|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο αυτό σήμερα φιλοξενεί από ψάρια.. Endlers, από ασπόνδυλα.. γαρίδες Red Cherry καθώς και διάφορα κοινά σαλιγκάρια. Έχει μέσα και διάφορα φυτά.. όλα από τους φίλους συνχομπίστες.
Όπως λέει και ο τίτλος είναι το πρώτο μου ενυδρείο (δηλαδή το πρώτο που πλήρωσα εγώ!! δεν υπολογίζω ένα 100λιτρο που υπήρχε στο σπίτι για σύντομο διάστημα 1976 – 1978 … κατασκευάστηκε από εμένα το καλοκαίρι του 1986 και μου κόστισε τότε συνολικά 16.000 δρχ. (τζάμια, σιλικόνες, εξοπλισμός της RENA, ψάρια, φάρμακα κλπ). Ο καθαρός του όγκος νερού κάπου 40 λίτρα. Κατά διαστήματα έχει φιλοξενήσει διάφορα ψάρια και έχει μετακομίσει μαζί μου σε πάνω από 5 σπίτια… νομίζω είναι ότι πιο «παλιό» έχω στο σπίτι!!! Για ένα διάστημα είχε παραμείνει άδειο, αλλά πριν 4 χρόνια του ενίσχυσα τις σιλικόνες και από τότε δεν έχει σταματήσει ούτε μια μέρα. Πριν λίγους μήνες, μαζί με την 8χρονη κόρη μου ![]() ![]() ![]() Από φυτά μη με ρωτάτε πολλά… ότι φυτά μου δόθηκαν κατά καιρούς και άντεξαν σε ένα μικρό φυτεμένο που έχουμε αποτέλεσαν την πηγή των φυτών που τοποθετήθηκαν εδώ. Υπάρχει μέσα Anubias, Echinodorus, Egeria, Microsorum, Riccia, Nymphaea, Taxiphyllum, Vallisneria, Pellia κ.λ.π. καθώς και κοινά φυτά που επιπλέουν (3 είδη). Από λίπανση, κατά την μεταφύτευση είχα βάλει ταμπλέτες της SERA και ρίχνω που και που καμιά σταγόνα SEACHEM Flourish Excel… Από φωτισμό 2 απλές λάμπες Τ4 12W η κάθε μια. Το ενυδρείο υποστηρίζετε από φίλτρο πλάτης Eheim Liberty 2042 και θερμαντικό TetraTec T 50W. Τάισμα 2 φορές την ημέρα με ταΐστρα Eheim 3581. Αλλαγές νερού 25% κάθε εβδομάδα. Στο φρέσκο νερό βάζω μέσα από λίγο (συνολικά ένα κουταλάκι του γλυκού στα 10 λίτρα νερό): Epson salt (magnesium sulfate), αλάτι για θαλασσινά Instant Ocean, αλάτι χοντρό, Σόδα Ήλιος (Soda bicarbonate) και σταγόνες SEACHEM Prime. Από φωτογραφία δυστυχώς είμαι άστα ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=5Tm9x_oFji0 http://www.youtube.com/watch?v=L09yZEsCl1U http://www.youtube.com/watch?v=c34sLe5laXI Πληροφορίες Συνοπτικά Όγκος: κάπου 50 λίτρα Κατηγορία:Endlers, Red Cherry & Snails Φυτά:Anubias, Echinodorus, Egeria, Microsorum, Riccia, Nymphaea, Taxiphyllum, Vallisneria, Pellia κ.λ.π. καθώς και κοινά φυτά που επιπλέουν (3 είδη). Ψάρια / ¶λλα είδη: Endlers, Red Cherry, Ramshorn Apple και Melanoides tuberculata Διακοσμητικά υλικά: driftwood, άμμο διαμέτρου από 1mm έως 2mm Φόντο: μια ωραία φώτο ![]() Φωτισμός: 2 απλές λάμπες Τ4 12W η κάθε μια Διάρκεια φωτισμού: κάπου 7 ώρες Φιλτράρισμα: φίλτρο πλάτης Eheim Liberty 2042 Θερμοστάτης: TetraTec T 50W Λίπανση: ότι πατέχουν τα ζωντανά Παροχή CO2: που και που καμιά σταγόνα SEACHEMFlourishExcel Παράμετροι: pH: 7.5 Θερμοκρασία: 25C
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πολύ ωραίο, αλλά δεν βρίσκω το λινκ για το βίντεο... που είναι?
Το βρήκα, άκυρο... |
|
|||
|
|||
![]()
Aπίθανο Γιάννη, γεμάτο ζωή και κίνηση. Αλλά πολλά τα εντλεράκια, δώσε μερικές ...εκατοντάδες βρε παιδί μου.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οντως στο πρωτο βιντεο που ειδα γινεται πανικος.. τρομερος συνοστισμος... ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Κολαση!!!!!!
Που να πιασεις ψαρι εκει μεσα... ![]() Αντε με το καλο να αρχισουν και οι γεννες.... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αρχίζουν να εκδηλώνονται οι κρυφομποστανάδες.
![]() ![]() Μπράβο Γιάννη! |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφο..... και παρα πολλα εντλερς...... σου δινουν την αισ8ηση οτι κοπαδι απο νεον....... μπραβο........
|
||||
|
||||
![]()
της κακομοιρας απο εντλερακια...
![]() το ενυδρειο-ιστορικη αναδρομη. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο και με τη πρώτη γέννα θα ήθελα κανα endler.....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
+1
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ όμορφο Γιάννη
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tags |
γαρίδες, blue pearl, endlers, red cherry |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
apple snails & red cherry shrimp | seven77 | Σαλιγκάρια | 6 | 29-10-09 00:35 |
Το πρώτο μου ενυδρείο | krom | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 15-01-09 13:21 |
Το πρώτο μου ενυδρείο | etomis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 25-06-08 22:18 |