![]() |
#1 |
νεος με juwel 600 record 63l
![]() Αξιολόγηση:
![]() καλησπέρα σε όλη την παρέα, ονομάζομαι Δημητρης κ έχω αγοράσει ένα 60 λίτρο juwel 600 record,στο κατάστημα που το αγόρασα μου έδωσαν μια δωροεπιταγη των 60 ευρώ για να πάρω ότι θέλω, εσείς τι μου προτείνεται να αγοράσω για αρχή με αυτά τα χρήματα...?????
![]() ![]() ![]() τα είδη που θέλω να βάλω είναι: 6 Νεον 2 γατόψαρα corydora aeneus ή puleatus 2 black tera ή 2 gappy σύνολο 10 ψαράκια..αν μπορούσε να φιλοξενηθούν και καμιά γαριδούλα ερυθρόλευκη η σαλιγκάρι δεν θα χάλαγε καθόλου... ![]() συγνώμη αν σας κούρασα και σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων... |
|
Εμφανίσεις: 5979
|
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σου φίλε κ καλωσόρισες στο αγαπημένο μας χόμπυ!Τα ψαράκια που θέλεις να βάλεις θέλουν διαφορετικές τιμές στο νερό κ δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.Εγώ θα σε συμβούλευα να ξεκινούσες με γκάπι 2 αρσενικά 5-6 θηλικά κ σε λίγο καιρό δεν θα μπορείς να τα μετρήσεις από τις γένες.Μπορείς να βάλεις κ σαλιγκάρια κ γαρίδες.Κ φυσικά να το γεμίσεις με εύκολα φυτά.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω προσωπικα θα αγοραζα εξωτερικο φιλτρο με τα εξτρα χρηματα ,οπως και εκανα οταν πηρα το ενυδρειο μου.(ιδιο με το δικο σου)βεβαια δεν ειμαι ο πιο εμπειρος εδω μεσα οποτε θα σου πουνε αλλοι αν αξιζει να το κανεις η οχι σε αυτη τη φαση.εγω αγορασα εξωτερικο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι δε θα χρειαστει να κανω αγορα αργοτερα.ετσι και θα μπορω να το χρησιμοποιησω αν παω σε μεγαλυτερο ενυδρειο αλλα και μπορω να παιξω με υλικα φιλτρανσης γιατι με το εσωτερικο φιλτρο του juwel δεν ειχα και πολλα περιθωρια.σου ξαναλεω ομως οτι κιεγω αρχαριος ειμαι.
|
|
||||
|
||||
![]()
και εγω το ιδιο θα εκανα θα επερνα ενα εξωτερικο φιλτρο.
|
||||
|
||||
![]()
Τα tetras ζουν σε μεγαλυτερη ομαδα (8+), το ιδιο και τα κορυ, αλλα και 6 καλουτσικα ειναι.
Το νερο σε αυτα τα ψαρια πρεπει να ειναι πιο μαλακο αποτι με τα γκαπυ. Συν οτι τα γκαπυ μπορει να χρειαστουν καποια στιγμη ενυδρειακο αλατι για αντιμετωπιση finrot στα πλουσια πτερυγια τους, αλατι που τα αλλα ψαρια δεν το "σηκωνουν". Τα γκαπυ ζουν σε συγκεκριμενες αναλογιες αρσενικων θηλυκων (1αρσ προς 2-3 θηλ) για να μοιραζεται η πιεση του "φλερτ" απο τα αρσενικα στα θηλυκα και να μειωθει το στρες. Με τα γκαπυ το προβλημα ειναι οτι θα σου γεννανε πολυ και θα πρεπει να βρισκεις τροπο να τα "ξεφοφτωνεσαι" με αγγελιες δωρεες κλπ και ειναι δυσκολο. Αλλιως θα φορτωθει πολυ το ενυδρειο και θα εχεις προβλημα με τη φιλτρανση. Εγω θα επαιρνα με τη δωροεπιταγη τυρφη και θα μαλακωνα το νερο λιγακι ετσι ωστε να μπορω να φιλοξενησω ψαρια που ζουν σε μετρια μαλακο νερο οπως τα aeneus και καποια σμηνοψαρα οπως tetras. Επισης θα αγοραζα αμμο για τα cory και οχι χαλικι.
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτρο της Juwel ειναι απο τα καλητερα και ευκολοτερα σε καθαρισμο απο οσα εσωτερικα εχω δει. Εγω του εβγαλα το μαυρο σφουγκαρι του ανθρακα και εβαλα βιολογικο υλικο ειδικο για τον καδο του απο την Juwel και ολα μια χαρα, το ενυδρειο εχει 12 moly ballon και 5 amano γαριδες και ειναι μια χαρα δεν ανεβαζει αμονια, βεβαια με εβδομαδιαια συντηριση. Θα σου ελεγα να κοιταξεις πρωτα τι ψαρακια σου αρεσουν και κανουν για τα λιτρα σου και μετα αποφασηζεις πως θα ξοδεψεις και σε τι την δωροεπιταγη σου. Καλη αρχη ευχομαι!
|
|||
|
|||
![]()
σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, βρήκα μερικές πληροφορίες μέσα στο forum που με βοήθησαν πολύ, σήμερα αγόρασα τα τεστ το υπόστρομα και την άμμο (χρυσή λεπτή άμμο) και από βδομάδα θα πάω να διαλέξω φυτά και διακοσμητικά. Αγχώθηκα λίγο με τα πολλά τεστ, και ανυπομονώ να αρχίσω το στρώσιμο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οταν ερθει το ενυδρειο σου σε μια σειρα να ξερεις οτι δεν ειναι απαραιτητο να κανεις συνεχεια τεστ κτλ.
Μπορεις με καποιες αλλαγες στο νερο και με τα καταληλλα συμπληρωματα να εχεις ενα ομορφο και υγειες ενυδρειο. Βεβαια οσο πιο λιγα ειναι τα λιτρα τοσο πιο ευκολα μπορει να αλλαξει κατι στις παραμετρους του ενυδρειου σου γι'αυτο οτι κανεις (προσθετεις-αφαιρεις) να το θυμασε αν σε περιπτωση παει κατι στραβα (θανατους ψαριων κτλ) να μην το ξανακανεις. Φιλικα..
|
|||
|
|||
![]()
οι πρώτες μετρήσεις έγιναν τα πρώτα φυτά τοποθετήθηκαν vallisneria spiralis-echinodorus argentinensis-anubias barteri έχω βάλει 2 κορμούς τα ποσά είναι
ΚH: 7 ανθρακική σκληρότητα PH: 7,3 GH: 10 ελαφρώς σκληρό NH4: 0,5mg NO3: 0 NO2: 0 οι μετρήσεις έγιναν στις 8/4 οπού επισκέφτηκα το κατάστημα και μου πρότεινε να βάλω 3 zebra danio....και μου έδωσε και τύρφη...την οποία δεν την έχω βάλει ακόμα... εδώ χρειάζομαι λίγο την βοήθεια σας...δεν έχω ιδέα για την ποσότητα που πρέπει να βάλω και ποσό καιρό την αφήνω αλλά κ που την τοποθετώ... αύριο θα ανεβάσω φώτο κ θα κάνω τα τεστ μου μετά από 7 ήμερες που κατοικούν τα ψαράκια μου στο ενυδρείο τους..... ευχαριστώ για την βοήθεια σας κ πάλ..........!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1. Τα ψαρια ζουν τωρα μεσα σε δηλητηριο. 2. Η τυρφη δεν διευκολυνει το στρωσιμο και εισαι ακομα στην αρχη. Τωρα τρεξιμο ή .. ![]() ![]() Τι αλλο κανεις στο ενυδρειο? αλλαγες? βακτηρια? prime?
|
||||
|
||||
![]()
προσεξε αν εβαλες ψαρια μεσα γιατι εμενα με τη λιγη εμπειρια μου-χρονικα και μονο απτα λεγομενα σου-δε μου φαινεται οτι εχει στρωσει το φιλτρο σου ακομα.θα σε συμβουλεψουνε αλλοι πιο ειδικοι απο μενα αλλα στο λεω επειδη κιεγω εκανα λαθος οταν ξεκινησα,αν ειναι αστρωτο το φιλτρο με ψαρια μεσα καποια στιγμη θα κανει "μπαμ" η αμωνια και θα τρεχεις να κανεις αλλαγες για να σωσεις τα ψαρια.επειδη ομως κιεγω αρχαριος ειμαι το μονο που μπορω να σε συμβουλεψω ειναι να κανεις πιο τακτικες μετρησεις ειδικα αν εβαλες ψαρια μεσα,κιαυτο για να μπορεις να προλαβεις να διορθωσεις εγκαιρα τυχων αυξησεις στις τιμες του νερου σου.αυτα απο μενα,αλλα περιμενε νακουσεις και τους πιο εμπειρους.κιεμενα μεχουν βοηθησει πολυ τα παιδια εδω μεσα
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
με φοβίσατε αρκετά ομολογώ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
to enυδρειο σου ειναι αστρωτο και η αμμωνια θα ανεβει ακομα κιαλο. βαλε αμεσα μια αγγελια για μπολι για να ξεμπερδευεις μια και εξω,
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το να αντιμετωπισεις τωρα την κατασταση ειναι καπως δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο. Ενας τροπος ειναι να μπολιασεις το φιλτρο βαζωντας υλικο και ιζημα απο στρωμενο φιλτρο. Οι μετρησεις ειναι μια ενδειξη για να ξερουμε που βαδιζουμε. Αλλος τροπος ειναι να μετραμε λοιπον καθε μερα και να κανουμε αλλαγες νερου για να πεφτουν τα τοξικα (ΝΗ3 ΝΟ2) σε ασφαλη επιπεδα. Φυσικα αυτο θα καθυστερησει το στρωσιμο (γιαυτο ειπα οτι τωρα εχει τρεξιμο). Το αντιχλωριο seachem prime σε καταλληλη δοσολογια (αναλογα την αμμωνιας εως 5πλη δοση) δεσμευει αμμωνια με τετοιο τροπο που την κανει ατοξικη για τα ψαρια, αλλα να παραμενει τροφη για τα βακτηρια και το στρωσιμο να προχωραει. Αν βαζουμε λοιπον prime θα μετραμε μεν ολικη αμμωνια ΝΗ/ΝΗ4, αλλα η τοξικη αμμωνια θα εχει δεσμευτει. Μαζι και βακτηρια εμποριου μπας και βοηθησουν. Αυτα μαλλον ειναι μπερδεμα για ενα αρχαριο, αλλα δεν ακουει κανεις οταν πρεπει να κανει ασφαλη στρωσιμο χωρις ψαρια. Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
και μια παρατηρηση απο μενα βεβαια δεν ξερω αν ισχυει
την τακτικη του 50% δωροεπιταγη την κανει το water inn πανω στην κηφισια φανταζομαι απο εκει εγινε η αγορα οι προτασεις του σε αρχαριους ειναι λανθασμενες και η τακτικη του βαζω ψαρια απο την αρχη το εχω ακουσει οτι το λενε συνεχως Και μου το παιζουν και καταστημα με εξειδικευμενο προσωπικο. μη χεσω ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ep82 : 16-04-11 στις 16:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωστα οσα λες αλλα η αντικατασταση προιοντος λογω βλαβης που το καλυπτει η εγγυηση, γινεται μονο με ιδιο προιον, ετσι ωστε να δικαιολογησουν τη δωρεαν αντικατασταση στην εταιρεια που το διανεμει, επιστρεφοντας το χαλασμενο.
|
||||
|
||||
![]()
Α καταλαβα...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Juwel Record 600 Προτάσεις | Αλέξης6 | Γλυκό νερό - Γενικά | 41 | 24-09-10 00:49 |
juwel record 600 63lt | ελενη | Bettas | 4 | 21-09-09 23:16 |
Juwel record 60 | supermanx | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 18 | 10-02-09 09:56 |
Juwel record 80 | chaos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 05-01-09 19:54 |
Juwel Record 80 - Κοινωνικό Νέο | dimapo | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 17-09-08 13:17 |