![]() |
#1 |
Παράδειγμα προς αποφυγή
![]() Αξιολόγηση:
![]() Επειδή κάποια παιδιά νέα στο χόμπυ μπορεί να θεωρήσουν κάποια πράγματα που λέγονται εδ'ω στο φόρουμ ως υπερβολικά και τραβηγμένα, θα σας πω τί έπαθα πριν 4 μέρες για να μην κάνει κάποιος το ίδιο!
Αν και έχω ενυδρείο 11 χρόνια και πάντα ακολουθούσα την ίδια διαδικασία στις αλλαγές νερού προχθές έκανα μεγάλη πατάτα! Λόγω βιασύνης το νερό της αλλαγής μπήκε πολύ γρήγορα στο ενυδρείο και δεν είχε και τη σωστή θερμοκρασία. ![]() Συμπέρασμα... Αν δεν έχετε το χρόνο να κάνετε σωστά μια αλλαγή νερού, καλύτερα να την αναβάλλετε για άλλη μέρα... |
|
Εμφανίσεις: 8069
|
|
||||
|
||||
![]()
ποσο γριγορα εκανες την αλαγι? με αντιχλοριο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αντιχλώριο έβαλα αλλά... αν σκεφτείς ότι γέμιζα το ενυδρείο σε 20 λεπτά και εκεινη τη φορά δε μου πήρε ούτε δέκα!
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω χρισιμοπιο νερο απο τον ιλιακο, και το αφινο τουλαχιστουν 1, 2 ωρες.σε δοχιο που κανο αλαγι νερου με αντιχλοριο που ειποσχετε πος δεσμεβι μεταλα κτλ.
|
|
||||
|
||||
![]()
καινούριος είμαι αλλά νομίζω ότι κάπου διάβασα να μην βάζουμε νερό από τον ηλιακό γιατί μπορεί να περιέχει χαλκό...
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγνωμη κι ολας αλλα....με 11 χρονια εμπειρια εκει κατελληξες?
Αλλο ειναι το προβλημα σου νομιζω. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ παλι χρησιμοποιώ νερό από τον ηλιακό εδώ και χρόνια και μάλιστα απευθείας από το μπάνιο στο ενυδρείο αλλά φροντίζω η αλλαγή να γίνεται πολύ σιγά και το νερό να είναι στην ίδια θερμοκρασία με αυτή του ενυδρείου... κάτι που αυτή τη φορα δεν έκανα...
|
|
||||
|
||||
![]()
η σολινες ειναι πλαστικι, και ο ιλιακος ανοξιδοτος,και δεν καταναλονι ενεργια που βλαπτι το περιβαλον. κατεφθιαν στο ενυδριο?
|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου μαλλον αλλο ηταν το προβλημα και οχι τοσο η αλλαγη νερου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είμαι φίλη... Ποιό να ήταν το πρόβλημα;;;; Δεν επηρεάζεται η βιολογία αν βάλεις κρύο νερό μεσα στο ενυδρείο;;; ------------------------- Ναι... χρονια τώρα έτσι το κάνω και δεν είμαι η μονη.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mpoumpoula : 30-01-11 στις 01:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
και μετα το αντιχλοριο??εκανες αλες αλαγες στο ενυδριο εργασιες?
|
|
||||
|
||||
![]()
.Οχι... Πρώτα αντιχλώριο και μετα το νερό...
|
|
||||
|
||||
![]()
ποσο αντιχλοριο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Όσο αντιστοιχεί για τα καθαρά λίτρα του ενυδρείου μου...
Θα πάρω βαθμό όταν τελειώσουμε με τις ερωτήσεις;;; ![]() Αστειεύομαι φυσικά.... |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ειπαν και τα παιδια,δεν υπαρχει περιπτωση να χαλασε η βιολογια επειδη εκανες την αλλαγη νερου γρηγορα και με κρυο νερο.
Καπου αλλου ειναι το προβλημα... |
|
||||
|
||||
![]()
αν απαντισις σε ολες σοστα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και πού είναι το πρόβλημα όταν όλα επανήλθαν μέσα σε 4 μέρες;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τι ποσότητα αλλαγής νερού μιλάμε περίπου και σε πόσα λίτρα ενυδρείου?
Η θερμοκρασία του ενυδρείου πόσο κατέβηκε? Αν δεν είχε μεγάλη απόκληση η θερμοκρασία δεν νομίζω να οφείλετε στην γρήγορη αλλαγή νερού που έκανες. Τις αλλαγές τις κάνω με κρύο νερό χωρίς κανένα πρόβλημα. Η βιολογια του φίλτρου δεν επιρεάζεται από μικρή πτώση θερμοκρασίας.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω,αυτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι μηπως το νερο επεφτε με δυναμη και σου ανακατεψε τον βυθο και ετσι ανεβασες αμμωνια.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο θερμοστάτης άναψε για πρώτη φορά μετά από το στήσιμο του ενυρείο πριν τρεις μήνες (έχω πολύ ζεστό σπίτι). |
|
||||
|
||||
![]()
Αφού χρησιμοποίησες κρύο νερό δεν έπρεπε να κάνεις 40% για να μην έχεις μεγάλη πτώση στη θερμοκρασία.
Πιθανόν να στρεσαρίστηκαν τα ψάρια από την μεγάλη αλλαγή θερμοκρασίας. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να θόλωσε το νερό??? Μήπως ανακατεύθηκε η άμμος από την πίεση του νερού?
|
||||
|
||||
![]()
ηχε και αμονια νομιζο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν έκανες 20% αλλαγή αντί για 40% που έκανες πιθανόν να μην είχες πρόβλημα.
Αμμωνία λογικά δημιουργήθηκε για το λόγο που είπες, 5 βαθμούς ή μπορεί και περισσότερο κάτω και απότομα, πιθανόν μειώθηκε ο πληθυσμός των βακτηρίων στο φίλτρο σου. Οπότε που οδηγούμαστε? ...ότι το παράδειγμα προς αποφυγή της "mboumboula" ισχύει κανονικότατα. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό λέω κι εγώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Χερομαι που τα βρηκατε παιδια...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μια μικρή παρατήρηση. Το νερό μπορεί να χτυπάει στο τζάμι, αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι θα εκμηδενίζονταν η πίεση. Ετσι μπορεί να ανακατευθηκε το χαλίκι, και να σηκώθηκε μουργα. Αυτό νομίζω πως μπορεί να δικαιολογησει και την θολούρα και την αμμωνια.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το πρωτο ''κλειδι'' ειναι εδω:
Παράθεση:
Αν η ιχθυοφορτιση ειναι νορμαλ και το φιλτρο αρκετο για το ενυδρειο, μολις ωριμασει δεν θα ξανα αντιμετωπισεις κατι τετοιο. Φυσικα οτι το νερο ηταν κρυο δεν εχει καμια σχεση με την περιπτωση. Μηπως τα ενυδρεια κρυου νερου δεν εχουν βιολογια???... ![]() Ποια η φιλτρανση και ποια η ιχθυοφορτιση αληθεια? Με λιγα λογια πιστευω οτι ηταν μεγαλη η αλλαγη (40% απο οτι λες), για ενα φρεσκο ενυδρειο στην ουσια... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
μπορεί μετά την αλλαγή με κρύο νερό να έπαθαν 1 μικρο sock τα ψάρια
η θολούρα στο νερό θα μπορούσε να είναι από το ανακάτεμα του βυθού η αμμωνία θα μπορούσε να είναι απο το αντιχλώριο αν βάζεις το prime έχει αναφερθεί ότι δίνει ένδειξη αμμωνίας στα τεστ γιαυτό η μετρηση πρέπει να γίνεται κάποιες ώρες μετά την την αλλαγή μέχρι να αδρανοποιηθεί το αντιχλώριο στο νερό |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παράδειγμα υβριδισμού | Κλεόβουλος | Malawi | 5 | 27-01-11 09:35 |
Προς επίδειξη ή αποφυγή; | nikosm1 | Λίγα λόγια για τα "rift lakes" | 7 | 24-11-10 23:43 |
Παράδειγμα προς αποφυγή με CO2 DIY | Strahos | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 22-02-06 18:31 |
Βιβλίο προς αποφυγή | Tolis | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 11 | 05-04-05 21:26 |