|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω lymnovium και pistia στο ενυδρείο μου και θέλω να ρωτήσω αν το οτι κινούνται ελεύθερα στο νερό μπορεί να τα χαλάσει. Έχω λίγο περισσότερο απο 1watt/lt. Τα υπόλοιπα φυτά είναι sesilliflora, polysperama, φτέρη, vallisneria tiger και sagittaria subulata.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χαλανε ,αλλα αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι σε στασιμα νερα μεγαλωνουν πολυ πιο γρηγορα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Και πιο πολυ (σε μεγεθος) ...
|
||||
|
||||
![]()
Αφου εβαλες φωτα και διοξειδιο καιρος ειναι να δεις τι θα κανεις με τα φυτα
![]() Τα φυτα που λες (limnovium και pistia) κοβουν φως και τα αλλα (sesilliflora, polysperama) ειναι γρηγορης αναπτυξης και "τρωνε" πολυ, στο ανταγωνισμο θα χασουν εδαφος τα δυσκολα και αργα φυτα που μπορει να επιλεξεις στη συνεχεια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όταν τα είχα "μαντρωμένα" με βεντούζα και μπετονιά, είχα κάνει κάτι σαν παγίδα σε κάποια φάση είχαν γεμίσει όλο το ενυδρείο σε περίπου 10 μέρες
![]() ![]() Όσο για τα γρήγορα υπάρχει μια ζουγκλίτσα με πολύσπερμα στο πίσω τζάμι. Αν την αντικαταστήσω όμως θα βάλω κάτι στο ίδιο στύλ γιατί μου αρέσει. Γενικά με τις ρίζες απο τα επιφανείας είχε γίνει τέτοιος χαμός απο βλάστηση που επιβίωσε γόνος red cherry ανάμεσα σε ένα σμήνος γκαπάκια (αν θέλει κανείς ας στείλει και για αυτά πμ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι λιγο κριμα να εχεις 1w/l Και να ''χαλας'' το φως και τις απειρες επιλογες για αυτα τα φυτα
αυτα φυσικα ειναι και θεμα γουστου αλλα νομιζω οτι μπορεις να κανεις θαυματα |
|
||||
|
||||
![]()
Ο στόχος μου είναι να βάλω emersed. Αλλά δυσκολεύομαι να καταλήξω σε κάποιο aquascape. Δεν ξέρω απο πού να ξεκινήσω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για πες διαστασεις ενυδρειου να σου πουμε καμια ιδεα να την παρεις να την αλλαξεις στα μετρα σου και να κανεις ενα κουκλακι
|
|
||||
|
||||
![]()
Αρχικά σόρυ για την καθυστέρηση στις απαντήσεις μου.... Το ενυδρείο μου είναι 40 ύψος, 70 μήκος και 35 πλάτος. Επειδή μία οικόνα είναι όσο 1000 λέξεις σας επισυνάπω φωτογραφίες. Βαράτε αλύπητα!!!! Ευχαριστώ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχεις μια πολυ καλη ριζα.... μπορεις στα αριστερα να βαλεις αρκετες πετρες και η ριζα να βγαινει απο εκει μεσα αριστερα να βαλεις αρκετα φυτα και στο κεντρο ενα γρασιδακι. πανω στις πετρες μπορεις να βαλεις μοςς
|
|
||||
|
||||
![]()
Προφανώς ενοείς να καλύψω την βάση της ρίζας με πέτρες. Πολύ καλή ιδέα!!!! Αν και σήμερα μπήκε άλλη μια ρίζα απέναντυ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ευκολα ειναι
τενελους, Marsilea hirsuta, καποιον ταπητα απο μοςς ή Riccia fluitans(εχει υπεροχο χρωμα) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ανθισμενο Pistia stratiotes | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 05-04-10 22:12 |
pistia stratiotes | panos1972 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 30-06-09 11:12 |
pistia stratiotes | supermanx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 23-03-09 21:11 |
Pistia stratiotes | puravlos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 20-07-07 23:33 |