|
![]() |
#1 |
Πρόβλημα με Θερμοκρασία νερού
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα. Έχω πρόβλημα με την θερμάστρα μου των 50 W. Τις τελευταίες μέρες κάνει αρκετό κρύο με αποτέλεσμα να έχω την θερμάστρα στους 27 και να μου θερμαίνει το 40λιτρο ενυδρείο στου 24. Το φοβήθηκα να μην πάει πιο κάτω και υπέθεσα ότι ήταν χαλασμένη διότι έχω τροπικά ψάρια. Πήρα μια καινούρια θερμάστρα 100W και την έβαλα 26C. Το θέμα είναι ότι το θερμόμετρο τώρα γράφει 28! ενώ έβαλα την καινούρια 26. Για ποιόν λόγο? Επηρεάζει μήπως που είναι πολύ μεγάλη γι αυτά τα λίτρα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Συνήθως οι θερμότατες χρειάζονται καλιμπράρισμα.
Πρέπει με ένα θερμόμετρο να τους φέρεις στη σωστή θερμοκρασία. Δυστυχώς όμως δεν καλιμπραρονται όλοι. Γαυτο λοιπόν για να μην έχουμε τέτοια θέματα και κυρίως για ασφάλεια βάζουμε ένα ελεγκτή θερμοκρασίας γνωστός και ως STC. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν μπορεί να καλιμπραριστεί (πιθανό) να του βάλω θερμοκρασία σύμφωνα με το θερμόμετρο. Δηλαδή να το πάω χ θερμοκρασία θερμοστάτη και 26 θερμομέτρου?(π.χ 24-25?)
|
||||
|
||||
![]()
είσαι σίγουρος πως μετράει σωστά το θερμόμετρο;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι το μέτρησα και σε άλλες θερμοκρασίες σε ενυδρείο που έχω κτλπ
|
||||
|
||||
![]()
τότε απλά υπολόγισε το με αυτό που δείχνει το θερμόμετρο (αφού είσαι σίγουρος πως δείχνει σωστά)
και εγώ κάτι Κινέζικοι που έχω δεν δείχνουν σωστά αλλά το έχω ρυθμίσει με τον stc |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι κατέβασε βάσει του θερμομέτρου σου.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θερμοκρασία νερού | stelios_ant | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 09-02-10 13:48 |
πρόβλημα με θερμοκρασία | lag | Bettas | 7 | 22-03-08 18:03 |
Θερμοκρασία νερού για anubias | pantelis51 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 28-12-07 10:41 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Καραβίδες - Θερμοκρασία νερού | joncal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 06-03-07 11:01 |