|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 60lt
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1,5 χρόνος 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 27 μέσος όρος 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 10 μικρά guppy, 2 γλύφτες (οχι Pleco) 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): Σαλιγκάρια 3 ειδών (μικρά) 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 1 αλλαγή κάθε 7 μέρες (1/2) 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 28/01/13 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: λίγη κάθε μέρα ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 8,0-8,5 (νερό βρύσης) KH: 6 GH: >21 ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά): 5 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΙΚΣ Αυτές ειναι οι μετρήσεις πριν την αλλαγή νερού. Τα ψάρια πάνε μια χαρά. Τα φυτά αναπτύσσονται και ριζώνουν. Τον τελευταίο καιρό παρόλο που βγάζουν βλαστούς και μεγαλώνουν αρκετά τα φύλα κιτρινίζουν και αδυνατίζουν. Συνημμένες φωτογραφίες Έχω και άλγη μαύρη τριχοειδής αλλά δεν περιορισμένο βαθμό (νομίζω) Προσπάθησα να τα κλαδέψω όσο το δυνατόν για να δυναμώσουν και σκέφτομαι να προσθέσω λίγη άμμο επιπλέον. Δεν έκανα κάτι άλλο Βάζω ταμπλέτες της Sera σε κάθε αλλαγή ακολουθώντας τις οδηγίες περί δοσολογίας. Τι λέτε να φταίει? Υπόστρωμα έχω χαλίκι και άμμο. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι φωτισμό έχεις δεν γράφεις, που μαλλον αυτό φταίει..
και ρίξε και μια ματιά εδώ.. http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html
|
||||
|
||||
![]()
λιπασματα βαζεις καθολου?ισως ειναι ελλειψη σιδηρου
|
|
||||
|
||||
![]()
το κιτρινισμα των φυλλων συνηθως ωφειλετ στην ελλειψη καλιου.
Πες μας τι λιπανση ακολουθεις καθως και τι φωτισμο εχεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Εκτος την αναπτυξη των φυτων μηπως εχεις θεμα με την αλγη(bba)?
|
|||
|
|||
![]()
Έχω μια λάμπα 23W λευκού φωτός και 2 ταινίες Led ψυχρού φωτός 15εκ η κάθε μια.
Παιδιά μόνο ταμπλέτες βάζω. 3 ανά 7 ημέρες. ¶λγη έχω μαύρη τριχοειδής. Αλλά δεν σχετικά μικρή έκταση. Αν δεις στην φώτο πάνω στο ξύλο φαίνεται. Μαύρη είναι. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ειδα γιαυτο στο λεω.Βγαλε το ξυλο και πλυντο σε διαλυμα χλωρινης η ριχτου οχυζενε γιατι μεταφερεται και στα φυτα και δεν ειναι οτι πιο ευκολο να απαλλαγεις
![]()
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω οτι το θεμα ειναι γενικο
λιγο o φωτισμος λιγο το Co2 Λιγο τα λιπασματα (εστω ενα γενικο) και λιγο οι αλλαγες νερου |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον παιδες,
θελωντας να καταρρίψω την θεωρία περι ελλειπους φωτισμού για τα φυτα αποφάσισα να κάνω νεα εγκατάσταση στο ενυδρείο 60λ Αγόρασα 2 λάμπες 20w (100w) ψυχρού φωτός (λευκού) που θα μπουν στις άκρες του καπακιού, και οι οποίες δίδουν 1050 lumen (6400 kelvin) η καθεμιά. Ο φωτισμός θα είναι 10ωρος με 2 ώρες την αριστερή λάμπα μόνη της, 6 ωρες και οι δύο, και 2 ώρες η δεξιά λάμπα μονη της. Σκοπός ειναι να εχω μπόλικο φωτισμό για τα φυτά μου, οχι σε μεγάλη διάρκεια, αλλα 10 ώρες συνολικά, προσπαθώντας παράλληλα να αναπαραστήσω την ανατολή και δύση του ήλιου. Ο κύκλος φωτός μπορεί να αλλάξει και σε 1-6-1 δηλαδή 8ωρο. Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα να βάλω μια λάμπα ψυχρού λευκού και μια θερμού λευκού. Ποια είναι η γνώμη σας για την ένταση τους και για τον κύκλο φωτός. |
|
||||
|
||||
![]()
την προηγούμενη λάμπα θα την βγάλεις?
|
|||
|
|||
![]()
Ναι.. και την παλια λαμπα και τα led και θα βάλω τις 2 λάμπες που αναφέρω
|
|
||||
|
||||
![]()
κράτα αυτήν που είχες, και βάλε την μια καινούρια..
|
|||
|
|||
![]()
Με πες μου οτι ουτε αυτός ο φωτισμος δεν ειναι αρκετος! Θα πηδηχτώ από το παράθυρο
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεογέννητα αλλά τι? | sgiak | Αναγνωρίσεις ειδών | 2 | 09-02-11 23:18 |
Γεννήσαμε, αλλά.... | geokary | Δίσκοι | 1 | 08-05-07 17:19 |
Νοτιοαμερικάνικα φυτά που αναπτύσσονται πάνω σε ξύλα και πέτρες | Kostas G. | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 20-02-06 19:16 |
UV ναι, αλλά πόση ώρα? | yiobi | Λοιπός εξοπλισμός | 7 | 14-04-04 11:16 |