|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπέρα πριν από ν4 μερες γενησε το ένα guppy,ιχε εξασθενηση βεβαια αλλα προσεξα το εξης.οταν αρχισε να κινητε κολυμουσε καπως πλαγια εκανε γρηγορες στροφες γυρω από τον εαυτο του σαν μεθυσμενο και την περισσοτερη ωρα την περναει στο βυθο.δεν εχει τη ζωηραδα που ειχε και μου φενετε σαν να εχει στραβωσει καπως.μεχρι τωρα ετσι είναι.ξερει κανεις τι συμβαινει??
αμμωνια,ph κτλ είναι οκ ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα φίλε μου,
μπορεί να εξαντλήθηκε από τη γέννα, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά , αρκεί βέβαια οι παράμετρες του νερού είναι οι κατάλληλες. και κατάλληλες εννοούμε ΝΗ3/ΝΗ4=0 ΝΟ2=0 ΝΟ3 < 20 PH >7 Θερμοκρασία > 24 <= 27 Μπορείς να προσθέσεις αλάτι στο ενυδρείο, καλό θα κάνει, τα ζωοτόκα το χρειάζονται έτσι και αλλιώς, μπορείς να βάλεις μέχρι 0,3% (30γρ/10Λιτρα), θα διαλύσεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τη ποσότητα που χρειάζεται σε ένα μπουκάλι/κουβά, και θα το ρίξεις στο ενυδρείο την ίδια αναλογία αλάτι θα βάζεις και στο φρέσκο νερό της αλλαγής, στις αλλαγές όμως το αλάτι θα το έχεις βάλει ήδη στο βαρέλι της αλλαγής, και όχι να το βάζεις στο ενυδρείο μετά την αλλαγή, αλλά να προσέξεις όταν θα το αφαιρέσεις, θέλει σταδιακή μείωση και όχι απότομη, πχ να κάνεις καθημερινά 10%-15% αλλαγή νερού χωρίς αλάτι για καμιά 10αρα ημέρες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εκτος ισως τα μολυ.
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο τα γκάπυ δεν τα ενοχλεί το αλάτι,
λίγο όμως http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/alati.htm και να είναι σταθερή η αναλογία , ακόμα και στις αλλαγές, και μεγάλη προσοχή το καλοκαίρι με την εξάτμιση, ανεβαίνει η αλατότητα, για αυτό χρειάζεται πιο πολλές και τακτικές αλλαγές, επίσης προσοχή και στην αφαίρεση Τα Μόλυ θα έλεγα πως θέλουν μόνιμα υφάλμυρο νερό Περισσότερες πληροφορίες για θεραπεία με αλάτι εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΓΕΝΝΑ GUPPY? | G.GEORGIA | Ζωοτόκα | 16 | 28-09-10 14:19 |
Γεννα μεσα σε 20 μερες | teow12 | Bettas | 5 | 02-02-10 12:43 |
μετα απο γεννα πεθανε | NIKOL_GOUV | Ζωοτόκα | 6 | 02-10-09 12:47 |
ΓΕΝΝΑ GUPPY | Nikos26 | Ζωοτόκα | 19 | 30-08-09 22:24 |
sos γεννα guppy..... | gohn1990 | Ζωοτόκα | 12 | 29-03-08 02:28 |