|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ευλογο το ερωτημα μου μιας και ψαχνω εναν τροπο να μειωσω λιγο την καταναλωση του ρευματος απο τα 500watt που αναβουν καθημερινα στο σπιτι μου.
Υπαρχει πλεον η καινουργια τεχνολογια η οποια ολη μας γνωριζουμε απο τις παραδωσιακες λαμπες φθωρισμου. Αφου κοιταμε τα ποσα watt ειναι περιπου η καθε λαμπα και εχουμε ως μεσω συγκρισης ΚΑΙ αυτα για το αν θα "παει" ενα δυσκολο φυτο στο ενυδρειο μας, τι γινετε σε περιπτωση που πλεον τα led μειωνουν την καταναλωση στο 1/10 των παραδοσιακων λαμπων? Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης. Να υποθεσω οτι επειδη δεν εχουμε τα καταληλλα οργανα για μετρησεις τα οσα ειπα παραπανω ειναι ενας προχειρος υπολογισμος για να μην μπλεκουμε. Αλλα οταν πλεον χανουμε αυτον τον υπολογισμο πως μπορουμε να μετρησουμε εαν κανουν καποια αλλα φωτα για το ενυδρειο μας. Δεν μιλαω να φτιαξουμε ενα ενυδρειο που δεν θα εχει φυτα μεσα αλλα ενα φυτεμενο. Ας με διαφωτισει καποιος για τα kelvin (χρωμα φασματος), για τα lux, καθως και για την διασπορα (δεν βρισκω αλλη λεξη) των κανονικων λαμπων φθωρισμου απο αυτες με LED. Τι χρειαζομαστε τελικα απο ολα αυτα?? Σας ευχαριστω.
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
εχει κανεις?? | Πάνος | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 17-02-10 00:30 |
το εχει κανεις ? | imichal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 17-11-08 22:03 |
ξερει κανεις??? | thanasis76 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 21 | 29-11-07 16:07 |
Ξερει κανεις... | targas21 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 04-02-05 06:52 |