναι καλό.Με μια ριζούλα και μος θα είναι καλά.Ψαράκια δεν θα βάλω (δεν χωράνε κιόλας ![]() Απο φίλτρανση τι κάνω?Θα χρειαστώ εσωτερικό φίλτρο ή ένα φίλτρο σπούγγου που έχω αρκεί?
|
||||
|
||||
![]()
και σε αυτα τα λιτρα μπορεις να κανεις πολυ ωραια πραγματα. μονο μην κανεις υπερβολες στα ζωντανα. οπως το ειπες ψαρια δε χωρανε.
φιλτρο σπογγου τι εννοεις? αεροφιλτρο? αν ναι σου κανει. |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δεν θέλω υπερβολές..
Μια ριζούλα με λίγο μος πιστεύω θα είναι αρκετά.Άλλωστε σε αυτά τα λίτρα δεν μπορώ να κάνω τρελά πράγματα. Το είδος που θέλω είναι μια γαρίδα σε μπλέ χρώμα (blue pearl,blue velvet,blue tiger κτλ) Άρα δεν θα χρειαστώ εσωτερικό φίλτρο..αρκεί το αερόφιλτρο... Βρήκα και αυτά τα 2 στο συρτάρι μου..και το αερόφιλτρο μου.
|
|||
|
|||
![]() http://www.ebay.co.uk/itm/1411260799...84.m1439.l2649 αυτό παρήγγειλα για ένα 25 λίτρο(καθαρά) που θα κολλήσω το σουκου. σκοπεύω να βάλω 5-6 από τις πιο κόκκινες red cherry που έχω σε άλλο ενυδρείο και πολύ moss λέω να μην βάλω φως. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το είχα αγοράσει στην αρχή για να φτιάξω ένα ενυδρείο με γαρίδες στην κοπέλα μου αλλά λόγω του ότι τα καλοκαίρια λείπει συχνά το ενυδρείο θα ρίμαζε οπότε δεν το προχώρησα. Ε αφού έχω κάποια χρήματα είπα να φτιάξω ένα δικό μου σιγά σιγά. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ήρθαν σήμερα θερμοστάτης και java moss οπότε πιάσαμε δουλειά!!!
![]() Τελικά δεν άλλαξα τις πέτρες με λάβας γιατί οι πέτρες της λάβας ήταν αρκετά πιο μεγάλες σε όγκο και έτσι θα μου κλείνανε όλο τον χώρο (που εδώ που τα λέμε δεν είναι τεράστιος ![]() Έδεσα την moss στην ρίζα και σε μια μικρή πέτρα λάβας και την τοποθέτησα κάτω απο την ρίζα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να τις σπασεις, φυσικα, τις πετρες
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ξέρειις τι το θέμα είναι ότι δεν είναι λεπτές όπως αυτές που έχω...είναι πολύ τετράγωνες σαν κύβος δηλαδή...
Θα προσπαθήσω να σπάσω μια να δω αν γίνεται να γίνει πιο φλίδα... Έτσι δεν σου αρέσει?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Βασίλη!!!Ναι είχα κάτι πολύ μικρά κομματάκια απο τις πέτρες που βλέπεις και έδεσα πάνω τους moss με την προοπτική ότι σε λίγο καιρό θα μεγαλώσουν και θα φουντώσουν και θα είναι σαν μικρά θαμνάκια
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τι εξέλιξη έχουμε, πως πάει το project?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο Γαριδάδικο.... | nicpapa | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 319 | 23-06-22 21:01 |
γαριδάδικο | golf20 | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 24 | 06-03-14 22:34 |
Νέο γαριδάδικο... 30 λιτρα κύβο; | Βασίλης Κ | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 10 | 17-08-13 19:46 |
Γαριδάδικο (CRS) | j.p. | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 6 | 30-11-11 00:46 |
Το γαριδάδικο μου | posidwnas | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 3 | 25-08-10 01:30 |