![]() |
#1 |
Νεό ενυδρείο 60 λίτρων - Ερωτήσεις
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα σας,
Έχω αγοράσει το ενυδρείο Haquoss Evolution Eco Led 56 57lt. Το ενυδρείο έχει 3 λάμπες LED 6 watt, εσωτερικό φίλτρο με CARBON CARTRIDGE, ANTI-NITRATE SPONGE AND BIOBALLS, αντλία HAQUOSS P-160 COMPACT 160 lt/h - 2.5 Watt και θερμοστάτη 50 Watt. Για την διακόσμηση επέλεξα υπόστρωμα μαύρο χαλαζιακό χαλίκι, πολύ ψιλό, μια πετρούλα, δύο κομμάτια ξύλο mopani και θα τα συνδυάσω με τα φυτά που θα μπούνε, από όσα έχω δεί Anubia, Java Fern, Java Moss και κάποια άλλα ίσως. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής, ενόψη του στησίματος που θα κάνω την Τετάρτη: 1. Παραθέτω φωτογραφία με δοκιμαστικό στύσιμο του ενυδρείου. Θα ήθελα την γνώμη σας για την διακόσμηση. Μήπως πρέπει να βάλω και άλλες πέτρες, ξύλα? Σε ποια σημεία να βάλω τα φυτά? Είδα σε σελίδα του εξωτερικού να πλέκουν το Java Moss γύρω από το ξύλο. Είναι καλή λύση? 2. Προτάσεις για κάποια άλλα πρώτα φυτά εύκολα στην συντήρηση για ένα αρχάριο. Από αυτά που είδα μου άρεσαν τα Anubia και Java Fern αρκετά. 3. Φίλος ενυδρειόφιλος είχε γενητούρια από guppy. Μπορώ να βάλω στο ενυδρείο Guppy με Danio Margaritatus? Μπορώ να βάλω μόνο αρσενικά guppy για να μην έχω πρόβλημα με τον πλυθησμό λόγο γεννών? Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή, καλοδεχούμενη! ![]() |
|
Εμφανίσεις: 25845
|
|
||||
|
||||
![]()
Ριξε μια ματια εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573
Aνουμπια και τζαβα τα βαζεις κανονικα και αν βρεις τις ''νανο εκδοσεις τους'' ακομα καλυτερα για τα λιτρα σου. Κοιτα και για υδροφυλλα πολυσπερμα. Για μενα καλυτερα το στησιμο να το κανεις ως εξης: Πετρα (παιζει να ανεβαζει ph ομως) σε μια μερια με τα 2 ξυλα να δενονται καπως ωραια μαζι της και πανω (στα ξυλα και στην πετρα) δενεις τζαβα, ανουμπια και θα γινει πιστευω ενα ωραιο αποτελεσμα και θα εχουν και τα ψαρια μια μερια με φυτα/κρυψωνες και μερια ανοιχτη για κολυμπι. Στο περιπου για να καταλαβεις: http://www.aquatek.gr/vb/attachment....1&d=1420997952
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλώς ήρθες
Θα σου πρότεινα - εάν κι εφόσον έχεις χρόνο να ρίξεις μερικές ματιές στα υπομνήματα στο παρακάτω λινκ http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34 Την διακόσμηση την ξεκινας όπως εσύ νομίζεις και στην πορεία θα δεις τι δεν σου άρεσε, τι πρέπει να βγει και τι πρεπει να προσθέσεις Προσωπικα δεν μ αρεσουν οι μεγαλες πετρες στα ενυδρεια, εκτός κι αν προκειται για Αφρικανικο... Μπορεις να κάνεις κάποιον συνδιασμό με τα ξυλα Η διακόσμηση να ξέρεις σχετίζεται ως ενα βαθμό και με τα ψάρια που θα επιλέξεις Για εύκολα φυτά κοιτάς εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809 Για ψαροσύνθεση κοιτάς στο λινκ που εγραψε πιο πανω ο Στρατηγός Το βασικό όλων όμως ειναι : Πως θα στρώσεις το ενυδρείο ώστε να φιλοξενησεις τα ψάρια που θα επιλέξεις? ΥΓ : Η πετσέτα ΟΛΑ τα λεφτα! Στην αρχή την περασα για βαμμένο χαλίκι...και ψιλοτρόμαξα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Tο στησιμο αρκει να αρεσει σε εσενα. Εξαλλου οποτε θες το αλλαζεις.
Θα προτεινα να βαλεις ενα υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα ενα υποστρωμα φυτων απο κατω απο το χαλικι σου σαν και αυτο Ψαρια καλυτερα μεινε μονο σε cpd και αργοτερα προσθετεις και μερικες γαριδες. Ενα βεβαια θες μπορεις να κανεις και αυτο με τα αρσενικα guppy. Για ευκολα φυτα διαβασε αυτο.
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω και θυμηθηκα το waterinn με κατι τετοια υποστρωματα που ειχε σε κατι φυτεμενα νανο του, σαν μπιλιαρδα ηταν... χαχαχα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Για να ξεκινήσουμε και αυτή την σημαντική κουβέντα. Θα τα γράψω όπως τα έχω στο μυαλό μου με όση μελέτη έχω κάνει ![]() 1. Θα βράσω τα μοπανι σε κατσαρόλα αύριο κάμια ώρα, να ξεράσουν ζουμιά (τανινές κλπ όπως διαβάζω δεξιά αριστερά) και θα τα βάλω σε ένα κουβά και θα αλλάζω το νερό μέχρι να έρθει η ώρα του στησίματος. 2. Θα προμηθευτώ την Τετάρτη το πρωί τα φυτά. 3. Θα ξεπλύνω το χαλίκι σε κουβά με το χέρι, να βγάλει σκόνες κλπ. 4. Ξεκινάω γεμίζω το χαλικί, αν αποφασίσω να βάλω υπόστρωμα για φυτά θα το βάλω κάτω από το χαλίκι. Θα δημιουργήσω μια διαφορά ύψους (πίσω προς τα δεξιά πιο πολύ ύψος). 5. Τοποθετώ φίλτρο στην αριστερή γωνία. Είναι η κακή πλευρά του ενυδρείου, όπως θα μπει, η λιγότερο προσβάσιμη. 6.. Θα τοποθετήσω πέτρες, ξύλα, όπως μου κάθετε στο μάτι. Θα τυλίξω με κλωστή Java Fern και Anubia στα ξύλα. Τα συγκεκριμένα φυτά μπαίνουν και στο βυθό σωστά? Το Hygrophila polysperma μπαίνει στο βυθό σίγουρα... θέλει υποχρεωτικά υπόστρωμα ειδικό? Java Moss να τυλίξω μήπως στα ξυλαράκια, κάπου το είδα και φαινόταν ωραίο...? 7. Γεμίζω νερό. Νερό βρύσης χύμα για αρχή (ή προετοιμασία σε κουβά με αντιχλώριο?). Ξεκίνημα φίλτρου και θερμοστάτη (ίσως λιγο τσιμπημένη θερμοκρασία μέχρι να μπούνε ψάρια, διάβασα βοηθάει τα βακτήρια) και ρίχνω αντιχλώριο. 8. Το μείγμα βακτηρίων το πετάω από την πρώτη μέρα? Ναι, όχι? Αν ναί, κάθε πότε για αρχή? Αν όχι, πότε το πρωτοβάζω? Τα λέω καλά? Παρακαλώ διορθώστε με και απαντήστε μου 2-3 σημεία που έχω αμφιβολίες και φαίνεται ![]() Παράθεση:
![]() Κάποιες ακόμα ερωτήσεις: -Κεραμικά ωραία μικρά που φτιάχνει φίλος, μπορώ να βάλω μέσα? -Το φίλτρο μπορώ να το κρύψω κάπως με φυτά? Λίγο - Πολύ? -Εν τέλη να μην δοκιμάσω σε βάθος χρόνου να έχω guppy με τα Celestichthys margaritatus? -Πόσες ώρες να έχω τιο φωτισμό και ποιο ωράριο προτείνετε? Ευχαριστώ πολύ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μια χαρά μελετημένος ξεκίνησες ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κάποια πραγματάκια ακόμα:
1. Τα γλαστράκια που δίνουν τα καταστήματα ενυδρείων αποτελούν ένα ρίζωμα μόνο ή το χωρίζεις εσύ σε 2-3 και τα σπέρνεις σε διαφορετικά σημεία του ενυδρείου? Προσπαθώ να καταλάβω δηλαδή αν ένα γλαστράκι - ένα τεμάχιο έστω ![]() 2. Τα φυτά που θέλουμε να τοποθετήσουμε στο βυθό απευθείας και είπαμε δεν φυτεύονται, πως τοποθετούνται στον βυθό? Ή δεν γίνεται? 3. Το ωράριο για το φωτισμό, ποιές ώρες είναι πάνω στο 24ωρο? Π.Χ. 16.00-24.00? 4. Για τα κεραμικά θα ήθελα μια γνώμη πάντως, αν γνωρίζετε... 5. Για φόντο μπορώ να κολλήσω απλό χαρτόνι στο πίσω μέρος του ενυδρείου ή θέλει πλαστικοποιημένο? Και με τι τρόπο το κολλάω? 6. Για το μπόλι, το διάβασα που αναφέρεται, αλλά σκέφτηκα, όπως λέει και σε ένα σημείο της ανάλυσης για το μπόλι, Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εννοειται και οι αλλοι τροποι (αμμωνια ή μπολι) ειναι σωστοι.
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε kiddo σου εύχωμαι καλή αρχή με το ενυδρείο σου και αφου ειχες την εξυπνη ιδέα να βαλεις την πετσέτα για προσομοίωση υποστρώματος τοτε μάλλον θα τα πάς καλά.Καλώς ηρθες στην παρέα.
Όμως θα το πώ γιατί θα σκάσω και σου ζητώ συγνώμη γι'αυτο(δεν αφορά εσένα)... Έχω πάθει πλάκα για τις αντιφάσης ορισμένων εδω μέσα που μιά θα τα πούν έτσι και μιά αλλιώς καταμπερδέυοντας τον κόσμο!Μην μου ζητήσετε εξηγήσεις,ο θιγόμενος το΄πιασε μια χαρα.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Σήμερα πήρα ένα ακόμα μοπάνι, έκανα πρόβα και πιστεύω η εικόνα είναι πολύ καλύτερη. Τόσο οπτικά αλλά πλέον υπάρχουν και πολλές κρυψώνες εδώ και κει... Η πετσέτα σταθερά επιτελεί τον ρόλο της ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και στις παρέες, λογια να αιωρούνται δεν κάνουν καλό (νομίζω 2ο) ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Κι αν "καταμπερδευτεί" κάποιος, εδώ είμαστε εμείς κι εσύ να τον ξεμπερδέψουμε. Μη μας δίνεις εξηγήσεις αλλά μη το επαναλάβεις γιατί μας χαλάει τη διάθεση ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
"Θαρσειν χρη,ταχ'αυριον εσετ'αμεινον" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifefx : 12-01-15 στις 19:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όλοι την άποψη μας λέμε και δεν χρειάζεται άδεια γι αυτό. Γιατί διαχωρίζεις τον εαυτό σου με το "είσαστε πολλοί και είμαι ένας"? Εδώ δεν παλεύουμε. Ανταλλάσσουμε γνώμες και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο αφιλοκερδώς. Κανείς δεν είναι παντογνώστης ούτε αλάθητος. Μη μιλάς λοιπόν με γρίφους και λέγε την άποψη σου χωρίς να αφήνεις αδικαιολόγητα και ανώφελα υπονοούμενα. Καλή συνέχεια! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Σε ενυδρειο με malaysian t. snails η τροφη μεσα σε μερικες ωρες με max 24ωρο εξαφανιζοταν. Σε αδειο ενυδρειο ( μονο φυτα - κανενα σαλιγκαρι ) η τροφη επιανε μετα το 2μερο λεφκοκαφε πουδρα μεχρι που τελικα γινοταν ολη σα ζελε και κατεληγε μια αηδια. Υποθετω αυτη η πουδρα ειναι ο μυκητας που λεει και στο ποστ του Delta.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
ναι.φαινεται καθαρα με γυμνο ματι.πιανει ενα μυκητα πανω της σαν γλιτσα.
γι αυτο συνηθως τη βαζουμε σε αποχη.πεταμα και μετα καινουρια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αυτο που λες γινεται σε στρωμενο ενυδρειο με καλη βιολογια και καλα στρωμενο βυθο..σε αστρωτο ενυδρειο η τροφη που θα μεινει κατω θα πιασει μυκητες 100%.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αυτα δε τα σκέφτηκα..
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οσο ζεις μαθαίνεις...
![]() @Κλέο μερικές φορές δίνεις τόσο ώριμες απαντήσεις που νομίζω πως είσαι πάνω απο 40!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Έχω ξεκινήσει να βράζω τα mopani (μαύρο γίνεται το νερό!) και τα μουλιάζω σε νερό κάθε βράδυ... κάποια άλλη συμβουλή για να αποφύγω όσο το δυνατόν το καφετί χρώμα του νερού μόλις τα βάλω στο ενυδρείο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Change Water everyday You must
Until brown no more It becomes Δεν γνωριζω αλλο τροπο. Εχω βαλει σε ενυδρειο ξυλα απο κληματαρια, redmoor ( αν θυμαμαι καλα το ονομα ) και mopani. Και τα τρια ειδη την χρειαστηκαν την βδομαδα τους +κατι ψιλα με αλλαγες νερου για να φτασουν σε σημειο να μην βγαλουν τιποτα ( τουλαχιστον τοσο ωστε να ΜΗΝ το βλεπω εγω ) στο νερο. |
|
||||
|
||||
![]()
Αφού τα ξύλα είναι καινούργια ολότελα δεν μπορείς να το αποφύγεις.
Βάλε άνθρακα στο φίλτρο να απορροφήσει το περισσότερο χρώμα. |
|
|||
|
|||
![]()
Λιγότερο από 24 ώρες λειτουργίας!
Τα φυτά είναι από το φίλο Γιώργο Μισυρλή, πληροφορίες στις αγγελίες: 1. Anubias Barteri Var. Barteri 2. Ηygrophila CorymbosaSiamensis 3. Hygrophila Polysperma 4. Lobelia Cardinalis 'Mini' 5. Riccia Fluitans |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενυδρείο 80 λίτρων | puntomad | Malawi | 5 | 22-12-13 21:39 |
Νέο ενυδρείο 60 λίτρων | tzetzos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-11-11 22:46 |
Νέο ενυδρείο 20 λίτρων | tony | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 27-04-09 12:33 |
ερωτήσεις για ενυδρείο 50 - 60 λίτρων | Theokyr | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 02-10-06 09:00 |