ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ
Giorgos_89
Member
Εγγραφή: 22-09-2015
Περιοχή: Kαβαλα
Μηνύματα: 97

04-11-15, 13:25
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Καλησπέρα,είμαι καινούργιος στο χώρο του "ενυδρειακου χομπυ" και παρολο που εχω διαβασει αρκετα εχω ενα σωρο αλυτες αποριες..
Ξεκιναω λοιπον λεγοντας σας οτι ειμαι κατοχος ενος 40 λιτρου ενυδρειου εδω και 3 περιπου μηνες.Το ενυδρειο φερει φιλτρο HAILEA bt-200 που αποτελειται απο σφουγγαρι και mini siporax,ενος θερμοστατη EHEIM 50W,φωτισμο 11W (εργοστασιακο).Το υποστρωμα ειναι αμμος και εχουν τοποθετηθει 2 ανουμπιες και ενα microsorum pteropus πιασμενα σε διακοσμητικο ξυλο.Η ψαροσυνθεση τελειωσε πριν λιγες ημερες -και αφου βεβαιωθηκα πως εχει ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου- και αποτελειται απο 6 γκαπυ (2 αρσενικα και 4 θηλυκα) καθως και 6 νεον τετρα,απο τα οποια τα δυο θηλυκα γκαπυ ειναι εγκυος και το ενα απο τα δυο ηδη μου προσεφερε 3 ψαρακια-τα υπολοιπα μαλλον γινανε μεζες-.Οι ερωτησεις μου ειναι πολλες και ενδεχομενως να ξεφευγω και απο το θεμα του τιτλου.
1)Εφοσον εχει τελειωσει ο κυκλος του αζωτου θα πρεπει να προσθετω στην εβδομαδιαια αλλαγη νερου βακτηρια;
2)Τα λιπασμα που βαζω PROFISH επηρρεαζει μηπως τα μικρα;
3)Την μανα την εχω ελευθερη στο ενυδρειο ωστοσο αγορασα μια γενηστρα για τα μικρα ωσπου να βρω κερατοφυλλο που στην Καβαλα κανενα pet-shop δεν εχει.Παρολαυτα,εαν βρω και βαλω τα μικρα με τα υπολοιπα πως θα τρεφονται;;Δεν θα πηγαινουν τα υπολοιπα να τρωνε ολη την τροφη των μικρων;
4)Οποιαδηποτε αλλη συμβουλη καλοδεχομενη.
Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.
|