|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Αναποφευκτα λοιπον βλεποντας το δικο μου διαμαντι-ενυδρειο (μη γελατε ρε) ενα φιλαρακι ψηθηκε να στησει ενα 80λιτρο (μαλλον) που ειχε στο πατρικο του. Λεω μαλλον γιατι δεν ειναι σιγουρος, θα μας ερθει μεθαυριο. Τουδειξα ενα 80αρι σε ενα πετσοπ και μουπε να σαν αυτο ειναι. Απο εξοπλισμο θα δουμε τι εχει και το θα χρειαστει.
Παμε στο δια ταυτα. Ειδε ο κολημενος ενα που ο πετσοπας το ειπε γκαλαχερ, εψαξα και ειδα οτι ειναι γκρικ νειμ οποτε δεν ξερω ποιο ειναι, σαν καρχαριας ηταν. Και κολησε εκει. Τον επεισα οτι χρειαζεται τρελα λιτρα και τωρα ψαχνω να του προτεινω κατι καλο. Οσο και αν προσπαθησα δεν τον ενδιαφερουν μικρα κοπαδοψαρα, θελει καποιο λιγο μεγαλυτερο, ας πουμε τελικο μεγεθος 15 cm και να βαλει 1-2 οσα γινεται τελωσπαντων. Θηρευτης μπαινει σε τετοια λιτρα; Υπαρχει κατι μικρο; Τον ψηνω και για μονομαχο εκτος αυτων. Υγ το νερο εδω εχει νιτρικα της βρυσης. Θα παω απτο σπιτι του να μετρησω ποσα εχει, αν εχει και αυτουνου τοσα (40+) παμε στη δικη μου λυση, μαλακου νερου ψαρια. Παρολαυτα ειναι διατεθειμενος να ανεβαζει σκληροτητες με πετρες βυθο μεταλικα αλατα κλπ, οποτε και η αφρικη ειναι μεσα στο παιχνιδι. Αυτα. Πιστευω εδωσα τις πληροφοριες για να προτεινετε κατι που να του αρεσει. Βοηθεια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Α, κανενα προβλημα. Μπαινει ανετα κοπαδι σε 80αρι.
![]() Αν δεν κανω λαθος, ονομαζεται pangasius sanitwongsei και ειναι της γνωστης σε ολους μας οικογενειας των PANGASIUS!!! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43958
|
|||
|
|||
![]()
1 φυτεμενο ενυδρειο με ενα ζευγαρι gourami pearl και 1 κοπαδι (6 περιπου) kuhliloach
|
|
||||
|
||||
![]()
Και απο αφρικη μερια παντως, μιας και υπαρχει ενδιαφερον, ενα χαρεμακι Multi (Neolamprologus multifasciatus) νομιζω οτι μπαινει ανετα.
|
||||
|
||||
![]()
Του ειπα για αστειο να βαλει πανγκασιους χαχα. Τουδειξα και τα μουλτι δεν τρελαθηκε...γενικα δεν θελει κοπαδι αυτο ειναι το θεμα. Δεν μπορει να καταλαβει τη χαρη του τι να τον κανω...1-2 ατομα απο κάτι θελει. Καμια μεγαλη αφρικανα ας πουμε; Δεν εχω ιδεα απο εκει μερια. Φροντοζες ενα ζευγαρι ας πουμε μπαινει;
Ακυρο...μαλλον δεν μπαινει χαχα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχα. Θα του τα δειξω δεν ταχει δει. Εκανα και εγω μλκια και εβλεπα κατι βιντεο απο red belly την ωρα του φαγητου. Ε το ειδε και κολησε στους θηρευτες, το να τον κανω. Αφου καταλαβε οτι δεν μπορει να βαλει σε τετοια λιτρα ψαχνει κατι....για κανα ζευγαρι μονομαχους τον βλεπω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ζευγαρι???
Να του παρεις και ολα τα φαρμακα για fin rot μαζι γιατι ο αρσενικος θα μεινει πετσι με πετσι απο το ξυλο που θα φαει απο τη θυλικια ![]() Δεν μπαινει ζευγαρι απο αρχαριο Σπυρο... Αν θελει red belly, ας παρει ενα χιλιαρι κι ας βαλει δυο-τρια ![]() Να τον πεισεις να μην ταλαιπωρησει αδικα ψαρακια και τρεχει να τα σωσει μετα οταν ψαροκολλησει. Γιατι θα ψαροκολλησει! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ουφ....βαρεθηκα.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σοβαρα μιλας ή κανεις πλακα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εννοεις οτι μπαινουν παραπανω? Μαλλον μπαινουν, αλλα δεν ειμαι γνωστης του ειδους. Παντως στο 80αρι δεν μπαινουν.
|
||||
|
||||
![]()
Σε 80αρι σιγουρα δεν μπαινουν.Εχω διαβασει 80 λιτρα για καθε ψαρι.Σε 400 λιτρα μπορεις να κρατησεις μια ομαδα 5 ατομων.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειδα την βαση του πριν λιγο...τελικα μαλλον 60αρι ειναι, αν κρινω απο μηκοςxπλατος. Οποτε τον επεισα να βαλει 2 red belly. Ολα καλα.
![]() ![]() Για φυτεμενο μονομαχοενυδρειο θα παει μαλλον, μια χαρα θα του ειναι. Ειπα να τον υποστηριξω για nano reef αλλα δεν ψηνεται, θα γινει και μελος εδω να μαθει απο μονος του. Παρολαυτα αν υπαρχει καμια προταση αλλη ριχτε μην ντρεπεστε. |
|
|||
|
|||
![]()
Χαιρετώ την "ψαροπαρέα"!!!!!!!
![]() Είμαι αυτός που λέει ο Κουραμπιές με το 60ρι...Έχω φάει κόλλημα με "καρχαροειδές" και "shark look-like" αλλά δεν μπορώ να υποστιρίξω κάτι(νομίζω) με αυτό το ενυδρίο... |
|
||||
|
||||
![]()
καλωσηρθες!καλα νομιζεις
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η γνωμη μου ειναι να αρχισεις με κατι συμβατο με τα λιτρα σου, να διαβασεις πολυ, να δεις τις απαιτησεις των ψαριων και με τον καιρο, ποτε δες ξερεις. Μπορει να φτιαξεις ενα κτηνος με καρχαριες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εγω για το 60ρακι θα προτεινα -τι αλλο?- εναν ομορφο betta ή αν θες ντε και καλα περισσοτερα απο ενα ψαρια dwarf gouramis.
Και οι δυο προτασεις απαιτουν βεβαια καποια επεξεργασια νερου
|
||||
|
||||
![]()
Ναι νικο για μονομαχο θα παμε. Θα κανω τεστ στο νερο του σημερα, μαλλον απο εμενα θα περνει νερο, απο οσμωση. Θα τον καθοδηγησω τι τοπικς να διαβασει , ηδη διαβαζει, και θα στησουμε κατι καλο. Απλα θα σας ξενερωσω με τον διακοσμο, ειναι κολημενος με αρχαια ελλαδα και βλεπω τον μονομαχο να κοβει βολτες πανω απο δωρικους κιωνες και αμφορεις και φυσικα αληθινα φυτα μολις κλαδεψω εγω.
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ωραια επιλογη, νερακι εννωειται βαλε δικο σου και σιγα σιγα καλο θα ειναι να προχωρηστε και σε χρωματακι οποτε μη σκεφτεσαι και τα δυσκολοτερα φυτα του κοσμου
![]() Θεωρω πως η επιλογη ειναι πολυ καλη γιατι το συγκεκριμενο ψαρακι αν του δωσεις τις σωστες συνθηκες και τον σωστο χωρο ειναι ενα κανονικοτατο πετ που σε αναγνωριζει, δεχετε ταισμα με το χερι κτλ κτλ
|
||||
|
||||
![]()
Moλις τουφτιαξα το φιλτρο...να απο εξοπλισμο τι εχει. Απειρες τροφες, θα δω ποιες θα μεινουν, να δω ποιες πανε καλα απο ημερομηνιες και ποιες κανουν για τον μονομαχο...αν σας πω σαυτο το ενυδρειο τι ειχαν μεσα.....αφηστε καλυτερα.
![]() ![]() Θερμοστατη εχει 150w....ειναι τεραστιος, θα τον τεσταρω στο δικο μου να δω αν ειναι οκ γιατι αν κολησει αυτος, θα βρασουν τα παντα. ![]() Σειρα εχει τεστ το ενυδρειο για καμια βδομαδα για στεγανοτητα,, και μετα σιγα σιγα θα παρουν ολα τον δρομο τους. ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 04-11-12 στις 16:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Μπορει να βαλει κι ενα ζευγαρι απιστο αν θελει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννακη ευχαριστω για την απαντηση, πολυ ωραια ψαρια αλλα δεν ψηθηκε....γκρρρρρ.
![]() Nikos74 εξηγησε μου λιγο αυτο για το χρωματακι και τα φυτα, δεν σεπιασα τι εννοεις? |
|
||||
|
||||
![]()
βρε κουραμπιε υπαρχει υπομνημα!!!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 οριστε παρτο!!! τωρα το γκαλαχερ να το βαλει στο ενυδρειο???κριμα ειναι... |
|
||||
|
||||
![]()
...Λες να μην το ξερω και να μην το ειδα το υπομνημα;! Το ξεκοκαλησα, και ειπα στο αρχικο δεν τον ενδιαφερουν μικρα ψαρια κοπαδιου. Δεν του αρεσε τιποτα. Για μονομαχο θα παει και κανα συμβατο συγκατοικο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμβατό συγκάτοικο....χμμμμμ.... Μονομαχίνα με χώρισμα στη μέση του ενυδρείου? 40 λίτρα έκαστο δεν είναι και άσχημα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπα για αρχη δυσκολο, ειναι και αρχαριος. Στο υπομνημα του Τολη εχει καποιες αναφορες για καποιους συγκατοικους αλλα θα δουμε στο μελλον.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ενα ζευγάρι ραμιρέζι;
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα μεταξωτα βρακια θελουν μεταξωτους ....
Αν θελει μεγαλα ψαρια αναγκαστικα χρειαζεται μεγαλο ενυδρειο! Ασχετο: Με αυτο το φιλτρακι δε θα κανει τιποτα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Eκει και αν εμεινα καγκελο οταν τουταδειξα και δεν του αρεσαν...!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οσο χρωματιζεις το νερο τοσο λιγοτερο φως φτανει στο βυθο, αρα πας και για λιγοτερο απαιτητικα φυτα.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο 80αρι | mighellos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 26 | 12-07-12 10:01 |
Μια βοηθεια για ενυδρειο φιλου... | stratigos24 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 25-07-11 22:10 |
Προτασεις για νεο ενυδρειο | aNe | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 27-08-10 13:28 |
προτασεις για νεο ενυδρειο.... | LeF | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 29-09-09 21:37 |
Προτασεις Για Νεο Ενυδρειο | george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 29 | 19-10-05 12:16 |