|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω απο την δευτερα σε ενα ενυδρειο 120 λιτρων το οποιο το μπολιασα βαλει κατι φυτα.Εβαλα και ενα κοπαδι νεον.Εχει χαλικι και δεν εχω βαλει υποστρωμα.Απο φυτα εχω μια ανουμπια ενα αλλο που δεν ξερω καν και ενα σαν φυκι ψηλο.Μου τα εδωσαν για ευκολα φυτα,αλλα σαν να αρχιζει να μαρενεται το φυκι και ειδα και μια τρυπα σε ενα φυλλο στην ανουμπια και το αλλο σαν να μαρενεται γιατι τα φυλλα του εχουν παρει την κατιουσα.απο μετρησεις ειμαι οκ απλα δεν εχω νιτρικα 10 περιπου λετε να φταιει αυτο?Τι μπορω να κανω γενικα?
|
|
||||
|
||||
![]()
οντως τα φυτα που εχεις ειναι ευκολα.
δωσε και καμια πληροφορια για το φωτισμο (watt+λαμπες). |
|
||||
|
||||
![]()
πρεπει να μας περιγραψεις το ενυδρειο σου...στα φυτα παιζουν ρολο διαφορα οπως το φως τα λιπασματα το υποστρωμα το co2....τι γινετε με αυτα?
|
||||
|
||||
![]()
Αφου πηγα για ευκολα φυτα θα αφηνα στην ακρη το co2 το υποστωμα κτλ.Απο φωτισμο αν θυμαμαι καλα ειναι ενας 36 watt στα 100 λιτρα.Μηπως σιγα σιγα αποδεικνυονται οχι και τοσο ευκολα τα φυτα???
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η ανουμπια ειναι πολυ ευκολη..εγω τις θεωρω σκυλια!
![]() αν το "φυκι" ειναι βελισνερια νομιζω χρειαζεται λιγο φως παραπανω..τουλαχιστον απο τη δικη μου εμπειρια με τις βελισνεριες....και οσο να πεις ενα γενικο λιπασμα το χρειαζονται....τα φυλλα κιτρινισαν? σαπισαν-ελιωσαν? τι ακριβως? μια φωτο θα βοηθουσε...τι ριχνεις για λιπασμα? συμβουλη..ανεβασε το φωτισμο σου στο 0.5 βατ/λιτρο
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον το φυκι που λεω εγω ειναι αυτο που λες εσυ.λιπασμα δεν εχω βαλει τιποτα ακομα,εχεις κατι να προτεινεινεις?Νομιζα οτι τα νιτρικα ειναι αρκετα για να τρεφονται τα ευκολα φυτα.Τα φυλλα του εχουν αρχισει να κιτρινιζουν σιγα σιγα.Τι να κανω να προλαβω ?
|
|
||||
|
||||
![]()
διαβασε αυτο το υπομνημα για να διαγνωσεις το προβλημα σου.... http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html
νιτρικα απλα να μην εχεις 0...οσο ειναι μετρησιμα (εστω και λιγα) ειναι οκ.... τα φυτα χρειαζονται σιδηρο καλιο μαγγανιο ασβεστιο και πολλα αλλα ιχνοστοιχεια...πολλα τα εχει και το νερο της βρυσης...τα υπολοιπα μπορεις να τα παρεχεις με ενα γενικο λιπασμα οπως το seachem flourish. τα φυτα σου ειναι βραδειας αναπτυξης οποτε λογικα αυτο θα τα καλυψει.... ειχα μια ανουμπια ενα χρονο και δεν παρουσιασε προβλημα..αν και πολυ ευκολο φυτο (γιαυτο δεν εριχνα λιπασμα) μετα απο ενα χρονο αρχισαν να κιτρινιζουν καποια φυλλα...με ενα γενικο λιπασμα επανηλθε...της ειχαν λειψει καποια στοιχεια.. επισης βεβαιωσου οτι δεν εχεις βυθισμενο τον κορμο της ανουμπιας μεσα στο χαλικι γιατι και παλι θα χαλασει..πρεπει ο κορμος να ειναι εξω...μονο οι ριζες μεσα..
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ονοματα φυτων | olshka | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 07-03-08 17:32 |
αναγνωριση φυτων | octania246 | Αναγνωρίσεις φυτών | 25 | 01-11-07 16:39 |
αναγνωριση φυτων | ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Αναγνωρίσεις φυτών | 6 | 16-04-07 17:17 |
Αναγνωριση φυτων | epistimon | Αναγνωρίσεις φυτών | 9 | 10-01-06 22:54 |
Αναγνωριση Φυτων | kazanasb | Αναγνωρίσεις φυτών | 1 | 30-11-05 23:35 |