Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Lymnovium- Pistia και ροή (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46163)

magman 22-11-10 00:51

Lymnovium- Pistia και ροή

Έχω lymnovium και pistia στο ενυδρείο μου και θέλω να ρωτήσω αν το οτι κινούνται ελεύθερα στο νερό μπορεί να τα χαλάσει. Έχω λίγο περισσότερο απο 1watt/lt. Τα υπόλοιπα φυτά είναι sesilliflora, polysperama, φτέρη, vallisneria tiger και sagittaria subulata.

tsilojohn 22-11-10 00:55

Δεν χαλανε ,αλλα αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι σε στασιμα νερα μεγαλωνουν πολυ πιο γρηγορα..

Γιώργος Κ 22-11-10 02:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tsilojohn (Μήνυμα 511223)
....σε στασιμα νερα μεγαλωνουν πολυ πιο γρηγορα..

Και πιο πολυ (σε μεγεθος) ...

delta66 22-11-10 11:02

Αφου εβαλες φωτα και διοξειδιο καιρος ειναι να δεις τι θα κανεις με τα φυτα :D
Τα φυτα που λες (limnovium και pistia) κοβουν φως και τα αλλα (sesilliflora, polysperama) ειναι γρηγορης αναπτυξης και "τρωνε" πολυ, στο ανταγωνισμο θα χασουν εδαφος τα δυσκολα και αργα φυτα που μπορει να επιλεξεις στη συνεχεια ;)

magman 22-11-10 16:01

Όταν τα είχα "μαντρωμένα" με βεντούζα και μπετονιά, είχα κάνει κάτι σαν παγίδα σε κάποια φάση είχαν γεμίσει όλο το ενυδρείο σε περίπου 10 μέρες :mad: Τα έχω βάλει σε κουβά τώρα και κράτησα 2 απο το καθένα (αν θέλει κάποιος άλλος ας στείλει πμ :)). Θα δοκιμάσω να τα αφήσω ελεύθερα και θα δώ τι θα γίνει.

Όσο για τα γρήγορα υπάρχει μια ζουγκλίτσα με πολύσπερμα στο πίσω τζάμι. Αν την αντικαταστήσω όμως θα βάλω κάτι στο ίδιο στύλ γιατί μου αρέσει. Γενικά με τις ρίζες απο τα επιφανείας είχε γίνει τέτοιος χαμός απο βλάστηση που επιβίωσε γόνος red cherry ανάμεσα σε ένα σμήνος γκαπάκια (αν θέλει κανείς ας στείλει και για αυτά πμ :grin:)

kingrim 22-11-10 21:44

δεν ειναι λιγο κριμα να εχεις 1w/l Και να ''χαλας'' το φως και τις απειρες επιλογες για αυτα τα φυτα

αυτα φυσικα ειναι και θεμα γουστου αλλα νομιζω οτι μπορεις να κανεις θαυματα

magman 23-11-10 07:58

Ο στόχος μου είναι να βάλω emersed. Αλλά δυσκολεύομαι να καταλήξω σε κάποιο aquascape. Δεν ξέρω απο πού να ξεκινήσω :smt120

kingrim 23-11-10 16:02

για πες διαστασεις ενυδρειου να σου πουμε καμια ιδεα να την παρεις να την αλλαξεις στα μετρα σου και να κανεις ενα κουκλακι

magman 26-11-10 16:10

1 Συνημμένο(α)
Αρχικά σόρυ για την καθυστέρηση στις απαντήσεις μου.... Το ενυδρείο μου είναι 40 ύψος, 70 μήκος και 35 πλάτος. Επειδή μία οικόνα είναι όσο 1000 λέξεις σας επισυνάπω φωτογραφίες. Βαράτε αλύπητα!!!! Ευχαριστώ :)

kingrim 27-11-10 20:28

εχεις μια πολυ καλη ριζα.... μπορεις στα αριστερα να βαλεις αρκετες πετρες και η ριζα να βγαινει απο εκει μεσα αριστερα να βαλεις αρκετα φυτα και στο κεντρο ενα γρασιδακι. πανω στις πετρες μπορεις να βαλεις μοςς

magman 28-11-10 01:46

Προφανώς ενοείς να καλύψω την βάση της ρίζας με πέτρες. Πολύ καλή ιδέα!!!! Αν και σήμερα μπήκε άλλη μια ρίζα απέναντυ :) Γι αγρασιδάκι τι φυτό προτείνεις;

kingrim 28-11-10 10:14

ευκολα ειναι

τενελους, Marsilea hirsuta, καποιον ταπητα απο μοςς ή Riccia fluitans(εχει υπεροχο χρωμα)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:37.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01367 seconds with 10 queries