|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Ενυδρείο 50lt
Ψάρια: 2 ramirezi, 2 γατοψαράκια, 1 pleco, 1 colisa lalia (m), 1 ανάποδο γατόψαρο Φυτά: 1 anubia + 1 (μάλλον) Hygrophila corymbosa "Siamensis" Αλλαγή 20% κάθε εβδομάδα. Πριν 4 μέρες παρατήρησα το 1 ramirezi να ξύνεται στα πετραδάκια και στη διακόσμηση. Το παρατήρησα από κοντά και είδα 2 μικρά άσπρα στίγματα στην ουρά και 1 στο πάνω πτερύγιο. Συμπτώματα ick (μάθαμε και διάγνωση τώρα...!!!). Ανέβασα τη θερμοκρασία σταδιακά στους 30 και έριξα αλάτι (σύμφωνα με το tsamisaquarium.com). Τη 2η μέρα, τα στίγματα αυξήθηκαν και παρατήρησα το ίδιο και στο 2ο ramirezi (σε πιο ήπια μορφή). 3η μέρα έκανα υπομονή 4η μέρα, ξαναέριξα αλάτι. Από χθες (5η μέρα), τα στίγματα φύγανε και τα ψάρια φέρονται φυσιολογικά. Τι κάνουμε από δω και πέρα; Παραθέτω αυτά που γράφει στο tsamisaquarium και τις... απορίες μου. Tsamis: Πρέπει να αφήσουμε ακόμα μια εβδομάδα το αλάτι και την υψηλή θερμοκρασία παρατηρώντας τα ψάρια. -Δηλαδή δεν αλλάζω νερό; Μήπως, αλλάζω 20% και συμπληρώνω αλάτι; Tsamis: Μετά από αυτή την φάση αρχίζουμε να φέρνουμε την θερμοκρασία στα φυσιολογικά επίπεδα και με αλλαγές νερού φροντίζουμε μέσα σε 10 μέρες να απομακρύνουμε το αλάτι από το νερό. -Δηλαδή; Κάθε μέρα από 20%; Μέρα παρά μέρα; Υπάρχει κάποιος "κανόνας"; Συγνώμη που μπορεί να ρωτάω εμφανή πράγματα, αλλά η χαρά μου είναι τόσο μεγάλη που τη γλίτωσα... και θέλω να ... κρατήσει! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
1ο "επίσημο" GAB meeting | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 0 | 11-12-02 23:51 |
Συλλογή και Διατήρηση ειδών σαν κατοικίδια | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 11-12-02 04:00 |