|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχως χτες διαπιστωσα ιck σε ενα απο τα δυο χρυσοψαρα. Επειδη ειμαι τυπικος στις ρουτινες καθαριοτητας εικαζω οτι το ψαρι το επαθε ειτε απο στρες απο προσφατη αλλαγη aquascape ή ισως μετα της εισαγωγη του δευτερου χρυσοψαρου που το πηρα απο μαγαζι πριν απο περιπου δεκα μερες. Το νεο ψαρι δεν εχει σημαδαι ick.
Το ερωτημα μου ειναι εαν η θεραπεια με αλατι θα μου καψει τα φυτα που εχω και εαν θα χασω τη βιολογια.
|
||||
|
||||
![]()
Οτι καλύτερο εύχομαι!
(up στο ποστ, μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει)
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι απομόνωση του ψαριου σε αλλο δοχειο με αεραντλία και θεραπεία εκει..αλλιώς μπάνια με αλάτι σε ξεχωριστό δοχειο (το πασχον ψάρι)..τη βιολογία οχι δεν τη χαλάει το αλατι...τώρα για τα φυτα...υπολογιζε οτι αν θες να ριξεις στο κυριως ενυδρειο..πρεπει να ειναι διαλυμένο σε νερο..δνε το ριχνεις ετσι δηλαδη
|
|
||||
|
||||
![]()
Σημερα μετα απο κουβεντα που ειχαμε στον καφε αποφασισα να ανεβασω τη θερμοκρασια στους 30. Εαν δε φοβομουν για τα φυτα θα εριχνα και αλατι αμεσα.
|
||||
|
||||
![]()
δεν ακουσα τον προβληματισμο αυτον εγω αν το ακουγα θα σου εφερνα μια καραντινα με μια αεραντλια . προσοχη στους 30 για τα φυτα σου . Ποσο καιρο θα κρατισει ο καυσονας ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ενυδρειο μικρο να το απομονωσω εαν θελω αλλα δε βλεπω το λογο απο τη στιγμη που το πιθανοτερο εναι το δευτερο ψαρι να το μετεδωσε. Στους 30 διαβασα για μια εβδομαδα για να ολοκληρωθει ο κυκλος του ick.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλιως θα γιατρεψουμε το ψαρι, αλλα το παρασιτο θα μεινει στο ενυδρειο για τα αλλα ψαρια. Εκτος αν ειναι μονο του το ψαρι στο ενυδρειο, το βγαλουμε του κανουμε τη θεραπεια και παραλληλα αφησουμε το ενυδρειο αδειο απο ψαρια, για οσο καιρο επιζει το καθε παρασιτο (σε ολες τις μορφες του κυκλου της ζωης του) χωρις ξενιστη.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θεραπεια με αλατι . | rakita | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 20-12-12 18:05 |
θεραπεια για ick | achilefs | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 23 | 16-11-12 14:49 |
Θεραπεια με αλατι και θολουρα !! | Marvin | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 18-06-08 16:40 |
θεραπεια με αλατι ή οχι? | GODLIGHT | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 09-03-06 02:48 |
Fin Rot και θεραπεια με αλατι.Οδηγιες? | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 23-12-05 23:28 |