|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Πληροφορίες
Διαστάσεις:120x30-40x50 Όγκος:200λ Κατηγορία:κοινωνικο Φυτά:ανούμπιες, αμερικανες ,κερατόφυλλο,Βacopa Australis Ψάρια / Άλλα είδη:apple snails,guppy,pleco,lyretail black moly Διακοσμητικά υλικά:ξυλο απο αμπελι,χοντρόκοκη αμμος , πετρες απο θαλασσα Φόντο:- Φωτισμός:sera daylight 30w +sera plant 30w Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες Φιλτράρισμα:1000λ/ω εξωτερικο made in china Θερμοστάτης:carefouρισιος... θα αναβαθμιστει συντομα Λίπανση:- Παροχή CO2:συντομα diy Παράμετροι: pH:8.2 Γενική σκληρότητα (GH):12 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):11 Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3): Αλλαγές νερού:15%καθε βδομαδα Θερμοκρασία:26 αυτό λοιπόν ειναι το 1ο μου επίσημο ενυδρείο ![]() να πω ενα ευχαριστώ στο Χάρη για το μπόλι , τα ομορφα φυτά και τα σαλιγκαράκια Φωτογραφία: |
|
||||
|
||||
![]()
τα κλαδεματακια φυσικα ακομη δε μπορουν να δωσουν καλη εικονα...
συντομα ομως αν τα προσεξεις θα φουντωσουν και θα κανεις ενα ωραιοτατο φυτεμενο! θα πρεπει να μετρας αμμωνια και νιτρικα ειδικα τωρα στην αρχη...και καλο ειναι οι αλλαγες να γινονται σε διπλασιο περιπου ποσοστο... εχεις καλες σκληροτητες για το σαλιγκαρι και τα ζωοτοκα..αλλα ο πλεκο δεν νιωθει καλα με αυτες τις τιμες..κατι θα πρεπει να κανεις... καλη συνεχεια!!! ενημερωνε μας για την εξελιξη! θα αλλαζει η εικονα του βδομαδα με τη βδομαδα απο τα φυτα που θα μεγαλωνουν... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
το ξυλο απο το αμπελι εσυ εκανες τις επεξεργασιες?αν ναι μπορεις να μας πεις τα βηματα που ακολουθησες?γιατι με ενδιαφερει κατι τετοιο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η αληθεια ειναι οτι περιμένω τα φυτα μου να μεγαλώσουν για να το ομορφήνω λιγο
![]() τον πλεκο θα τον αποχωριστω αναγκαστικά μολις γινει 1 κιλο ![]() για τον κορμο εκανα τα εξης: τον επλυνα πολυ καλα με πιεστικό μηχάνημα κυρίως απο μεσα στη κουφάλα γιατι ειχε μυρμηγκια μετα τον αφησα 2 μερες να μουλιάσει. τέλος τον έψησα για 7 ωρες περιπου στους 130C ------------------------- μπορεί να μου πει καποιος αν χρειάζεται να βαλω λιπάσματα για αυτά τα φυτά; δεν εχω βάλει ουτε υπόστρωμα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη karxarini : 15-10-09 στις 00:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() περα απο την πλακα ομως...μακαρι να πετυχει και να μην παθουν τιποτα τα ψαρια.... γιατι το να ψαχνεις κορμους δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι θα χρειαστεις λιπασμα καποια στιγμη γιατι εχεις και φυτα ταχειας αναπτυξης που συντομα απορροφουν τα απαραιτητα θρεπτικα...
ξεκινα με ενα γενικο λιπασμα και στην πορεια αν υπαρξει καποια ελλειψη θα σου το πουν τα φυτα σου... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ο πλεκο παντως δε λεει να ξεκολησει απο πανω και δεν εχω εντοπίσει καποιο πρόβλημα μεχρι στιγμής περα απο εναν μύκητα που μου ειπαν τα παιδια πως ειναι τελειως φυσιολογικος και πρωσορινος |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι απο ολο αυτο σιγουρα κατι καλο θα βγει ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() τα παιδια μου και τα ματια σου ε ![]() ![]() οσο για τον πλεκο στο ειπα ![]() ![]() οπως ειπε και ο πανος αλλαγες 30% θα ειναι ποιο καλο και να μετρας αμμωνια συνεχεια και νο3 καθε 2 3 μερες μεχρι να στρωθει το φιλτρο
|
||||
|
||||
![]()
μετρησα σημερα NO3 και βγηκε 2mg/l
τεστ της tropic marin ρε παιδιά δυσκολεύεστε όλοι με τα χρώματα των test ή εγω εχω αχρωματοψία τελικά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ομορφο για αρχη!!!!
![]() Βαλε κανενα φυτακι ακομα!! Για τα τεστακια με το καιρο ... θα τα "διαβαζεις" ολο και πιο ευκολα!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα τεστ της tropic marin μετρανε τοσο χαμηλες τιμες ?????
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλα ειναι δυσκολο να διακρίνεις τα χρωματα
μπορει να ειναι και <1mg/l |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
α εντάξει τοτε
![]() αλλαγη ειχα κανει καπου 15% προχτες θα ξανακανω το σαββατοκυρίακο... αν και εχω no3 2mg/l και no2 0 οπότε δε ξερω αν υπάρχει λογος (μη βαρεσετε :P) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() βαλε απο σημερα το νερο να περνει θερμοκρασια αυριο να ειναι ετοιμο
|
||||
|
||||
![]()
εχω μωράκια !!! Χαάάάαρη ακούς; γκαπάκια μάλλον
|
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο ρε φιλε μπραβο σινχαρητηρια να σου ζησουν
|
||||
|
||||
![]()
να σου ζησουν!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ ευχαριστώ
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Να σου ζησουν τα μικρουλια!!!
|
||||
|
||||
![]()
νομίζω ήρθε η ώρα να παρω λιπάσματα
οι μύτες του κερατόφυλλου ειναι ψιλοκόκκινες (μέχρι να βγουν τα καινούρια φύλλα βεβαια) και κάποια φυλλα της αμερικάνας εχουν χάσει λιγο χρώμα τι λιπασμα συμβουλέυουν οι ειδικοι ? ![]() υγρό ή ταμπλέτες? δεν εχω και υπόστρωμα επισης εχω diy c02 τα φυτα μου : ανούμπιες, αμερικανες ,κερατόφυλλο,Βacopa Australis |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(αμα δεισ το κερατοφυλλο που μου εφερες θα παθεις πλακα , καλα ποσο γρηγορα μεγαλωνει αυτο σε μια εβδομαδα πηρε 2-3 εκατοστα και δε το φυτεψα ετσι το εβαλα μεσα)
|
||||
|
||||
![]()
καλα που να δεις το δικο μου... εγινε διπλασιο ...σε λιγο θα αρχίσω να μοιράζω κλαδέματα
![]() και η Bacopa μεγάλωσε ... ειναι σαν αυτο που μου δωσες αλλα στο πιο ανοιχτόχρωμο και αμερικάνα πρεπει ναχει 1/3 περίσσότερα φύλλα και εβγαλε και καινούριο κοτσάνι ![]() που να βαζα και λιπασμα δηλαδή (πηρα τηλ και μου πε τιμη ο νικος- πολλα μου φανήκανε 5ε για 400 λιτρα ![]() θα αρχίσω να ψαχνω για diy λιπασμα) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
εγω το σερα το περνω 4ε . και το τετρα που εβαζα παλια 7ε .ασε που το σερα μου φανικε καλητερο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
γεννήσανε και τα μαυρα μόλυ οεο
εχουν πολυ πλακα τα μικρα μολυ . Μπορείς να τα διακρίνεις ευκολα στο άσπρο χαλίκι μου - σε αντίθεση με τα γκάπυ που δεν φαινονται με τιποτα. Και παρόλο εχουν το ιδιο μεγεθος με τα γκαπάκια, φαινονται πιο μεγάλα λογω χρώματος - και τα μεγάλα ψαρια δε πολυ ασχολούνται μαζί τους.Για καλο και για κακο βεβαια αρχισα το ψάρεμα ![]() και 1 ψοφιο - πρέπει να ανυσηχώ; α και να πω οτι ο Τσαμής είπε ψέματα . Τα δικά μου μικρά τα ψάρεψα όλα απο το πάτο. αντε σειρά τωρα εχουν τα σναιλς |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ενα μικρό update:
τι λέτε για τον πλέκο? ορεξάτος δε φαινεται? ![]() κατι μαυρες και ασπρεσ κουκίδες που φαίνονται στο μεσο της 2ης και 3ης φωτο, δεξια απο τη γκριζα πετρα ... ειναι τα μωρα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() βαλε μαυρο φοντο απο πισω
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αρια γλυλου νερου | zissis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 08-01-09 20:42 |
Αρχαρια-Προβλημα | vasogr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 14-02-08 00:29 |
Παρουσιαση-αρχαρια,του ενυδρειου μου ! | dr_yianni | Malawi | 16 | 31-03-07 15:41 |
Προτάσεις για aquascape | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 02-03-04 02:36 |