|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευλογο το ερωτημα μου μιας και ψαχνω εναν τροπο να μειωσω λιγο την καταναλωση του ρευματος απο τα 500watt που αναβουν καθημερινα στο σπιτι μου.
Υπαρχει πλεον η καινουργια τεχνολογια η οποια ολη μας γνωριζουμε απο τις παραδωσιακες λαμπες φθωρισμου. Αφου κοιταμε τα ποσα watt ειναι περιπου η καθε λαμπα και εχουμε ως μεσω συγκρισης ΚΑΙ αυτα για το αν θα "παει" ενα δυσκολο φυτο στο ενυδρειο μας, τι γινετε σε περιπτωση που πλεον τα led μειωνουν την καταναλωση στο 1/10 των παραδοσιακων λαμπων? Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης. Να υποθεσω οτι επειδη δεν εχουμε τα καταληλλα οργανα για μετρησεις τα οσα ειπα παραπανω ειναι ενας προχειρος υπολογισμος για να μην μπλεκουμε. Αλλα οταν πλεον χανουμε αυτον τον υπολογισμο πως μπορουμε να μετρησουμε εαν κανουν καποια αλλα φωτα για το ενυδρειο μας. Δεν μιλαω να φτιαξουμε ενα ενυδρειο που δεν θα εχει φυτα μεσα αλλα ενα φυτεμενο. Ας με διαφωτισει καποιος για τα kelvin (χρωμα φασματος), για τα lux, καθως και για την διασπορα (δεν βρισκω αλλη λεξη) των κανονικων λαμπων φθωρισμου απο αυτες με LED. Τι χρειαζομαστε τελικα απο ολα αυτα?? Σας ευχαριστω.
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα!!
θα σου πω αυτα που θυμαμαι οταν εφτιαχνα το δικο μου!! ειχα χρησημοποιησει σποτ led. για kelvin ( χρωματισμο ) στα σποτ led ειχα βρει τοτε 3 διαφορετικα αλλα το ενα δεν το ειχε τοτε... ειχα παρει τις μισες στα 2400kelvin και τις αλλες μισες στα 5500kelvin. στο θεμα της διασπορας κι εδω ειναι το κερδος, δεν εχεις καθολου!!! υπαρχουν σποτ led που εχουν 24 μοιρες διασπορα και σποτ led που εχουν 45 μοιρες διασπορας. οσο για τα lumens ( ενταση φωτισμου ) εδω μπορεις να βρεις διαφορες τιμες. αν θυμαμαι ειχα βρει απο 180 lumens μεχρι και 640 lumens. παιζουν πολυ και οι τιμες στα βατ να ξερεις. μπορεις να βρεις σποτ led απο 0.8watt εως 1.8 watt. το θεμα ειναι οτι χωρις μηχανικα δεν μπορουμε να συγκρινουμε τα lumens αναμεσα σε μια λαμπα φθοριου και στα led και αυτο γιατι μια λαμπα φθοριου το φως το σκορπιζει σε ολο το δωματιο ενω τα σποτ led φωτιζουν μονο μεσα στο ενυδρειο στις μοιρες που θα παρουμε... ελπιζω να βοηθησα! ας μιλησουν και καποια παιδια που εχουν παρει ετοιμα φωτιστικα και πολυ οικονομικα ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
για τσεκαρισε και το παρακατω ενδιαφερη και μενα εχω ψωνηση απο τον κινεζο αν θελεις να το προχωρησουμε δοκιμαστικα και βλεπουμε
http://www.fish-street.com/weipro_le...ategory_id=126 Κωστας
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον πανω που ηθελα να ανοιξω σχετικο θεμα .......Τα λεντ εχουν προχωρησει τρελα τελευταια και οιτιμες τους εχουν πεσει σε λογικα επιπεδα.....Μια παρα πολυ καλη λυση ειναι η ετοιμη λεντοταινια η οποια ειναι ανθυγρη , 12 βολτ , και βγαινει σε διαφορα χρωματα και ισχυ.....εγω για το 2μετρο ενυδρειο μου (βιοτοπικο δισκων) χρησιμοποιησα 4 μετρα λεντοταινια 4.8βαττ/μετρο και το φως ειναι υπεροχο......αξια μετρου 20¤.....Δοκιμαστικα πηρα και 2 μετρα μπλε λεντοταινια 14.4 βαττ/μετρο για νυχτερινο φωτισμο και το αποτελεσμα ειναι εξωπραγματικο.....
Συμπερασματικα τα πλεονεκτηματα που βρηκα εγω μεχρι τωρα .... 1. δυνατος φωτισμος με χαμηλη καταναλωση και σχεδον μηδενικη θερμανση του ενυδρειου 2. χαμηλο βολταζ και στεγανη επικαλυψη μειωνει στο ελαχιστο τους κινδυνους απο βραχυκυκλωματα---δεν χρειαζεται στεγανα ακροφυσια , προστατευτικο γυαλλι που συνεχεια λερωνει κλπ..... 3. γλιτωνουμε μπαλαστ σταρτερ καλωδια .....Η ταινια χρειαζεται μονο ενα ανορθωτακι και εχει μονο δυο ψιλα καλωδια.... 4. Ειναι πολυ ευχρηστη και μπορουμε να την κοψουμε, στρεψουμε γωνιασουμε οπως θελουμε.....ενω η τοποθετηση στο ενυδρειο γινεται πανευκολα..... 5.μπορουμε ευκολα να εχουμε σημεια με ισχυροτερο φωτισμο απλα κανοντας περισσοτερες σειρες ταινιας σε κεινα τα σημεια..... 6. ο θεωρητικος χρονος ζωης των λεντ τα καθιστα ακομα οικονομικοτερα..... http://www.ledmegastore.gr/index.php...index&cPath=76 ενα ενδιαφερον σαιτ απο Ελλαδα....
|
||||
|
||||
![]()
σκατοπαιδα....
εμενα μου βγηκε ο κ..... ος και εσεις τωρα τα περνετε ετοιμα...... ![]() ![]() ![]() παντος οπως τα λεει ο φιλος ο pritanis ετσι ειναι.... εγω τα εχω τοσους μηνες και ολα ειναι οπως τα λεει...
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να μας εξηγησεις την συνδεσμολογια
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 06-09-17 στις 20:33 |
|
||||
|
||||
![]()
επειδή πριν λίγο καιρό έπαιζα με τις ταινίες LED και δοκίμασα και warm white μόνη της, και cold white μόνη της και συνδυασμό αυτών, συμφωνώ σε όλα όσα ανέφερε ο pritanis αλλά εγώ είδα μεγάλη διαφορά στα χρώματα των δίσκων.
Χανόντουσαν τα χρώματά τους .... καμία σχέση με τις λάμπες φθορισμού. Για τον λόγο αυτό επέστρεψα στις Τ5 του RIO μου με την μόνη διαφορά του ότι επειδή ήθελα να μην έχει τόσο έντονο φωτισμό έβαλα έναν ανακλαστήρα στην πίσω λάμπα ανάποδα οπότε το φως σκάει πάνω στον ανακλαστήρα και στο καπάκι και όχι μέσα στο νερό .. .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
φιλε βρισκω στο σιτε αυτο το μετασχιματιστη πανω κατω ενα 20αρικο http://www.ledmegastore.gr/index.php...roducts_id=712 και λεω, αδιαβροχος οκ αν τον συνδιασω και με 6 μετρα απο αυτο κανα 30αρι το μετρο http://www.ledmegastore.gr/index.php...roducts_id=716 θα εχω 6*14,5w= 87w.... σε λαμπς φθορισμου ποσο φως συμαινει? γιατι για 87w περιπου 200 ευρω δεν ειναι λιγα... μπορουν να κανουν δουλια σε φυτεμενο? |
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη μπορουμε να βαλουμε τετοιες ταινιες και να εχουμε ενα ενυδρειο χαμηλων απαιτησεων με 0,5-0.6 ανα λιτρο?γιατι θελω να κανω το διμετρο αλλα κολαω στο ρευμα!!για να πουν αυτοι που ξερουν η οσοι το εχουν δοκιμασει!!
------------------------- κανενας δεν το εχει δοκιμασει?για πεστε τι γνωριζεται.σιγουρα θα ενδιαφερουν πολλα ατομα!!!!!!!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannisqq : 16-01-10 στις 15:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Pritanis αν καταλαβα καλα εχεις χρησιμοποιησει λεντ για τα ενυδρεια σου ;
αν ναι θα μπορουσες να πεις κατι παραπανω ; εντυπωσεις κοστος και τετοια |
|
||||
|
||||
![]()
Νικο εγω τα ειπα..ειμαι πολυ πολυ ευχαριστημενος......Χρησιμοποιησα 4 μετρα λεντοταινια warm 4,4 βαττ/μετρο για το βιοτοπικο μου και ειναι μουρλια!!! Το κοστος 4*12¤ η ταινια και 12¤ το ανορθωτακι.....Πιστευω οτι αν καποιος θελει για φυτεμενο η λεντοταινια των 14 βαττ/μετρο θα του ειναι υπεραρκετη.....Τωρα επιστημονικες μετρησεις δεν μπορω να κανω για να πω ποσα βαττ λεντοταινια αντιστοιχουν στα βαττ φθορισμου!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Πρύτανη απο που τα πήρες?
|
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον μετα απο ερωτηση μου στο σιτε που μας παραπεμψε ο πρυτανης για γνωμες η απαντηση ηταν αμεση, μας ειπε λοιπον ο ανθρωπος οτι, τα lummens της 14,4 βατ λεντοταινιας ειναι 800-850 ανα μετρο!!!
και τα kelvin ειναι 7000κ. αυτα εμαθα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη οπως ανεφερα παραπανω εχω στα χερια μου τεχνικο manual με led, ποσα watt, lumen, χρωματα (kelvin), μοιρες φωτοδεσμης κτλ θα προσπαθησω να σας σκαναρω οτι μπορω να βρουμε μια ακρη.
Ολο αυτο το θεμα το ανοιξα για να αντικαταστησω τα 500watt πανω απο το ενυδρειο μου καθως και να βρω εναν τροπο να κατεβασω την δεσμη σε πιο χαμηλα στρωματα καθως το φωτιστικο απεχει απο τον βυθο 65 εκατοστα με αποτελεσμα στα γρασιδια να παρατηρω μια ελειψη. Φιλικα.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
εχει κανεις?? | Πάνος | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 17-02-10 00:30 |
το εχει κανεις ? | imichal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 17-11-08 22:03 |
ξερει κανεις??? | thanasis76 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 21 | 29-11-07 16:07 |
Ξερει κανεις... | targas21 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 04-02-05 06:52 |