|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, μετά από ξεζούμισμα των πληροφοριών και όσον έχετε γράψει στα threads, αρχίζω να κάνω τις ερωτησούλες μου για το νέο ενυδρείο που πρόκειτε να στήσω:
1. Ενυδρείο. Ένας μονομάχος χρειάζεται από 15-30 λίτρα νερού για να ζήσει άνετα. Σε διαστάσεις αυτό μεταφράζεται; Υπάρχει κάποιο site που δείχνει ενυδρεία online να πάρω ιδέες (αν έγραφε και τιμές θα βοηθούσε αφάνταστα!). 2. Φίλτρο Νερού. Βάση όσων γράφονται, χρειάζομαι εσωτερικό φίλτρο. Αν πάω κάπου στα 20 λίτρα ενυδρείο, το φίλτρο θα πρέπει να έχει ροή το τριπλάσιο ανά ώρα. Δηλαδή 60lt/h. 3. Θερμαντικό Σώμα. Ένας θερμοστάτης με 20w νομίζω ότι αρκεί. 4. Θερμόμετρο. Πάμε για υγρής μορφής θερμόμετρο. 5. Φωτισμός. Λάμπες φθορίου 6w που δεν θα προμηθευτώ από petshop, αλλά θα πάω σε κατάστημα με λάμπες. 6. Χρονοδιακόπτης. Δεν με απασχολεί αν κάνει εκείνον τον θόρυβο, μιας και το ενυδρείο θα στηθεί στο σαλόνι. 7. Χαλίκι ή άμμος; Για μονομάχο τι συστήνεται; 8. Φυτά. Τι φυτά είναι καλά για μονομάχο; Υπάρχει site να δω μερικά από αυτά; (Πάλι αν είχε τιμές θα βοηθούσε αφάνταστα) 9. Ποιά τεστ μέτρησης είναι τα καλύτερα και ποιό ευκολόχρηστα; Αυτά τα ολίγα για αρχή... |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα !
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αναλογίες 30άρικου ενυδρείου υπάρχουν πολλές. Να πας σε pet shop εκεί στη Λεμεσό και να δεις τι υπάρχει διαθέσημο αυτή τη στιγμή. Συνήθως υπάρχουν κάποιες μάρκες όπου θα υπάρχει μέσα και το φιλτράκι τους, αλλά και τα φωτιστικά του σώματα όπου για την περίπτωση σου σε καλύπτουν απόλυτα.
Αντώνη, να πας απευθείας στα 30 λίτρα για να βάλεις κανένα ξύλο, καμία πέτρα και φυτά. Ναι, για θερμόμετρο αυτό που λες. Θερμοστάτης τώρα πια δε θα σου χρειαστεί μέχρι και τον επόμενο χειμώνα, αλλά πάρε έναν να υπάρχει στο ενυδρείο. Σκουρόχρωμο χαλικάκι, αν και θα ακούσεις διάφορες απόψεις. Ο καθένας ακολουθεί την φαντασία του. Σου προτείνω εύκολα φυτά (που να υπάρχουν και στην Κύπρο βέβαια) annubias και κερατόφυλλο. Μην ακούσεις τον μαγαζάτωρα τί θα σου πει, γιατί θα σου πουλήσει ότι πρέπει να φύγει. Δες επίσης να είναι υγειή φυτά. Από τιμές φυτών στην Κύπρο, μας σφάζουν...άσε καλύτερα. Φίλε, της ΑΡΙ είναι τα καλύτερα, αλλά δε νομίζω να τα βρεις στην Κύπρο (διδίκτυο). Στην Κύπρο υπάρχουν βέβαια και έτοιμα σετ τεστ της aqualife που είναι αρκετά αξιόπιστα. Εκεί μέσα θα βρεις ότι χρειάζεσαι για την αρχή μέχρι να εξοικιωθείς καλύτερα και να σου γίνει ρουτίνα ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ποιά Λεμεσό; Λευκωσία είμαι
![]() ------------------------- "Μπορεις να διαλεξεις οτι μαρκα θελεις ή και ακομα να το κολλησεις μονος σου, αλλα μοναδικη προυποθεση ειναι να εχει καπακι γιατι οι μονομαχοι πηδανε." Να σταθώ λίγο εδώ. Οι μονομάχοι πηδάνε, αλλά οι μονομάχοι αναπνέουν και ατμοσφαιρικό αέρα... ¶ρα ναι μεν καπάκι, αλλά από αέρα τι γίνεται; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Antonisjk : 07-05-09 στις 14:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Μερικες τρυπες στο καπακι για να διαφευγει και η θερμοτητα απο τις λαμπες.
Εξαλλου και να θελες να φτιαξεις καπακι αεροστεγες παλι δυσκολο θα ηταν... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ετσι κι αλλιως το καπακι δεν θα κλεισει αεροστεγως - αν εκλεινε δεν θα οξυγονωνε και το νερο ασχετως απο που αναπνεει το ψαρι (που στην περιπτωση μας αναπνεει ατμοσφαιρικο αερα περιστασιακα).
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
δες και εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22908 |
|
||||
|
||||
![]()
Απόκτησα ένα 29λτ ενυδρείο με φωτισμό 15w, φίλτρο και χρονοδιακόπτη.
¶ρα είμαστε οκ από 1,2,5,6. Τα 3,4 (θερμαντικό σώμα και θερμόμετρο) είναι περιττά προς το παρόν, μιας και η ζέστη στη Κύπρο ανεβαίνει επικίνδυνα. Για το 7, βρήκα ωραίο χαλικάκι χαλαζιακό. 8. Φυτά, βρήκα μόνο κάποια είδη anubias, αλλά όχι κερατόφυλλο. Δεν τα πήρα αυτά, θα ψάξω και αλλού. Τέλος τεστ μετρήσεων βρήκα της Sera. Βρήκα και ένα ωραίο ξύλο για να δεθούν οι anubias πάνω. Μια χαρούλα. Μόλις ολοκληρώσω τη διακόσμηση, θα ανεβάσω φωτογραφιούλες και πως πάνε οι μετρήσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Οι σημερινές μου μετρήσεις μου βγάλανε:
NH4/NH3 5mg/l NO2 5,0mg/l NO3 50mg/l Που βρισκόμαστε; Μήπως ήρθε η ώρα τις μεγάλης αλλαγής νερού; Έντιτ: Α, άκυρο. Απλά περιμένω να μηδενιστούν NH3/NH4 και NO2 |
|
||||
|
||||
![]()
Αντώνη, θα ήταν καλύτερα να έβγαζες το πήλινο αντικείμενο και το πλαστικό κλαράκι. Θα ήταν προτιμότερο να τα αντικαθιστούσες με ένα μικρό κομάτι φυσικό ξύλο, και απάνω του να δέσεις δύο τρία φυτάκια ανούμπια νάνα.
Όσο για την καθαρή αμμωνία, πρέπει να την παραγγήλεις εκ των προτέρων σε κάποιο φαρμακείο, ή μπορείς να απευθυνθείς σε φαρμακευτική εταιρεία απευθείας (δες Remedica, Medochemie).
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι πηγαίνει καλά με τις τροφές. Αν δεις τις μετρήσεις που έχω γράψει ποιό πάνω, είμαστε σε καλό δρόμο (πιστεύω) αφού εμφανίστηκαν ήδη NO3.
Το πήλινο ήταν ιδέα της γυναίκας μου. Το έβαλα για να "καταπιεί" τα 120 ευρώ που δώσαμε εκείνη τη μέρα στο πετ σοπ και μετά το στρώσιμο θα βγει ![]() Το ξύλο...μου το παρουσίασε ως αληθινό ο μαγαζάτορας στο πετ σοπ! Είναι πλαστικό; ![]() Περιμένω anubias και κερατόφυλλο από το aquaristik. Διάβασα ότι αργεί λίγο, οπότε υπολογίζω ότι σε καμιά 15αριά μέρες τουλάχιστον θα τα έχω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί να έχεις δίκιο. Λογικά, η δική μου απειρία δεν μπόρεσε να το αναγνωρίσει... Αλλά μου το παρουσίασαν ως αληθινό στο πετ σοπ και "ειδικό" για ενυδρεία...
Ωραία...ψάχνουμε και για ξύλο τώρα... |
|
||||
|
||||
![]()
Το ξύλο έπιασε κάτι σαν γλίτσα... Τι μπορεί να είναι, άλγη; Και πως καταπολεμάτε;
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι μούχλα, μύκητας και είναι φυσιολογικό χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στη βιολογία του ενυδρείου μας παρά μόνο στα ..μάτια μας, αν δεν σου αρέσει μπορείς να το αφαιρέσεις αλλά μάλλον θα ξαναβγει,
Θα κάνει τον κύκλο του και θα εξαφανιστεί
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Ενυδρείο Για Μονομάχους | Zorba_The_Freak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 24 | 08-06-12 08:32 |
Νέο Ενυδρείο Μονομάχου! | _antonis_ | Bettas | 45 | 09-12-09 11:15 |
Ενυδρείο για μονομάχους ala filoxenos | Zorba_The_Freak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 13-07-06 23:08 |
Νέο ενυδρείο με Μονομάχο | hellenicsun | Bettas | 22 | 18-06-06 23:54 |
Μονομάχος σε κοινωνικό ενυδρείο | pchrisovergis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-10-05 05:33 |