|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Νερό με γαλακτώδη όψη
Καλησπέρα παίδες! Το προβλημα μου είναι οτι το 60αρι ενυδρείο μου, θολώνει και γίνεται σαν ''γάλα''. Το ενυδρείο τρέχει περίπου 6 μήνες και το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί εδώ και ενα μήνα περίπου. Απο ψαρακια έχω μεσα 9 νέον και 2 αλτισπινόζους. Αυτή την στιγμή έχω 2 εσωτερικά φιλτρα, καλή κυκλοφορία και γενικά δεν έχει μετρηθεί ποτε στο ενυδρείο αμμωνια ή νιτρώδη. Αλλαγές γίνονται καθε εβδομαδα 30%. Οποια επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε πείτε μου! Η φώτο είναι απο την πλαινή πλευρά του ενυδρείου και είναι μετά απο μεγάλη αλλαγή (50%+)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xontros : 03-04-09 στις 16:42 |
|
|||
|
|||
Με την αλλαγη νερου επιδεινωνεται το προβλημα; εχει καποια μυρωδια το νερο;
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Με την αλλαγή του νερού βελτιώνεται πρπσωρινα η κατάσταση. Στην φώτο για παραδειγμα ειναι ''καθαρο'' το νερο. Το νέρο δεν έχει καποια περίεργη οσμή. |
|
|||
|
|||
Περιεργο, αν ηταν bacterial bloom θα επρεπε μετα την αλλαγη νερου να ξαναθολωνει μεσα σε λιγη ωρα. Μηπως πλενεις σχολαστικα τα υλικα του φιλτρου και δεν εχεις επαρκη βιολογια; Σκουπα βυθου κανεις σε καθε αλλαγη και ποιο ειναι το προγραμμα αλλαγων νερου που ακολουθεις υπο κανονικες συνθηκες;
Ριχνεις κατι μεσα, ζουμια ,βακτηρια κλπ; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παιδια, πειτε καμια ιδεά, το πρόβλημα εχει γίνει πολυ ενοχλητικό
|
|
||||
|
||||
Το θολό νερό ακόμα και σε στρωμμένα ενυδρεία, παραπέμπει σε bacterial bloom.
Μπορεί να παρουσιαστεί και μετά απο μήνες απ'το στήσιμο και συνήθως οφείλεται σε υπολλείματα τροφών που συσσωρεύονται κάπου, αλλά και σε κομματάκια φυτών που σαπίζουν, απ'ό,τι είδα με μια προχειρη αναζήτηση |
|
|||
|
|||
4 ημέρες καθόλου τροφή, και 7 ημέρες δόση ( και παραπάνω αν θελεις... ) για όλο το ενυδρείο βακτηρίδια, και θα φύγει η θολούρα.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Φιλε gregoryn, με εχεις μπερδεψει αρκετα.. αν ηταν bacterial bloom εφοσον εχεις καλη βιολογια και συντηρεις σωστα το ενυδρειο θα επρεπε να εχει φυγει. Απεκλεισε τα ενδεχομενα Α) να ειναι αιωρουμενη αλγη (αντιμετωπιζεται με συσκοτιση) Β) να εριξε καποιος κατι μεσα στο ενυδρειο. Γ) Να κανουν λαθος τα τεστ και να ειναι οντως ΒΒ Δ) Να εχει ληξει ή αλλοιωθει το Discus trace και να δημιουργει το προβλημα. Ε) Ανοιξε τα φιλτρα και κοιταξε αν οντως εχεις αρκετη βιολογια (μπιχλα) αλλα μην τα καθαρισεις. Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω.Α, και μην κανεις συνεχεις αλλαγες αλλα μονο τις προγραμματισμενες γιατι το προβλημα εντεινεται. Και καλη οξυγονωση γιατι μπορει να γινει υποξικο το περιβαλλον για τα ψαρια και τα φυτα σου. Κρατα μας ενημερους σε παρακαλω. |
|
||||
|
||||
Καμιά εξέλιξη?
Απογαλακτίστηκε το ενυδρείο σου ή τα ίδια? |
|
||||
|
||||
|
|||
|
|||
Και σε μένα αυτό είχε γίνει όταν έστρωνα με έτοιμα βακτήρια (θόλωνε το νερό). Δεν θυμάμαι πόσο διαρκούσε η θολούρα όμως, έχει περάσει καιρός.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απιονισμένο νερό ???? | namesis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 02-08-09 11:43 |
θολό νερό | Eva31 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 10-03-09 21:54 |
Απιονισμένο νερό η νερό βρύσης? | stamp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-11-08 00:30 |
απιονισμένο νερό | ALKAR | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 21-07-04 19:52 |