![]() |
#1 |
νεος στο hoby
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα είμαι νεος στο hoby αγορασα εχθες ενα ενιδριο 60λτ κσεκινισα να το στρονω και αντιμετοπιζω ενα πρόβλημα σήμερα το πρωι το ενιδριο γέμισε μπουρμπουληθρες
![]() |
|
Εμφανίσεις: 5710
|
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου Γιωργο και καλως ηρθες.
πες μας δυο λογια για το πως το στρωνεις. οσο για τις μπουρμπουληθρες μια φωτο θα βοηθησει. αυτα για αρχη ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαρηστω καλός σας βρήκα λοιπον αρχικά ερηκσα χλώριο μετα απο διό ώρες και για δέκα μέρες θα πρόσθετο βακτήρια και στο πάτο έχω χώμα που μου είπαμε πως είναι και καλύτερο για τα φυτα τώρα Στέλνω και φοτο
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ολα καλα.οι φυσαλλιδες θα γυγουν μονες τους συντομα.ειναι που γεμισες νερο το ενυδρειο..
η συμβουλη μου ειναι να μην παρασυρθεις και βαλεις ψαρια.πρωτα θα πρεπει να αγορασεις υγρα τεστακια για να σιγουρευτεις οτι εστρωσε. αληθεια για τι ψαρια σκεφτεσαι?http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσαλιδες οξυγονου.
Εβαλες το νερο κατευθειαν απο τη βρυση. Παράθεση:
Αυτο το τελευταιο που εκανα bold θελει προσοχη ομως, οταν θα βαλεις ψαρια. Ειναι ενας απο τους λογους που "παλιωνουμε" το νερο πριν την αλλαγη, εστω και λιγο. http://www.advancedaquarist.com/2014/8/fish http://www.skepticalaquarist.com/dissolved-gases
|
||||
|
||||
![]()
Πρως το παρών το σίγουρο είναι οτι θα ήθελα ενα ζευγαρακη γαρηδες και κάποιο κοπαδακι το πσαχνω ακόμα και αλά δεν κσερω που να πάω να τα αγοράσω.και ενα ¶λο θέμα που με προβληματίζει είναι το προσ τα που πρεπει να κειται το σολινακη του φίλτρου?
|
|
||||
|
||||
![]()
τι υλικα εχεις μεσα στο φιλτρο σου?
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καταλάβεις καθόλου τη Φότο που σου εστηλα? Ευχαρηστω πόλη για τη βοήθειά
|
|
||||
|
||||
![]()
Πανω πανω ειναι ενυδρειακο βαμβακι μετα ειναι ανθρακας υστερα σφουγκαρι και τελος τυρφη.Εσυ ποια εχεις στο φιλτρο;Η φωτο ειναι αλαθος δεν πλενουμε με νερο βρυσης το φιλτρο μας.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ δεν το πλένω με νερό βρυσης έτσι όπως είναι στι Φότο έτσι τα έχει μέσα το φίλτρο σε πλαστικά μποξ
------------------------- Έχει αυτά τα τέσσερα υλικά Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη george22 : 18-03-15 στις 18:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Mε την ιδια σειρα;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτό που λες "τύρφη" είναι βιολογικό υλικό (μάλλον substrat). Φίλε george καλώς ήρθες! Πριν κάνεις οτιδήποτε διάβασε καλά τα υπομνήματα των αρχαρίων και ότι απορία έχεις να ρωτάς εδώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι ακριβως όπως στο Φότο που εστιλα Κάτο Κάτο είναι οι καφέ μπαλιτσες μετα το μπλε βαμβάκι μετα το μαυρο υλικό και μετα το άσπρο βαμβάκι
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι ιδια με την τυρφη της sera sera super peat
|
|
||||
|
||||
![]()
Aquaclay λεγεται το υλικο και ειναι το βιολογικο που εχει το biobox της aquatlantis μεσα. Το ειχα και ξερω.
Κατα τα αλλα, θα συνιστουσα στο φιλο μας (καλως ηρθες με την ευκαιρια) να αρχισει διαβασμα απο τα υπομνηματα στον τομεα των αρχαριων, ωστε να καταλαβει τις βασικες αρχες του ενυδρειου. Και πανω απ'ολα, μη βιαστεις να βαλεις ψαρια πριν ξεκαθαρισεις καποια πραγματα στο μυαλο σου και σιγουρευτεις με μετρησεις οτι το φιλτρο εστρωσε. Η υπομονη θα σε γλυτωσει απο τα πρωτα προβληματα που οι περισσοτεροι ειχαμε στο ξεκινημα μας. Και για οτι χρειαστεις, εσω ειμαστε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαρηστω πόλη πεδία ειστρ όλοι υπεροχή και το comunity που έχετε δημιουργηση είναι καταπληκτικό εχεις δίκιο αυτη είναι η ετερια του ενυδρείου και του φίλτρου που μπορώ να βρω τα υπομνήματα και να διαβάσω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Στο link (πατησε το μπλε) που εγραψα πιο πανω.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ ευχαρίστω πολή
|
|
||||
|
||||
![]() Ποιο φίλτρο θα είχε από τη μαμά του, τύρφη??????????????? ![]() Μερικές φορές τα πράγματα ειναι πιο απλα, αν τα βλέπουμε λογικά ![]() @george22, καλώς ήρθες!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eυχαρηστω φιλέ μου
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο καλως ηρθες!
Βγαλε και τον ανθρακα απο μεσα (τα μαυρα μπιλακια) και βαλε στην θεση του καποιο βιολογικο υλικο.. πριν κανεις οτιδηποτε , ρωτας ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολή φίλε μού τα μπιλακια είναι καφέ το μαυρο είναι σαν μικρά κοτσανακια πιο υλικό μου προτείνεται?
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι βρε , αυτα εννοω , τα κοτσανακια
![]() υπαρχουν πολλα υλικα .. το κομματι που ειναι ο ανθρακας , δεν νομιζω να πιανει πολυ χωρο.. αρα εγω θα προτεινα να μπουν μικρα σε μεγεθος βιολογικα υλικα. θα εβαζα ή mini siporax ή substrat |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία και μετα αυτά κάθε ποτε θέλουνε αλλαγή?
|
|
||||
|
||||
![]()
βγαζεις το μαυρο και βαζεις ελαφροπετρα.
το καφε μπορεις να το αφησεις η να το αλλαξεις κιαυτο με ελαφροπετρα αν θες.θα σου μεινει αρκετη.περιπου 1 ευρω εχουν τα 5 λιτρα αν θυμαμαι καλα στο πρακτικερ. καλο πλυσιμο πριν τη βαλεις γιατι θαχει πολυ σκονη. και προσπαθησε να βαλεις μονο τα λευκα κομματια και οχι οτι ειναι μαυρο η γκρι. μπορεις να βαλεις και σιποραξ η σαμπστρατ,αλλα θα σου βγει πιο ακριβα και πιστευω η ελαφροπετρα ειναι καλυτερο υλικο. |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ ευχαριστώ για τη βοήθειά παιδιά
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν χρειάζεσαι ελαφρόπετρα και σε βολευει κέντρο Αθηνα ή Νέα Ερυθραία, στείλε πμ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολή είστε υπέροχη το φόρουμ είναι τελειω αλά λεο να βαλο μίνι σιποραξ από τι εψαξα στο νετ είναι πόλη καλό απο δεύτερα θα πάω να αγοράσω α και μια ερώτηση απο οτι έχει να κάνει με βακτήρια χλώριο κτλπ τα περνώ απο Πετ Σίτι της jbl είμαι κομπλε με αυτά ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεος! | Ξυπολιτος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 13-12-10 12:50 |
νεος στο forum και νεος στο θαλασσινο | makisktm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 38 | 17-03-07 17:38 |