|
||||
|
||||
![]()
Μόλις είδα μέσα στο ενυδρείο δύο μικρά ψαράκια ~3 χιλιοστά
![]() ![]() Είναι κολλημένα στο τζάμι σαν τους οττόκυκλους. Έχω νέον, κορυ-στερμπάι και οτόκυκλους. Τι λέτε να είναι; Μπορώ να τα βοηθήσω να επιβιώσουν;
|
||||
|
||||
![]()
Ώπα Λεωνίδα! Καλώς τα δέχτηκες!
Μακάρι να είναι οτο. Για να βεντουζάρουν στο τζάμι μάλλον θα είναι. Ας πει πάντως την γνώμη του και κάποιος που έχει γέννες από κορυ. Γιατί εμπειρία από γέννα ότο είναι λίγο σπάνιο. Αυτά τα ψαράκια δύσκολα αναπαράγονται σε ενυδρεία. Από όσο έχω διαβάσει, οι περισσότερες αναπαραγωγές σε ενυδρείο είναι μάλλον τυχαίες και προέρχονται από νεοεισερχόμενα στο ενυδρείο ψαράκια. Δηλαδή από ψαράκια που πριν πιαστούν ήταν έτοιμα να γεννήσουν, αλλά δεν πρόλαβαν ![]() Ελπίζω να μεγαλώσουν τα μικρούλια σου. Δες τα παρακάτω link, ίσως βοηθήσουν: http://www.otocinclus.com/ http://www.fishlore.com/fishforum/ot...heet-otos.html http://www.remowiechert.de/otos.html (στα γερμανικά) Καλή τύχη...
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα όττος, 5 στον αριθμό, τα έβαλα πριν από ~38 ημέρες. Τελευταία έβλεπα (και βλέπω) σε μερικά τις κοιλίτσες τους φουσκωμένες και νόμιζα ότι παρατρώγανε. Τα μικρά οττος (αν είναι όττος) τι τρώνε;
|
||||
|
||||
![]()
Δες το παρακάτω θέμα και κυρίως την απάντηση Νο47. Ελπίζω να βοηθήσει...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=17981 (το έψαχνα πάνω από μισή ώρα αλλά τελικά το βρήκα!!!)
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
Να είσαι καλά Θόδωρε. Έχει πολύ ενδιαφέρον όλο το θέμα.
------------------------- κανένας γνώστης ;;; ![]()
τί δεν καταΛΛΛαβαίνεις; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lion : 06-02-09 στις 14:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο λεωνιδα!!! ευχομαι να σου ζησουν να μαθουμε κι εμεις απο ποιο ειδος ειναι..??
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητήρια Λεωνίδα για την αναπαραγωγή Otocinclus!!!!!
![]() ![]() Αν διατηρείς τις συνθήκες του ενυδρείου άψογες και βλέπεις κάποια άλγη να υπάρχει,πολλά θα επιβιώσουν(όπως αυτό π.χ.,του τέλειωσε ο σάκος της λεκίθου και ζει ακόμα ![]() ![]() ![]() Να σου ζήσουν τα μωρά και να τα χαρείς μεγάλα σύντομα!!! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αλγη έχω κάποιες ποσότητες. Αυτό με την τριμμένη ταμπλέτα δεν το σκέφτηκα και έτριβα φυλλαράκια. Θα δοκιμάσω να καλλιεργήσω και άλγη σε πετρούλες. Είχα να δώ αρκετές μέρες τα μικρά, αλλά εχθές και σήμερα το πρωί εμφανίστηκε ένα στο μπροστά τζάμι. Εύχομαι να τα καταφέρουν.
Ποια είναι η γνώμη σου: να τα αφήσω έτσι ελεύθερα ή να τα πιάσω (με ποιο τρόπο ![]() Σ'ευχαριστώ. Αυτό(α) που είδα τις τελευταίες μέρες είχε το ίδιο μέγεθος με αυτό που είδα την πρώτη φορα πριν από 9 ημέρες. Το αναφέρω επειδη δεν ξέρω πόσο γρήγορα μεγαλώνουν ώστε να βγάλετε συμπέρασμα αν ήταν από την ίδια ή άλλη γέννα.
|
||||
|
||||
![]()
Τι έγινε Λεωνίδα; Έσκασε μύτη κανένας νέοπας;
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω Θόδωρε, δεν έχω και καθόλου εμπειρία...
Βλέπω 1-2 μικρά ψαράκια. Εχουν πάρει χρωματάκι αλλά έχουν μεγαλώσει ελάχιστα. Δεν γνωρίζω εαν είναι τα πρώτα που είδα ή άλλα. Δεν ξέρω με τι ρυθμούς μεγαλώνουν, αλλά έχει περάσει ήδη μήνας από την πρώτη επαφή, δεν θα έπρεπε να έχουν πάρει βάρος; Με τι ρυθμούς μεγαλώνουν άραγε ξέρει κανείς...
|
|||
|
|||
![]()
Συγχαρητηρια κι απο μενα βεβαια ! Τσεκαρε και τα φιλτρα μηπως εχει καποια μωρα μεσα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν βαριέσε διάβασε αυτό μήπως και βρεις τίποτα. Εγώ να σου πω την αλήθειαδεν το διάβασα προσεκτικά, ίσως αργότερα...
http://www.wetwebmedia.com/FWSubWebIndex/otoreprof.htm και μερικές φώτο http://www.planetcatfish.com/forum/v...=16816&start=0 και κάποια γενικά http://www.squidoo.com/otocinclus Πωπω! Ούτε για πανελλαδικές να ετοιμαζόσουν ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Aν σε 16 ημέρες μεγαλώνουν τόσο πολύ όσο είδα στα link, τότε τα μικρά που βλέπω είναι από νέα γέννα σίγουρα.
¶ρα δεν επιβιώνουν.... κάτι πρέπει να κάνω.... Θα προσπαθήσω να πιάσω κανένα και να το βάλω σε γεννήστρα... (ή να χαρίσω τα υπόλοιπα ψάρια) ------------------------- Παράθεση:
(Καλά που το είπες. Θα βάλω σφουγγάρι στην εισαγωγή)
τί δεν καταΛΛΛαβαίνεις; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lion : 05-03-09 στις 17:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητηρια κι απο μενα!!!!!!!!!!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολλά μπράβο ακι από μένα.!!
![]() Σαν πρώτη κίνηση απομάκρινε τα νέον. Sterbai & otto είναι ένας συνδιασμός που έχω άπό τότε που ξεκίνησα το hobby. Όποια και αν γέννησαν θα είναι δύσκολο να μεγαλώσουν χωρίς επέμβαση. Η πρώτη εβδομάδα αφότου καταναλώσουν τον σάκο τους είναι η δυσκολότερη αφού είναι πολύ μικρά για να φάνε έτοιμες τροφές. Τις γέννες από sterbai τις ταΐσα αυγό τις 2 πρώτες κρίσημες εβδομάδες. Επιπλέον τροφή νεογνών σε σκόνη με τον παρακάτω τρόπο: - βάζεις τροφή και νερό σε μικρό ποτηράκι και αναδεύεις καλά - αφήνεις να κατακάτσει λίγο το ίζημα - παίρνεις με μια σύριγγα το ζουμί από την επιφάνεια για να μην έχει χοντράδια - συνδέεις μακρύ σωληνάκι στην σύριγκα και ρίχνεις το φαγητό στο σημείο που θέλεις. Επιπλέον τα μικρά θέλουν ταισμα 3-4 φορές την μέρα τουλάστιχον.. ![]() περιμένουμε νέες φωτό... καλή επιτυχία, Caverman |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως, αν θυμάμαι καλά στις περισσότερες περιπτώσεις που έχω διαβάσει για γέννες οτο, στο ίδιο ενυδρείο υπήρχαν και κάποια corys ή είχε προηγηθεί γέννα corys.
Φαίνεται πως τα οτοs θέλουν ένα μικρό "σπρωξιματάκι" για να αναπαραχθούν στο ενυδρείο. Εννοείται βέβαια με τις κατάλληλες συνθήκες.
|
|||
|
|||
![]()
Γιατί δεν κόβεις το φύλλο της fern για να το απομονώσεις σε μια γεννήστρα μέσα στο ενυδρείο?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατί είμαι άσχετος κι ανόητος, γι' αυτό. ![]() ![]() Πάω να πάρω γεννήστρα ...
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
OK. Πήρα μια γεννήστρα, αυτή με το τούλι που από ότι διάβασα έχει καλύτερη ροή νερού, έβαλα μέσα 2 φύλλα που βρήκα με αυγά (που δεν ξέρω βεβαίως τι αυγά είναι) και περιμένω....
|
|||
|
|||
![]()
Kαλη επιτυχία!
|
|
||||
|
||||
![]()
τελικα τι εγινε?
ειδες μωρα? |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστηχώς όχι... Και τα μικρούλια που έβλεπα μάλλον φαγώθηκαν ή πέθαναν από ασιτία ελλείψη άλγεων, παρά τις προσπάθειές μου ακολουθώντας τις συμβουλές σας να τους παρέχω τροφή. Ελπίζω την επόμενη φορά να τα καταφέρω. Αλλά μάλλον είναι πολύ δύσκολο να ξανατύχει ...
Σε ξένα φορουμ διάβασα ότι υπάρχουν στο εμπόριο φύλλα άλγης, έχεται κάτι υπόψιν σας ή κατάλαβα λάθος;
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να παρεις και σπιρουλινα σε σκονη απο τα φαρμακεια, προιον υγιεινης διατροφης. αλλα αν δεν τα εχεις ξεχωρα σε αλλο ενυδρειο, δε νομιζω να οφελησει.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα, εμφανίστηκε πάλι ένα μικρούλι ~3 χιλ. στο μπροστά τζάμι
![]() Και επειδή βλέπω οτόκυκλους σε διάφορα μεγέθη, εδώ και καιρό προσπαθώ να μετρήσω πόσους έχω αλλά μέσα στην μικρή μου ζούγκλα, δεν έχω καταφέρει να μετρήσω πάνω από 5 (όσους αγόρασα...). Ευελπιστώ κάποια στιγμή να μετρήσω πάνω από 5 ...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
Ρούφηξα το μικρό ψαράκι και το έβαλα σε γεννήστρα μέσα στο ενυδρείο να δω πως θα πάει. Σκέφτομαι σύντομα να βάλω σε λειτουργία το παλιό μου cayman 50 (αν και το ετοίμαζα για multies) και να μεταφέρω εκεί μόνο τους οτόκυκλους. Επί 1,5 μήνα τώρα βλέπω μικρά που μάλλον γίνονται μεζεδάκι για τα νεον και το νανογκουράμι μου.
τί δεν καταΛΛΛαβαίνεις; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lion : 23-03-09 στις 12:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ετοιμάζεσε δηλαδή για δεύτερο μποστάνι;
![]() Καλό κουράγιο... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν βρώ χώρο ναι, ευχαριστώ, αλλά με εύκολα φυτάκια.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γέννα Ramirezi | nsi | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 01-12-08 19:15 |
Γέννα convict | sackett | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 0 | 27-02-08 22:50 |
γέννα | STAYROS18 | Malawi | 3 | 24-09-07 21:04 |
Η πρώτη γέννα | leonm | Δίσκοι | 20 | 05-06-06 07:35 |
γέννα ancistrus !! | dim | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 29-03-06 21:32 |