![]() |
#1 |
ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ !!! ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλημερα,
Παροτι ειχα διαβασει σχετικα, αποφασισα να κανω αλλαγη στο χαλικι του ενυδρειου (διοτι τελικα αποδειχθηκε ασβεστολιθικο - αν και ο τυπος του πετ σοπ με ειχε διαβεβαιωσει οτι το χαλικι ηταν ουδετερο) Εχω παραγγειλει καινουργιο χαλικι - υποτιθεται αυτοκαθαριζομενο-το ενυδρειο δεν ειναι φυτεμενο και ''τρεχει'' περιπου 2 μηνες Εχθες με την αφαιρεση του χαλικιου δημιουργηθηκε -οπως ηταν φυσικο- αναταραξη βυθου με αποτελεσμα να θολωσει το νερο -με οτι αυτο συνεπαγεται- (τα ψαρια κατα την διαρκεια της διαδικασιας ηταν εκτος ενυδρειου) - Αφαιρεσα περιπου το 90% απο το προηγουμενο χαλικι.μεσα εχει μεινει το 10% - Εβαλα 2 extra μικρα εσωτερικα φιλτρα για 2 περιπου ωρες,ωστε να μαζεψουν τις πολλες βρωμιες (μαζεψαν αρκετη μπιχλα ).Στο διαστημα αυτο δεν δουλευε το μεγαλο εσωτερικο φιλτρο - Μετα απο 2 ωρες αφαιρεσα τα μικρα εσωτερικα φιλτρα , εβαλα σε λειτουργια το μεγαλο εσωτερικο και εννοειται τα ψαρια μεσα - Εκανα αλλαγη νερου περιπου 30% ,εβαλα αντιχλωριο για ολη την ποσοτητα λιτρων του ενυδρειου και sera nitrivec Τα ψαρια σημερα το πρωι δεν δειχνουν καποια ιδιαιτερα παραξενη συμπεριφορα και το νερο παραμενει λιγο θολωμενο (ισως λογω του sera nitrivec που γραφει οτι η θολουρα κραταει απο 4-24 ωρες αναλογα την ρυπανση) Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης : 1) πρεπει να κανω καθαρισμο του εξωτερικου φιλτρου ( καδο, σφουγγαρια, σωληνες κλπ ??) προς το παρον δεν εχω προβλημα ροης, αλλα ειναι σιγουρο οτι απο εχθες θα εχει περασει μπλιχλα μεσα 2) τι αλλο πρεπει να κανω ?? (π.χ. χρειαζεται και σημερα αλλαγη νερου ?? η οτιδηποτε αλλο..) 3) επειδη το καινουργιο χαλικι θα ερθει σε περιπου 5 ημερες τι πρεπει να κανω τοτε για να το τοποθετησω μεσα ( περα απο καθαρισμο και προσεχτικη τοποθετηση) Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τις απαντησεις / συμβουλες σας |
|
Εμφανίσεις: 2267
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μαλλον αλγη | mighellos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 36 | 24-07-12 19:49 |
μαλλον χαζη ερωτηση... | dimis_george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 07-11-09 02:30 |
μαλλον γεννα...!!!??? | geoaki | Malawi | 4 | 25-05-09 13:19 |
help μαλλον γεννητουρια!!! | GODLIGHT | Malawi | 4 | 09-05-06 12:29 |