|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα μίας και είναι 5η μέρα που τρέχει το ενυδρείο μου είπα να κάνω τα πρώτα τεστ να δω που βρίσκομαι .Το ενυδρείο ειναι 180αρι με άμμο ,πετρες,και λίγα φυτά με προορισμό να γίνει Malawi
To στρώσιμο γίνετε με μπόλι , αμόνια και stress syme api, με θερμοκρασία στους 28 c Oi μετρήσεις μου είναι Nh3-Nh4 =3.0 mg/l No 2 =0mg/l No 3 =0.1mg/l Ph = 8.4 GH =11 KH =9 πως παει ?? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
μια χαρα σε βρισκω
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η θερμοκρασία σου είναι υψηλή για Malawi. |
|
||||
|
||||
![]()
To stresszyme απο τη στιγμη που εβαλες μπολι δεν χρειαζεται αλλα δεν κανει και κακό.
ΚΑΤΙ ΔΕΝ παει καλα ομως με το μπολι. Θα επρεπε να εχεις λιγα No2 τουλαχιστον , αφου ειχες βαλει μπολι. Συνηθιζεται οταν βαζουμε μπολι να βαζουμε και λιγα ψαρια, χωρις να σημαινει οτι το να ριξεις λιγη αμμωνια ΑΝΤΙ για ψαρια κανει κακό/ ειναι λάθος. Οπως και ναχει, απο τη στιγμη που ριχνεις αμμωνια και υπαρχει και προβλημα ΔΕΝ πρεπει να βαλεις ψαρια. Δωστου χρονο μεχρι να εμφανιστουν Νο2 και Νο3. |
|
||||
|
||||
![]()
Ok την θερμοκρασία την κατεβάζω στους 25 βαθμούς , να πω την αλήθεια ψάρια φοβάμαι να βάλω ακόμα σε 5 ημερών ενυδρείο .
Αμόνια και stress zyme τελευταία φορά σε είχα ρίξει πριν 48 ώρες πριν τη μέτρηση . Tη λέτε να κάνω τώρα ![]() Α η μετρήσεις γίνονται με υγρά τεστ της tropic marine ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Με Nh3-Nh4 =3.0 mg/l ?? Ας προσεχουμε λιγο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
λετε το μπολι που το εδωσα να μην εκατσε?
παντως η αμωνια ειναι οκ και τα Νο3 αρχισαν να φενονται Βασιλη κανε λιγη υπομονη |
|
|||
|
|||
![]()
fish_bill,
Μην βιάζεσαι. Το πολύ πολύ δεν έκατσε το μπόλι του Γιώργου. Ίσως το κράτησες πολλές ώρες χωρίς οξυγόνο και έχασες όλα τα βακτηρίδια. Εξάλλου, τα ενυδρεία δεν στρώνουν σε 5 μέρες. Υπομονή. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αμμωνία να ρίξεις άν δείς την συγκέντρωση της να πέφτει κάτω απο το 3 και το άλλο το stress zyme δεν κάνει κακό οπότε μπορείς να ρίχνεις!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
την κυριακη θα κανεις αλλαγη περιπου 30%
και μετα θα βαλεις ενα καπακι prime και μετα απο μια ωρα zyme την δευτερα θα κανει μετρηση να δουμε που ειμαστε . μεχρι να εμφανιστουν Νο2 και Νο3 και η αμωνια παει στο 0 . Μετα την τριτη αναλογα με την μετρηση που θα κανεις την δευτερα θα βαλουμε παλι zyme και αν η αμωνια ειναι κατω απο 3 και τα Νο2 και Νο3 ειναι ακομα 0 πρεπει να βαλεις παλι αμωνια |
|
|||
|
|||
![]()
Έχει ομως No 2 =0mg/l, No 3 =0.1mg/l. Πόσο επρεπε να εχει Nh3-Nh4 και ποιες ειναι οι συνεπειες της τιμης 3?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για να βαλει ψαρια, 0. |
|
||||
|
||||
![]()
για να συνεχισει το στρωσιμο
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετρήσεων συνέχεια
Λοιπών εχτές 7η μέρα έκανα 40% αλλαγή νερού του πρόσθεσα αντιχλωριο και μετά μια ώρα stress zyme Σήμερα 8η μέρα έκανα μετρήσεις Nh3-Nh4= 0,05mg/l Nitrit No2 = 2 mg/l Nitrat No3 =100mg/l Τη συμβαίνει ? |
|
||||
|
||||
![]()
εγω νομιζω οτι ειμαστε ready ψαρ τι λετε και εσεις
|
|
|||
|
|||
![]()
Βρε τι ανυπομονησία είναι αυτή;
Πρόσθεσε κι άλλη αμμωνία (μέχρι να φτάσεις τα 3ppm) και βλέπουμε κατά πόσο είναι έτοιμο το ενυδρείο. Κανονικά πρέπει να μηδενιστεί (η αμμωνία) σε 24 ώρες όπως επίσης τα ΝΟ2 να πέσουν (στο ίδιο διάστημα των 24 ωρών) τουλάχιστον στα 2 ppm που έχεις ήδη μετρήσει. |
|
||||
|
||||
![]()
Μετρησης 12ης μέρας
No 2 1.0 mg No3 100mg Nh3-Nh4 0.01 mg KH = 7 GH =10 PH =8.4 Nα σημειώσω εδώ ότι την τελευταία βδομάδα δεν ρίχνω αμμωνία παρά μόνο stress zymme κάθε 48 ώρες . Πως πάει ? |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι λαθος να μην ριχνεις καθολου αμμωνια.
Σταματας τον κυκλο. Ριχνε μερικες σταγονες καθημερινα. Μετρα μετα απο 48 ωρες ξανα Καi τα ξαναλαμε Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 06-12-07 στις 11:45 |
|
||||
|
||||
![]()
o netblues εχει δικιο για ριξε μερικες σταγονες να δουμε
|
|
|||
|
|||
![]()
Τι πάει να πει μερικές σταγόνες; Εξήγησα ξεκάθαρα στην προηγούμενη απάντησή μου τι πρέπει να γίνει για να διαπιστώσουμε ότι ο κύκλος πάει καλά.
Παράθεση:
![]() Καλή συνέχεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη για την ασχετοσύνη μου αλλά τη σημαίνει 3ppm ??? Να ρίξω 3 ml αμμωνία εννοείς.
Εν τω μεταξύ εχω μπερδευτεί γιατί γνωστό pet shop με απέτρεψε από την αμμωνία και να σας πω την αλήθεια έχω μια βδομάδα να ρίξω Μου είπε ο άνθρωπος ότι όταν κάνω στρώσιμο με ζωντανά βακτηρίδια πχ stress zymme δεν πρέπει να ρίχνω αμμώνια καθώς επίσης ότι η αμμώνια θα είναι επιβλαβή στην μετέπειτα ζωή των ψαριών και ειδικά για Αφρικανές που είναι και ευαίσθητα ψαράκια . Και μου έδωσε συμβουλή να αδειάσω το ενυδρείο και να το ξαναξεκινησω μόνο με χημικά και στην τρίτη μέρα να βάλω ψαρί ……φυσικά ούτε αυτό το έκανα . Απλά συνεχίζω να ρίχνω stress zyme κάθε 48 ώρες . Τώρα ........χώστε τα μου ….. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Για αρχή, μην ακούς τον συγκεκριμένο "πετσοπά". Φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλει να σου πουλήσει (¤¤¤) τα χημικά και στη συνέχεια (μόλις τρεις μέρες μετά) να σου τα αρπάξει με τα ψάρια που θα σου πουλήσει.
Ακολούθησε τα παρακάτω. Παράθεση:
Αφού λοιπόν ανεβάσεις τη συγκέντρωση αμμωνίας στα 3mg/l (=3ppm), μετράς καθημερινά (ΝΗ3, ΝΟ2 και ΝΟ3) και μας παραθέτεις τις μετρήσεις που πήρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη ο georgios εχει δικιο ειναι ακριβως αυτο που σου ειπα και στο τηλεφωνο
για το πετ σοπ |
|
||||
|
||||
![]()
Ok ρε παιδία ότι πείτε …..μόλις έριξα 5 ml αμμώνια (άραγε είναι καλά στα 180 λίτρα) , και αύριο θα κάνω μέτρηση να δούμε τη γίνεται
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον το παράκανες. Κάνε μια μέτρηση να δούμε που βρίσκεται.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα
Λοιπών σήμερα το πρωί μέτρησα αμμωνία 3 mg/l τώρα τη κάνω απλά περιμένω και κάνω μετρήσεις μέχρι να μηδενίσει η είναι καλό να ρίχνω και κάνα καπάκι stress zyme μια και το έχω.... ------------------------------------------------------------------------- George... πάντως σε ευχαριστώ για την όλη βοήθεια και τις άμεσες απαντήσεις |
|
||||
|
||||
![]()
48 ώρες μετά τα 5 ml που έριξα αμμωνία μου έδειξε...
NO 2= 2.0 mg NO 3=100mg NH3-NH4 =0.5 mg -------------------------------------- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιο εχει γινει το ενυδρειο!!!!!!!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρώτες μετρήσεις | oikonm | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 03-09-07 23:15 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |
Πρώτες φωτογραφίες | Tsok | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 09-06-06 23:20 |
Πρώτες μετρήσεις στο νερό βρύσης.... | Johnkokk | Malawi | 8 | 21-01-05 00:49 |
πρώτες μετρήσεις | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 07-01-03 01:00 |