|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eδώ και περίπου μία εβδομάδα αγόρασα μία φιάλη 4λίτρων με 2πλα μανόμετρα και ρυθμιστή ροής και για διαχυτήρα μία σκάλα της NUTRAFIN. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Ενώ ρυθμίζω το σύστημα για 20 φυσαλίδες το λεπτό μετά από κάποιες ώρες το σύστημα βγάζει φυσαλίδες με πιο αργό ρυθμό (πχ 10 φυσαλίδες/ λεπτό).
Ρώτησα τηλεφωνικά από εκεί που το πήρα αλλά δεν μου έδωσαν μία σαφή απάντηση παρά ότι φταίει η πίεση των 20εκ. νερού που έχω το σωληνάκι. Αλλά αυτό μάλλον είναι λάθος καθώς η πίεση δεν μεταβάλλεται με τον χρόνο. Τι φταίει? Θεόφιλος |
|
||||
|
||||
![]()
Πόσα bar πίεση έχει το μανόμετρο εξόδου?
ΥΓ. Τα υγρά ειναι ασυμπίεστα όμως τα αέρια συμπιέζονται. |
|
|||
|
|||
![]()
θα πρέπει να το δω... Το έχω ρυθμίσει να είναι πολύ λίγο πάνω από την 1η "παύλα" αλλά αυτό δεν μας λέει τίποτα
![]() Και κάτι άλλο: το σύστημα σαν να έχει δύο ρυθμιστές ροής (ένας ακριβώς μετά τα μανόμετρα σε σειρά και ένας πριν το σωληνάκι). Κάνουν και τα δύο την ίδια δουλειά? Μήπως το ένα ρυθμίζει χοντρικά και το άλλο κάνει μικρορυθμίσεις??? Θ. ΥΓ. Καλά είμαι αυθεντία ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το μανομετρο εξοδου θελει συνηθως λιγο πανω απο 1 bar..
Απο κει και περα η βελονοειδης κανει την μικρομετρικη ρυθμιση. Τα πρωτα 1-2 24ωρα το συστημα θελει συχνες επαναρυθμισεις απο την βελονοειδη, και καθως ζεσταινει ο καιρος, πρεπει παλι να το ξαναρυθμισεις. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Η πίεση στο μανόμετρο εξόδου είναι όντως 1 bar. Έκανα πάλι ρυθμίσεις αλλά το θέμα παραμένει... Κάνω κάτι λάθος, έχει πρόβλημα ο εξοπλισμός ή είναι φυσιολογικό?
Θεόφιλος |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Ο μετρητής φυσσαλίδων ειναι κοντά στην μικρομετρική? 3. Οταν πήρες την φυάλη ηταν ξαπλωτή? 4. Είναι γεμάτη η φυάλη? (ασχετα αν την γέμισες πρόσφατα) Βγάλε το σωληνάκι απο την μικρομετρική (needle valve) Ρύθμισε το στα 2 bar και ξαναβάλε το σωληνάκι στην μικρομετρική και ξαναρύθμισε το. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μείωση ροής εσωτερικού φίλτρου - Προτάσεις | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 25-04-08 17:59 |
Ασφαλής μείωση του ph για δίσκους. | celica192tsport | Δίσκοι | 14 | 10-01-06 00:43 |
Μείωση ροής Eheim 2231 | fighterfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 09-08-04 01:14 |
Μείωση θερμοκρασίας νερού το καλοκαίρι | Efi | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 12-06-04 23:31 |