|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ηρθαν τα τροφεους σημερα
στις 19/1 εκανα αλλαγη νερου 90% περιπου για να φυτεψω λιγα φυτα και εβαλα κ λιγο υποστρωμα τοπικα. εβαλα και μπολυ (ενα κομματι υαλοβαμβακα) στις 19/1 σημερα ξαναεβαλα μπολυ (ενα πιο μικρο κομματι υαλοβαμβακα και καμια δεκαρια καμματακια σιποραξ). μετα απο 2 ωρες προσαρμογης μπηκαν 23 ιλανγκι. περιπου 3 εκατοστα σε μεγεθος μαζι με τα φυτα μπηκαν και μερικα σαλιγκαρια τα φωτα ειναι σβηστα. θα τα αναψω αυριο θα κανω καθημερινα μετρησεις για 10 μερες ελεγα οι παραμετροι μου σημερα. ειναι με στικ NO3 0 NO2 0 GH 16 KH 13 PH 7.9 θερμοκρασια 25 βαθμοι δεν εχω ταισει ποτε. ποτε ξεκιναω ? εχω στη διαθεση μου απο τροφες New Life Spectrum Cichlid Formula 1mm sinking NorthFin Cichlid Veggie 1mm sinking Tropical 3 algae flakes Tropical spirutabin tablets εχει σημασια αν θα ταιζω απο μια καθε μερα ή περισσοτερες? μπορω να ταιζω 2-3 φορες τη μερα μικρα γευματα οταν στρωσει το φιλτρο |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς τα δέχτηκες Φώτη
Γνώμη μου να μείνουν ατάιστα για δυο μέρες,υπάρχει αρκετη άλγη να βοσκήσουν στο ενυδρείο σου. Πολύ σημαντικό, κατα την γνώμη μου,είναι οι όμοιες συνθήκες στο ενυδρείο υποδοχής με αυτό που βρικοταν. Όπως και οι διατροφικές τους συνήθειες,αν έχεις πρόσβαση σ αυτές τις πληροφορίες κοπιαρετες για κανα μήνα και στην συνέχεια τα προσαρμόσεις στα δικά σου standard. Προσοχή και με την εισαγωγή στην nls ,με το μαλακό .... Πανέμορφο είδος, αναμένουμε photos
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς τα δέχτηκες!
Συμφωνώ με τον alphonse για 2 μέρες νηστεία. Ξεκίνα ταΐζοντας ελάχιστα (ακόμα κι αν παρακαλάνε ![]() Όλες οι τροφές σου είναι κατάλληλες. Ξεκίνα με ΝορθΦιν ή άλλη φυτική (τις ταμπλέτες πίεσε τες στο τζάμι να μάθουν να τις τρώνε από κει) και τελευταίο τάϊσμα με την NLS. Πάρε υγρά τεστ και μη παίζεις με τα στικάκια. Μετρήσεις συχνές, ειδικά τώρα στην αρχή. Καλοτάξιδα! |
|
|||
|
|||
![]()
Αντε επιτελους, καλως τα δεχτηκες.
Θελουμε και φωτο, πολλες φωτο. |
|
||||
|
||||
![]()
οι μετρησεις μου χθες και σημερα ειναι
NO3 0 NO2 0 δεν εχω ταισει ακομα. σημερα το βραδυ η αυριο πρωι θα αρχισω λιγο λιγο εχουν ξεπατωσει την αλγη |
|
||||
|
||||
![]()
,,,,
|
|
||||
|
||||
![]()
προς mods: προσπαθω να ανεβασω κι αλλες αλλα λαμβανω μηνυμα fail
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία μικρά!
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι ισως φταει το μεγεθος στις φωτο
δειτε πως εχουν καθαρισει τις πετρες απο την αλγη. ταισα πρωτη φορα σημερα northfin και καταλαβα πως ειναι μεγαλες σε μεγεθος οι τα μπλετες και δεν μπορουσαν να τις φανε τα περισσοτερα ψαρια. θα προχορισω με φιλαρακι και ταμπλετα τζαμιου για λιγο καιρο. αρα αλγη να εχει μεσα το ενυδρειο και αν δεν ταιστοθν 3-4 φορες δεν θα μεινουν και νυστικα.. επισης τον κυκλοφοριτη που εχω στο πλαι δεν τον εχω βαλει σε λειτουργια ακομα. ειπα να εγκλιματιστουν πρωτα |
|
|||
|
|||
![]()
Στην πρώτη φωτογραφία(προφίλ) αυτή η ψηλή πέτρα λίγο με τρομάζει.Είναι καλά στερεωμένη?
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι καλά ναι. Την δοκιμασα κ αρκετά πριν βάλω νερό. Είναι κ χωμένη στην αμμο
|
|
|||
|
|||
![]()
Τ'ότι είναι χωμένη στην άμμο δεν λέει τίποτα.Εσύ ξέρεις βέβαια αλλά προσωπικά δεν θα την έβαζα έτσι.Με τρομάζει........
|
|
||||
|
||||
![]()
Ή NLS grow κάνει για την περίπτωση μου;; Ειναι 0.5mm
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάνει.
Προσοχή όμως με τις εναλλαγές των τροφών στα τροφέους. Ξεκινάς με μικρές ποσότητες ανά δόση. Εγώ στα τροφέους έδινα αποκλειστικά σχεδόν NLS cichlid formula 4φορές/ημέρα και μια φορά τη βδομάδα σπιρουλίνα (ταμπλέτα ή πέλλετ) μετά την εβδομαδιαία ημέρα νηστείας. Δεν θέλουν ποικιλία αλλά ποιοτική τροφή και σταθερές ρουτίνες. Γενικά μη τα μπουκώνεις. Τώρα που είναι μικρά θα έλεγα προσάρμοσε τα στην NLS grow για να πάρουν τα πάνω τους. Να παρακολουθείς πάντα αν τρώνε όλα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
NorthFin Cichlid Veggie 1mm sinking NLS grow 0.05mm τρωνε λιγο τη Tropical spirutabin tablets και ξετρελενωνται με φυλλαρακι τριμμενο Tropical 3 algae flakes πως θα γινει να φανε και τιποτα αλλο εκτος απο φυλλαρακια? |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από δυό μέρες νηστεία ξεκινάς με λίγη ποσότητα την νέα τροφή.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να πεσει λορδα
![]() Με την nls ειχα αισθητη διαφορα ρυθμου αναπτυξης στα μικρα
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη αν δινεις περισσοτερες απο μια τροφες θα επιλεγουν να τρωνε παντα αυτη που τους αρεσει πιο πολυ? ετσι αποκλειεται να τους δινει καποιος εστω μικρη ποικιλια τροφων, εστω 2
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάντως ανακατεύω σε ένα βαζάκι τρεις διαφορετικές τροφές και ρίχνω από αυτές. Δεν μένει ούτε δείγμα. Ότι και να πέσει το τρώνε χωρίς να αφήνουν κάποια.
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σήκωσε βρε Φώτη το σπρέυμπαρ πιο ψηλά (παράλληλα ή πάνω απ' την επιφάνεια) να μη φαίνεται έτσι άσχημα.
Ωραία μεγαλώνουν ![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι καλή τροφή κι εγώ θα την έδινα για ποικιλία 1-2 φορές τη βδομάδα.
|
|
||||
|
||||
![]()
τα τροφεους εχουν μεγαλωσει μετα απο ενα χρονο. τρωνε κανονικα και εχουν αρχισει να τσακωνονται νομιζω. δειτε κ στο βιντεο. ελπιζω να βρεθει μια ισσοροπια αν και συνηθως οι τσακωμοι διαρκουν για λιγα δευτερελεπτα μονο.
καθε μερα που αναβουν τα φωτα στις 3 τρομαζουν κ κρυβονται για λιγο. δεν ξερω αν λυνεται καπως αυτο https://youtu.be/z2PQpRmO73g |
|
|||
|
|||
![]()
Τί λίγα δευτερόλεπτα, εκεί γίνεται σφαγή!
![]() Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία ψάρια Φώτη!!
Οι αψιμαχίες είναι μέσα στο παιχνίδι της ιεραρχίας των αρσενικών. Οι 2 που φαίνονται στο βιντεο είναι καραμπινάτοι διεκδικητές και ζευγαρώνουν ήδη. Κάποιο μπούκωμα είδες? Πριν ανάψουν τα φώτα του ενυδρείου άναβε τα φώτα του χώρου ή βάλε με χρονοδιακόπτη ν΄ανάβει μια λάμπα moonlight. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχω δει μπουκωμα.
τωρα ολοκληρωνεται η αλλαγη νερου και ειναι ολα μαζεμενα στη "σπηλια" |
|
|||
|
|||
![]()
Ιδιαίτερα ψάρια τα tropheus. Κι εγώ όταν αλλάζω το νερό εξαφανίζονται. Ποιές είναι οι παράμετροι του νερού σου?Ph-gh?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
pH 8 KH 15 GH 18 με στικ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tropheus Duboisi απο εκει που ξεκινησε το γεννος Tropheus | Zair | Λίγα λόγια για τα "rift lakes" | 2 | 14-05-13 20:23 |
Tropheus Duboisi,Tropheus Bulu Point fotos | domresvanis | Tanganyika | 26 | 04-02-11 09:54 |
tropheus | ραφαηλ10 | Tanganyika | 12 | 23-07-10 17:59 |
Rio 240-tropheus | fotis478 | Tanganyika | 12 | 08-12-08 16:44 |