|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα! αποφασισα να αξιοποιησω το 200αρι του πατερα μου. το ενυδρειο ειναι 100*40*50 υψος 180 καθαρα λιτρα. αλλα εχει φωτισμο μονο μια τ8 15w. ετσι σκεφτομαι να το κανω αμαζονιου με αμμο ριζες και κανα ευκολο φυτακι αν αναβαθμισω αργοτερα τον φωτισμο. θελω τωρα να μου προτεινε καμια ψαροσυνθεση για τετοιο set up. σκεφτομουνα τιποτα bolivian ram που μου αρεσουν πολυ σκαλαρια κανα κοπαδακι τετρα ροδοστομους τιποτα cory τιποτα ancistrus. Για πειτε μου κανενα συνδιασμο η τιποτα αλλο που θα ταιριαζε!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα cardinal tetra ειναι πολυ όμορφα μοιαζουν με τα νεον αλλα είναι πιο ομορφα. Τελος για να αναφέρω και την δική μου άποψη όσον αφορά τα σκαλάρια εγώ θα προτιμούσα αντί για αυτά να έβαζες δισκάκια βεβαια πιο πολύ μανούρα έχουν και ένα ακόμα ψάρι να προτείνω αν σου αρέσουν τα χελια και ψηνεσαι παρέα με όλα τα υπόλοιπα να φιλοξενήσεις και κατι τέτοιο το mastacembelus erythrotaenia είναι απίστευτο το είχα και εγώ ειχε μεγαλώσει γυρω στα 25 με 30 εκατοστα και ενω το είχα μαζι με νεον, ροδοστομους και διαφορα μικρα τα οποια θα μπορουσαν να είναι το γεύμα δεν πειραξε ποτέ κανενα ακόμα και όταν τα αφηνα νηστικά για αρκετό καιρό. |
|
||||
|
||||
![]()
Δισκακια σε 200 λιτρα και με ολους αυτους τους συγκατοικους??
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ραμ, καρδινάλιοι, ροδόστομοι, κόρυ και ανσίστρους και πολλά είναι. Κι ακόμη καλύτερα να διαλέξεις ανάμεσα σε τέτρα και ροδόστομους και να βάλεις ένα μεγαλύτερο κοπάδι από 1 από τα 2. Και κόρυ από 1 είδος και αρκετά (τουλάχιστον 6) άτομα. Μια χαρά τα βρίσκω. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Γι' αυτο λοιπον θα σου προτεινω κατι που ξεφευγει απο τα συνηθισμενα και που ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσα επιλογη που επισης ταιριαζει με το στησιμο που θελεις να κανεις. Cleithracara maronii (keyhole cichlid) Παράθεση:
Οσον αφορα τις υπολοιπες προτασεις, ενω τα ψαρια που προτεινεις ειναι φιλησυχα, καποια (cherry barb & gouramie) δεν προερχονται απο τη Ν. Αμερικη. Κατα τ' αλλα, συμφωνω με τα pencilfish. |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες. οποτε για βυθο ειμαστε οκ. συν ενα κοπαδακι απο tetra η ροδοστομους η καποιο pencil fish η barb. ενα ειδος μονο ετσι?? συν κατι καποιες φιλησυχες κιχλιδες. θελω ομως καποιες που να μεγαλωνουν λιγο. οι key hole μου φαινονται πολυ καλι επιλογη ποσα ατομα?? βρισκονται ελλαδα?? αλλιως τα bolivian ram που μου αρεσουν ποσα?? κατι αλλο σε κιχλιδα??
τα κακατου που εχω μπαινουν η να τα αφησω εκει που ειναι?? |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι barb... εφοσον θελεις βιοτοπικο.
Επισης οχι στα cacatoo γιατι μολις γεννησουν θα σου κανουν ανω-κατω το ενυδρειο κυριως λογω της επιθετικοτητας τους προς τα υπολοιπα ψαρια. Θα σου ελεγα οτι το ενυδρειο θα ειναι μια χαρα με: - 1 ζευγαρι Bolivian rams - 1 ζευγαρι Keyholes - 1 μονο κοπαδι των 15+ ατομων tetra (όπως ροδοστομοι) ή pencilfish - 1 κοπαδακι 6-7 corydoras - 1 ancistrus |
|
||||
|
||||
![]()
λιγο πρόστυχος ο τίτλος αλλά ευτυχώς απότι φάνηκε τα παιδιά κατάλαβαν τι εννοούσες
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() keyholes που θα βρω ξερεται.?? αν βαλω 2 ζευγαρια ας πουμε ραμιρεζι θα εχω θεμα?? τωρα για το set up μονο με ριζες θα εχω θεματα με επιθετικοτητα και τετοια η οχι?? Για υποστρωμα χαλαζιακη αμμο?? α και για επιφανειακα φυτα πιστια κτλ ποσο φως θελω?? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
μιας και ξεθαφτηκε το θεμα και εγω ακομα ψαχνομαι με αυτο το ενυδρειο. εχω καταληξει
ενα κοπαδι κορυ 15+ ροδοστομους 1 ancistrus. με τις κιχλιδες δεν εχω καταληξει μπορω να βαλω κατι αλλο εκτος απο key hole η altispinosus?? καμια προταση?? στην επιφανεια ηθελα κανα hachet μπορω να βαλω η θα εχουμε υπερπληθυσμο?? τωρα για βυθο πολυ ψιλο χαλικι η αμμο?? την αμμο λευκη η ποιο σκουρα?? |
|
|||
|
|||
![]()
Εχει παμπολλες επιλογες!
Aequidens pulcher Laetacara curviceps Nannacara anomala Apistogramma sp. (ψαχτο... εχει πολλα) Και απο λιγο μεγαλυτερα ψαρια: Mesonauta festivum |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Mesonauta festivum αυτα ωραια ψαρια θα εχουν θεμα με τα υπολοιπα??? πως μπαινουν ζευγαρι η και περισσοτερα?? συνδιαζονται με τα altispinosus??ευχαριστω! |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θελεις να κανεις. Διορθωσε με αν κανω λαθος.
Εχεις αποφασισει να εχεις στο ενυδρειο: - ενα κοπαδακι κορυντορας - ενα μικρο κοπαδι 15 ροδοστομων - εναν ανσιστρους - και δεν εισαι ακομα σιγουρος για ποια νανοκιχλιδα ή τελικα εχεις αποφασισει για ενα ζευγαρι M. altispinosus και ψαχνεις για κατι ακομα; |
|
|||
|
|||
![]()
ναι δεν εχω αποφασισει για ποια νανοκιχλιδα θα βαλω και κοιταω συνδιασμους αν και εχω ψηθει πολυ για keyhole με altispinosus αλλα ηθελα να δω και καποια αλλη επιλογη. απο οτι εψαξα μονο τα festivum μου κανουν αυτα πως μπορω να τα βαλω ζευγαρι, κοπαδι?? πρεπει να ειναι μονα τους απο κιχλιδες η θα τα πανε καλα και με ενα ζευγαρι αλτισπινοζα.?? και μια τελευταια ερωτηση κανενα marble hatchet μπορω να βαλω η θα εχω ηδη αρκετα?? ελπιζω να μην σε εχω κουρασει, ευχαριστω για την βοηθεια παντως!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι ηδη πολλα τα ψαρια.
Τα φετιβουμ γινονται λιγο μεγαλα και αν ζευγαρωσουν θα επικρατει χαος στο ενυδρειο σου. Δεν τα συνιστω μαζι με αλλες κιχλιδες σε ενυδρειο 180 λιτρων. Θεωρω καλυτερη επιλογη τα βολιβιανα με τα keyhole. |
|
|||
|
|||
![]()
οποτε παμε σε αυτο που μου ειχες προτυνει απο την αρχη μια χαρα. οποτε τα hatchet ακυρο. ο βυθος να ναι αμμος.?? τι αποχρωση?? να ναι πολυ λεπτοκοκκη η και ποιο χοντρη ειναι οκ για να μπορω να φυτεψω τπτ αργοτερα?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ψιλη αμμος, κατα προτιμηση λευκη. Θα ειναι μια χαρα για κανεναν εχινοδορο μιας και θελεις κατι βιοτοπικο.
|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.να σε καλα!! και μια τελευταια ερωτηση ξερεις που θα βτω καμια φθηνη ριζα γιατι κοιταξα σε ενα μαγαζι και ειχαν 50+
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν πολυκυκλοφορω στα μαγαζια αλλα μιας και εισαι κοντα, θα σου ελεγα να πας μια βολτα απο το Νινταλ.
|
|
|||
|
|||
![]()
θα το κοιταξω!! οκ σε ευχαριστω να σε καλα
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στυσιμο ενυδρειου 200lt + | amgamer | Αρχάριοι γλυκού νερού | 33 | 23-07-10 02:10 |
Στυσιμο ενυδριου 350 λιτ. | κ.ω.σ.τ.α.ς. | Malawi | 26 | 04-07-10 21:10 |
βοηθεια!! | filipposster | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 16 | 07-05-09 10:21 |
ΒΟΗΘΕΙΑ | tok | Δίσκοι | 1 | 24-03-07 18:38 |
βοηθεια | GP250381 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 01-07-06 21:22 |