|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα
εχω πάρει ενα κιτρινο σφουγγαράκι κουζίνας... απαυτό που τριβουν τα πιάτα μουφαίνεται όμως οτι έχει άρωμα... υπάρχει περίπτωση να ναι εμποτισμένο; ποσο ασφαλές ειναι για το ενυδρειο; |
|
||||
|
||||
![]()
Ρίχτου ένα πολύ καλό ξέπλυμα με νεράκι ... και όλα οκ!
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάλι δε θα το ρίσκαρα με τίποτα!
Κι άν δεν φύγει εντελώς η όποια ουσία και κάνει τελικά άμεση (στα ζωντανά ή και τα φυτά) ή έμμεση (στη βιολογία) ζημιά; Για ποιό λόγο άλλωστε να δοκιμάσουμε κάτι τέτοιο; Χάθηκαν τα δοκιμασμένα υλικά; Όσο και ακριβό να είναι ένα σφουγγάρι ενυδρείου πάλι είναι τόσο φθηνό που ο καθένας μπορεί να το αγοράσει ανα πάσα στιγμή! Πάντως φιλολογικά και μόνο μιλώντας, μου φαίνεται πως το σφουγγάρι κουζίνας έχει πολύ πυκνή υφή σε σύγκριση με τα "δικά μας" σφουγγάρια! Νομίζω πως δεν θα ΄χει καλή διαπερατότητα από το νερό και ούτε θα ευνοεί την ανάπτυξη της βιολογίας. (Εάν σκέφτεσαι να το βάλεις σε κανένα φιλτράκι!) Κι αυτό όχι μόνο μηχανικά, λόγω της υφής του, αλλά και με τον εμποτισμό του με διάφορα χημικά ακριβώς γι αυτόν το λόγο. Δηλαδή να ΜΗΝ αναπτύσει βακτηρίδια μέσα του.
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω για καθάρισμα το θέλει και όχι σαν υλικό φίλτρου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μιλάς για τον καθαρισμό των τζαμιών του ενυδρείου το σφουγγαράκι κουζίνας είναι μια χαρά μετά από ένα καλό πλύσιμο. Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για φίλτρο δεν κάνει γιατί όντως η πυκνότητα του είναι πολύ μεγάλη και θα σου μπουκώνει το φίλτρο.
|
|
||||
|
||||
![]()
το ηθελα για να το βαλω στον διαχυτήρα co2
θα επαιρνα σφουγγαρι ενυδρειου ... αλλα πρεπει να οδηγήσω 45' και επιπλέον απο τα 15ε στις βενζίνες να χρυσοπληρώσω και το σφουγγάρι |
|
||||
|
||||
![]()
απλο σφουγγαρακι κουζινας.....αν υπαρχει και εμποτισμενο με αρωμα εννοειται οχι...
το κλασικο το χρησιμοποιω κι εγω στα ενυδρεια μου..ουδεποτε ειχα προβλημα..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 18-10-09 στις 20:50 |
|
||||
|
||||
![]()
δεν μπορεις να παρεις ενα σφουγγαρι κουζινας που απλα να μην ειναι ποτισμενο με αρωματα και φρου φρου?
![]() η βαλε ενα κομματι υαλοβαμβακα την ιδια δουλεια θα κανεις |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πράσινο σφουγγαράκι Juwel + απονιτροποίηση! | xontros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 21-04-08 19:24 |
Bουρτσάκι κουζίνας | leonm | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 12-02-08 00:48 |