|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
εχει κανεις προβλημα με το prime?
σε αλλο φορουμ διαβασα οτι σε δισκαδικο καποια ατομα εχουν προβλημα με το συγκεκριμενο αντιχλωριο(θανατους) και καταληξανε οτι φταιει αυτο... και καλα prime kαι χαμηλο ph η νερο απο οσμωση δεν ειναι καλος συνδιασμος. |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ τραβηγμενο μου ακουγεται.και ειδικα για δισκους που ειναι και τοσο ευαισθητοι,πιο πολυ για μουφα μου ακουγεται και εφταιγε κατι αλλο.κιεγω ειχα χαμηλο Ph και εβαζα νερο AO και δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε με τα ραμιρεζι(ενταξει δεν ειναι τοσο ευαισθητα αλλα...),και χιλιαδες αλλοι δηλαδη.
εκτος αν ητανε πολυ παλιο το prime η το αφησανε στον ηλιο η τιποτα τετοιο....μουφα μου ακουγεται παντως.δεν εχω διαβασει ποτε κατι τετοιο ουτε εχω ακουσει.... |
|
||||
|
||||
![]()
χρησιμοποιουσε αλλο αντιχλωριο και μολις πηρε το prime εγινε αυτο
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν πιστευω να εκανε την ιδια δοσολογηση που εκανε με το αλλο?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φανταζομαι πως θα διαβασε τις δοσολογιες
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η δημιουργια πολλων φυσαλιδων απο τα φυτα, μπορει να δειχνει μεγαλη ποσοτητα διοξειδιου και κατεπεκταση αποτομη πτωση πεχα ![]() Prime ριχνω εδω και χρονια, απο μεγαλο ενυδρειο, μεχρι 20λιτρο με γαριδες, σε ενυδρεια με 100% ΑΟ μεχρι 100% βρυση Μονο καλο ειδα απο αυτο. Βεβαια χημεια ειναι αυτη. Ποιος ξερει τι μπορει να ειχε το ενυδρειο μεσα και εγιναν λαθος χημικες αντιδρασεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(διαβασες το θεμα που λεω?//??) |
|
||||
|
||||
![]()
Καπου το πηρε το ματι μου (δεν θυμαμαι που).
|
||||
|
||||
![]()
γιατι εγω δεν σνεφερα τιποτα για φυσαλιδες....
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα επρεπε
γιατι ειναι βασικο για τη συζητηση, να εχουμε οσα περισσοτερα στοιχεια των συνθηκων και των συμπτωματων που εμφανιζονται σε ενα ενυδρειο με προβλημα, για να βρεθει καποια πιο πιθανα σωστη αιτια του προβληματος ![]() Υπαρχουν μετρησεις πριν και μετα? Οχι μονο οι συνηθισμένες, αλλα και ORP μετρησεις ------------------------- Ειναι σαν να λεω, εκανα αλλαγη νερου και μου ψοφησαν ψαρια. Δεν ξανακανω αλλαγη νερου
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 23-06-12 στις 13:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
για μετρησεις δεν ειχανε γραψει. οσο για τις φυσαλιδες δεν ηταν μονο στα φυτα αλλα παντου , στα τζαμια, στα ξυλα, ακομα και πανω στα ψαρια. τα εβαλε αμεσως στηνν καραντινα και συνηλθανε. εχασε ομως καποιους ροδοστομους
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εκανε τη σωστη κινηση κατα τυχη μεταφεροντας τα ψαρια σε αλλο νερο, χωρις να ξερει οτι εκει, η νορμαλ πιεση του νερου ηταν αυτο που εσωσε τα ψαρια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κι ομως, εχω προτεινει σε ανθρωπο να μην ξανακανει αλλαγη νερου μπας και τα ψαρακια του ζησουν παραπανω! (πριν πεσει κανεις να με φαει θα επρεπε να γνωριζει την ιστορια) Ο τυπος ΑΡΝΕΙΤΑΙ πεισματικα να χρησιμοποιει αντιχλωριο και "δεν εχει χρονο" -επιμενει σε αυτο- να προετοιμαζει το νερο, εκανε αλλαγες με κουβαδες λες και αδειαζε τα νερα της μπουγαδας στη μπανιερα και θελει να εχει και σκαλαρια! (τα οποια ανανεωνε καθε ενα-δυο μηνες). Ειναι 50+ χρονων, εφοπλιστης (αρα εχει παντα δικιο) και ξεροκεφαλος. Το ενυδρειο του τουλαχιστο ειναι καμια 250ρια-300ρια λιτρα. Με τα παραπανω δεδομενα τιο συμβουλη να του δωσεις? (και οχι δε μπορω να του ριξω χεσ...μο γιατι ειναι πελατης μου) Απο τοτε που σταματησε τις αλλαγες τουλαχιστο τα σκαλαρια ζουν εδω κι ενα χρονο... Η ιστορια με το prime μαλλον υπερδοσολογια μου θυμιζει, γιατι εχουμε συνηθισει τα υπολοιπα αντιχλωρια που οσο και να βαλεις παραπανω δεν τρεχει τιποτα, αλλα το συγκεκριμενο δεν πρεπει να υπερβαινει την κανονικη δοση |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Υπερδοσολογηση τι εννοεις? Πανω απο 5πλη δοσολογια? Οκ τοτε Το prime μπορει να μπει μεχρι 5πλη σε ωρα αναγκης (εμφανιση αμμωνιας). Αν ειναι να δημιουργηθει καποιο προβλημα με το prime ή με οποιοδηποτε χημικο σκευασμα βαζουμε σε ενα ενυδρειο (οπως ειπα λογω αλλων χημικων αντιδρασεων και οχι μονο της αποχλωριωσης) θα δημιουργηθει και σε χαμηλη δοση. Απλα μπορει να μη γινει τοσο ορατο στα ματια του καθενος αναλογα την εμπειρια του.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 23-06-12 στις 15:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω ειχα καποια στιγμη φυσαλιδες (μονο στην επιφανεια) αλλα δεν ηταν σαν αυτες του οξυγονου, δεν διαλυοντουσαν με τιποτα αλλα τωρα δεν εχω. Και τοτε και τωρα prime χρησιμοποιω. Ειχα παει σε ενα παιδι (ειναι μελος του φορουμ) και στη χελωνιερα του ειχε τις ιδιες φυσαλιδες και του λεω εχεις και εσυ τετοιες, γιατι εχω και εγω στο δικο μου και μου ειπε πως πιστευει πως ειναι απο το αντιχλωριο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δηλαδη τι θα του προτεινες εσυ? ( με τα δεδομενα που ειπα? ) να κανει αλλαγες οπως τις εκανε? Στην περιπτωση του το να μην κανει καθολου αλλαγες ειναι το οτι καλυτερο για τα ψαρια (δεδομενου οτι ετσι κι αλλιως δεν τον πολυνοιαζουν και τα βλεπει σα διακοσμητικα) Νιτρικα ενωειται θα ειναι τιγκα, αφου δεν εχει φυτα αλλα ενα πλαστικο καραβακι μακετα (ουτε καν ενυδριακο...) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Η πρωτη αλλαγη να ειναι πολυ μικρη 5% ,και να αυξανεται κατα 5% καθε εβδομαδα μεχρι να φτασει το 30%. Και ο θεος βοηθος. Τουλαχιστον θα εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να μη βγαλουν δευτερη ουρα και τριτο θωρακικο πτερυγιο, και να ζησουν λιγο παραπανω ![]() Εναλλακτικα μπορει να προσλαβει εναν ανθρωπο να του κανει συντηρηση και διακοσμηση στο ενυδρειο γιατι μου μυριζει και πολυ κιτσαρία.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() οντως ρε παιδι μου μερικοι ανθρωποι,οσα λεφτα και ναχουνε παλι ζωα θαναι...nick ελπιζω να μην παρεξηγηθεις για τον πελατη σου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Οταν του ειπα για τις αλλαγες η απαντηση ηταν "ελα μωρε δε γαμ...ται, ψαρια ειναι, δεν εχω χρονο για τετοια" Εκει πια τον πληροφορησα πως ειναι καλυτερα μονο να συμπληρωνει και να μην ξανα-αλαξει νερο... νομιζω ηταν το πιο ανθρωπιστικο για τα ψαρακια και πετυχε, αφου παλια δε βγαζαν ουτε δυο μηνες Παράθεση:
αστα... ------------------------- Παράθεση:
ειναι απο αυτους που εξ αιτιας τους ειμαι "λογιστικα παμπλουτος" αλλα πραγματικα παμφτωχος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 23-06-12 στις 21:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
seachem prime | janickrules | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 18-01-12 15:37 |
prime και στρωσιμο | krivag | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 28-04-11 15:11 |
HYDOR PRIME 30 | Dimitris77 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 08-03-11 01:41 |
Seachem Prime | george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 23-04-04 09:41 |