![]() |
#1 |
Μικρα guppy
![]() Αξιολόγηση:
![]() Μετα απο ποσο καιρο μπορω να τα πιασω με αποχη η γενικως με καποιον τροπο να τα βγαλω απο το νερο γιατι θελω να αλλαξω χαλικι !!
Ειναι 3 εβδομαδων και παμε στην 4η !
|
|
||||
|
||||
![]()
δε θα πάθουν τίποτα αρκεί να είναι βρεγμένο το δίχτυ και να έχει μαλακώσει λίγο. Εγώ όταν είναι μικρά και με ένα ποτηράκι τα μαζεύω θέλει λίγη ώρα παραπάνω αλλά δε φοβάσαι μη τα χτυπήσεις.
Όσο θα κάνεις την αλλαγή τα ψάρια που θα τα έχεις? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εχεις να προτινεις καποια αλλη διαδικασια ??? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αφού πρέπει να αλλάξεις το χαλίκι την ταλαιπωρία ούτως η άλλως δε τη γλυτώνουν. Ε δε θα τα έχεις και ένα μήνα εκεί. Τη θερμοκρασία μόνο πρόσεχε, κράτα όσο πίο πολύ νερό μπορείς από το ενυδρείο στο κουβά ώστε στην επιστροφή να είναι πιο ομαλή η προσαρμογή τους
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
φυτεμένο είναι το ενυδρείο?
|
|
|||
|
|||
![]() Οχι πολυ ! εχει egeria densa , cabomba caroliniana ,και anubia nana γιατι??? θελω να το κανω φυτευμενο ομως !
|
||||
|
||||
![]()
δεν θα παθουν τιποτα για λιγο!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Για το καλο τους ειναι ! θα το αντεξουν , ενα τεταρτο θα μ παρει !
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αν θέλεις να το κάνεις φυτεμένο θα σου έλεγα να βάλεις φλουρίτι και να μην βάλεις ένα οτι να ναι υπόστρωμα ή ένα απλό χαλίκι και πρέπει να ξηλώνεις πάλι σε κανένα 6 μήνο
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τι μου προτεινεις να βαλω για να το κανω φυτεμενο αλλα οχι με απαιτητικα φυτα σε φως γιατι θα πρεπει να αλλαζω και λαμπες μετα τετοιου στυλ φυτα ! egeria anoubies
|
||||
|
||||
![]()
εγω που εχω φυτεμενο χαμηλων απαιτησεων εχω κατω ενα υλικο σαν ελαφροπετρα νομιζω βακελιτι το λενε και ειναι μια χαρα.
|
|
||||
|
||||
![]()
για αυτά τα φυτά δε θες και τίποτα ιδιαίτερο. Απλά μπορεί στο μέλλον (όπως γίνετε με όλους μας
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
εγω τα ψαρευω με ενα ποτιρι... πλαστικο..
|
|||
|
|||
![]()
Και εγω ετσι θα κανω μαλλον! τωρα για υποστρωμα τι να βαλω? για φυτα οχι με πολλες απαιτησεις !
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ετσι θα το κανω ![]() beeromixalhs να βαλω φλουτιτη λες ε? παντως μαλλον θα βαλω υποστρωμα γιατι στο μελλον ποτε δεν ξερεις ! ποσα εκατοστα περιπου πρεπει να ειναι ? και απο πανω ποσα εκατοστα το χαλικι?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38462 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46120 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το υποστρωμα λιπανσης δεν ειναι "αθανατο". Μετα απο 6-12 μηνες ... παει. Ασε που για ευκολα εως μετρια φυτα δεν ειναι απαραιτητο και κανεις δουλεια και με ταμπλετες.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το διαβασα πολυ καλο ευχαριστω ,το ειχα διαβασει και παλια απλα ποτε δεν τα θυμασαι ,παρα μονο με την εμπειρια ! Αλλα σε αυτον τον τομεα τι κανω?Θα πρέπει να κρατήσουμε το υπόστρωμα βυθισμένο στο νερό για 1 με 2 μήνες. Σημείωση: Δε πρέπει να γεμίσουμε το ενυδρείο με νερό. ![]() ![]() ![]() Οποτε μαλλον ακυρο για μενα ! αφου εγω θελω να τα κανω ολα σε ενα τεταρτο ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε αυτο το χομπι, αυτο ειναι αδυνατον σε ολους το τομεις. Και επιπλεον η βιασυνη εχει και αρνητικα αποτελεσματα στο ενυδρειο και στα ζωντανα, δεν ειναι κατασταση "απλως δεν πετυχε". -------------------- Υπαρχουν ορολογιες που δεν τις ξερεις (και ευχομαι να μην τις μαθεις στην πραξη πρωτα) οπως θερμικο σοκ, πεχα σοκ κλπ Γενικα θα δεις οτι οι αποτομες μεταβολες επιφερουν εως και αμεσο θανατο στις ζωες των ενυδρειων. Μετα σκεψου το πολυ απλο οτι τα 5 τζαμια και οτι αλλο βαλουμε σε ενα ενυδρειο (διακοσμητικα, αμμος χαλικι κλπ) για μπορουν να υποστηριξουν ζωες πρεπει να ζωντανεψουν κι αυτα (οπως και στη φυση). Και ζωντανευουν οταν ωριμασουν αποκτωντας βιολογια (νιτροποιητικα βακτηρια, μικροοργανισμους, σκουληκακια, σαλιγκαρακια κλπ). Η ωριμανση αυτη διαρκει μηνες. Ενα ενυδρειο ειναι ωριμο μετα τους 6-12 μηνες. Το οτι εμεις βαζουμε ψαρια νωριτερα ειναι μια κινηση-ρισκο και οριακη, και το μονο που μας βοηθαει (ουσιαστικα, οχι εμας, αλλα τα ψαρια) ειναι ο εμβολιασμος του φιλτρου με ζωντανα νιτροποιητικα βακτηρια που μπορει ετσι μεσα σε συντομο χρονικο διαστημα να λειτουργησει τουλαχιστον ο κυκλος του αζωτου για τα ακρως τοξικα ΝΗ3 ΝΟ2
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ααα ΟΚ.
|
|||
|
|||
![]() Αλλιως θα το εκανα ! αν με το καλο παρω καινουργιο μεγαλυτερο που ειναι στα σχεδια θα το κανω ![]() Σε ευχαριστω παντως ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διατροφη guppy και νεαρα guppy | angello | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 08-12-11 16:31 |
τα μικρα μου | akoulis | Tanganyika | 8 | 09-06-11 13:27 |
Ψοφανε τα μικρα Guppy!!!!! | geochaos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 12-11-09 14:20 |
μικρα guppies | antonis15 | Ζωοτόκα | 19 | 07-05-09 23:49 |
μικρα στο στομα | manolo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 10-04-07 18:00 |