|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
παρακαλω τα φωτα σας για τα ειδη στις παρακατω φωτογραφιες
|
||||
|
||||
![]()
συνεχεια με καποιες φωτο
|
||||
|
||||
![]()
λίγο περίεργο το ενυδρείο σου αν είναι όλα αυτα μαζί μέσα. τι υπάρχει εκτός από τα ψάρια? κ τα ψάρια είναι ασύμβατά, από όσο μπορώ να δω μεταξύ τους.
|
|
||||
|
||||
![]()
α.
Melanochromis auratus αρσενικό Pseudotropheus sp."Acei" ταλαιπωρημένο Ps.socolofi Mel.auratus θηλυκό Metriaclima estherae "red zebra" μάλλον ansistrus β. Met.estherae? Labidochromis caeruleus (αυτά που φαίνονται πίσω)? M.estherae??Labido? υβρίδιο? |
|
||||
|
||||
![]()
το ξερω οτι ειναι ασυμβατα αλλα ετσι τα πηρα ολα μαζι το ενυδρειο και επειδη θελω να γινει οσο πιο βιοτοπικο μπορω θελω να μου πειτε γνωμες για ψαροσυθεση ειναι προσωρινα εκει το ενυδρειο που θα μπουν ειναι το ριο 400
εγω αυτο που θα ηθελα ειναι Pseudotropheus Socolofi εχω 1 μαλλον αρσενικο Labidochromis caeruleus εχω 4 τα 2 σιγουρα αρσενικα Pseudotropheus saulosi Pseudotropheus estherae εχω 4 αγνωστου ταυτοτητος Red Zebra Cichlid αυτα μπορουν να συνηπαρξουν και αν ναι απο ποσα συγνωμη για την αγνοια αλλα πρωτη φορα στα νερα σας και θελω να γινει ομορφη δουλεια και οπτικα αλλα πανω απο ολα για τοους κατοικους του ενυδρειου
|
||||
|
||||
![]()
Διάλεξε 1-2 είδη που σ' αρέσουν περισσότερο για να προτείνουμε συνδυασμούς.
Απέφυγε τα M.auratus που είναι θηρία και όσα πιθανότατα είναι υβρίδια (τα saulosi ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ήταν καθαρά αφού συνυπήρχαν με "red zebra" είναι αμφιβόλου προέλευσης). |
|
||||
|
||||
![]()
Pseudotropheus Socolofi
Labidochromis caeruleus Pseudotropheus estherae βασικά η κορούλα μου μου ζήτησε κίτρινα και μπλε ψαράκια είμαι άσχετος με αυτά τα νερά οπότε δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση απλά να έχουν ταμπεραμέντο ------------------------- οσο αφορα για τα ψαρια που εχουν μπορει να χαριστουν ολα η να δοθουν αν ειναι να στηθει κατι ομορφο απο την αρχη
Πείρα ονομάζει ο καθένας τα σφάλματά του... Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kalomoiris : 05-11-14 στις 20:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πρόχειρα μερικές προτάσεις σε χαρέμια :
-Labidochromis caeruleus+Pseudotropheus cyaneorhabdos "maingano"+Pseudotropheus sp. "Acei" -Labidochromis caeruleus+ Cynotilapia zebroides + Metriaclima callainos -Pseudotropheus socolofi + Ps. flavus + Iodotropheus Sprengerae -Labido +Pseudotropheus Demasoni (8-10 ψάρια)+Pseudotropheus johannii Κλπ κλπ θέλει προσοχή να μη βάλεις είδη της ίδιας οικογένειας ή που να μοιάζουν σε σωματότυπο και χρώμα. |
|
||||
|
||||
![]()
μου αρεσαν αυτα
Pseudotropheus cyaneorhabdos "maingano Labidochromis caeruleus Pseudotropheus socolofi ειναι καλη ομαδα?? και απο ποσα το καθενα μπορω να βαλω? το κλασικο 1 αρ 3 θηλ η μπορουμε και παραπανω στα 400 λιτρα
|
||||
|
||||
![]()
Τα λαμπίντο με τα σοκολόφι καμιά φορά υβριδίζουν αλλά αν έχεις αρκετά θηλυκά σοκολόφι μπορεί και να το αποφύγεις.
Αρσενικά από ένα στο κάθε είδος, θηλυκά μπορείς να βάλεις και 1-2 παραπάνω. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τέλεια
και τώρα που βρήκαμε την ψαρόσύνθεση έχετε τέτοια ψαράκια να με προμηθεύσετε? δηλαδή η αφρική στα 400 λίτρα μόνο 9 ψαράκια μπορούμε να βάλουμε?? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω δεν υπολογιζα τις γεννες
|
||||
|
||||
![]()
για να μην ανοίγω άλλο θέμα
εχω παραγγείλει 4 γλαστρακια valisneria gigantea αυτό που ήθελα να ρωτήσω να τις βάλω 2 αριστερά και 2 δεξιά η όλες στην μια πλευρά το ενυδρείο θα είναι κάπως έτσι μόνο που σταδιακά θα προστεθούν και άλλες πέτρες
|
||||
|
||||
![]()
Γούστα είν' αυτά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τώρα ανοίγεις συζήτηση
επειδή έχω 3 εξωτερικά σκεφτόμουν να μπουν τα 2 δεξιά εισαγωγή νερού και εξαγωγή και στην αριστερή πλευρά να μπει το άλλο με εισαγωγή εξαγωγή όλα με spray bar και θα υπάρχουν και 2 κυκλοφορητές αντικριστά ενας 5000λ και ο αλλος 3000 είναι σωστή τοποθέτηση για την σωστή κυκλοφορία του νερου
|
||||
|
||||
![]()
Ποιά φίλτρα έχεις? Πολλές σωλήνες με 3 φίλτρα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχω 2217 1000λ λεω να μπει αριστερα μονο
μετα δεξια θα ειναι το 2236 600λ και το pro ii 2026 600λ ο λογος που σκεφτομουν και αριστερα και δεξια vallisneria ειναι και αυτος πιστευεις να εχω προβλημα?
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά θα είσαι από άποψη φίλτρανσης/βιολογίας, εναλλάξ συντήρηση φίλτρων, ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης κλπ αλλά και κυκλοφορίας με τους κυκλοφορητές
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οπότε θα βάλω για αρχή δεξιά και αριστερά τα φυτά και βλέπουμε πως θα είναι
απλα δεν ξερω κατα ποσο θα δειχνει βιοτοπικο αν ειναι δεξια αριστερα
|
||||
|
||||
![]()
Για να είναι βιοτοπικό δεν έχει σημασία που θα βάλεις τα φυτά,
αλλά αυτά να είναι είδη που υπάρχουν στη λίμνη δηλ. Vallisneria spiralis, Potamogeton pectinatus, Potamogeton schweinfurthii, Myriophyllum spicatum, Ceratophyllum demersum. Αυτά ή δεν θα τα βρεις ή θα στα φάνε τα ψάρια ![]() Εγώ θυσιάζω τη "βιοτοπικότητα" έναντι της ωφέλειας ύπαρξης φυτών στο ενυδρείο χρησιμοποιώντας ανθεκτικά φυτά όπως crinum, anubias, pteropus... |
|
||||
|
||||
![]()
τέλεια αφού υπάρχει έστω και ένα είδος από vallisneria τότε θα ψάξω να την βρω και λέω να ακολουθήσω την συμβουλή να μπουν τα φυτά πριν από τα ψάρια έτσι ώστε να τα νιώθουν κομμάτι του ενυδρείου και όχι τροφή
απλά με την αυξημένη κυκλοφορία που θα έχω δεν ξέρω αν θα την παλέψουν
|
||||
|
||||
![]()
Κλεόβουλε και τα crinum μπορούν να μπούν σε αφρικάνες αλλά δεν ανήκουν στο δικό τους οικοσύστημα, για κάποιον που θέλει να τηρήσει την βιοτοπικότητα?
|
|
||||
|
||||
![]()
μολις εβαλα παραγγελια 4 γλαστρακια Vallisneria spiralis θα τα εχω τριτη τεταρτη
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Το crinum calamistratum είναι φυτό της Κ.Αφρικής και το C.thaianum είναι ασιατικό. Έχω χρησιμοποιήσει κι απ' τα δύο με μεγάλη επιτυχία χωρίς να τα πειράξουν σχεδόν καθόλου τα ψάρια. (δεν απαιτούν πολύ φως, θέλουν προσοχή στο φύτεμα-ο μισός βολβός έξω απ' την άμμο-και είναι σχετικά αργής ανάπτυξης). |
|
||||
|
||||
![]()
κλεβουλε για πιο φυτο ??
(δεν απαιτούν πολύ φως, θέλουν προσοχή στο φύτεμα-ο μισός βολβός έξω απ' την άμμο-και είναι σχετικά αργής ανάπτυξης).
|
||||
|
||||
![]()
Για τα Crinum λέω.
Εσύ αφού βρήκες V.spiralis είσαι και βιοτοπικός ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μακαρι αλλα οπως ειπα και πιο πανω οταν θα μπουν τα ψαρια θα ειναι ηδη μεσα τα φυτα θα ταιζω και καλα για αρχη και ευχομαι να πανε ολα καλα τουλαχιστον μεχρι να παρουν φορα τα φυτα μετα και απο λιγο να τρωνε δεν θα υπαρχει και μεγαλο προβλημα στην αρχη ειναι το θεμα να μην τα ριμαξουν
|
||||
|
||||
![]()
τελικα ακυρο η spiralis δεν εφερε τελικα και μου ηρθαν σημερα gigantea
αυτο που ηθελα να ρωτησω επειδη δεν βλεπω να θελεις κανενας να παρει την ψαρασυνθεση που εχω και απο την αλλη πρεπει να το στησω αμεσα ηθελα να ρωτησω οτι αμα τα χαρισω ολα τα ψαρακια ποιος ειδος θα προτείνατε για spices tank στα 400 λιτρα ????
|
||||
|
||||
![]()
Μέτρηση του gh της βρύσης
Δηλαδή άμα μπει στο Ενυδρειο με salt malawi και σόδα που μπορει να φτάσει και γενικά θα κανει καλό στα ψαράκια ;;;
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνωριση ειδων | Psytrancer | Αναγνωρίσεις ειδών | 7 | 22-02-12 10:32 |
αναγνωρηση ειδων | popay72 | Malawi | 31 | 11-10-07 14:32 |
Αναμιξη ειδων ??? | ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 06-06-07 12:29 |
Αναμιξη ειδων | Θανάσης | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 16-11-06 16:54 |
Συμβατοτητα ειδων | dr_yianni | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 30-10-06 09:56 |