|
|
||||
|
||||
![]()
μετα απο 2 χρονια απουσίας περιπου αποφάσισα να βαλω στην "πρίζα" τον κύβο μου γιατι το να βλέπεις 220 λίτρα να κάθονται "άδεια" ειναι κάπως. Παρακάτω θα παραθέσω φωτογραφιες απ το ξεκίνημα έως την μεχρι τωρα πορεία. Το ενυδρειο τρέχει περιπου 2 μηνες
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giwrgos P. : 13-08-16 στις 12:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καλη επανοδο σου ευχομαι φιλε!!! αναμενουμε φωτο!!!! και καμια πληροφωρια!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
σιγα σιγα με 10 κιλά νεκρό βράχο και 20 κιλά αραγωνιτη
![]() ![]() και εν συνεχεια ![]() υ.γ μετα απο πολυ σκέψη όσων αφορά την φίλτρανση του ενυδρείου στο αν θα παω σε σαμπ η σε εξωτερικό φιλτρο κατέληξα σε εξωτερικό φιλτρο γιατι θεώρησα κάπως επίφοβο το να ανοίξω τρύπες σε αγορασμένο ενυδρειο μιας και τα ατυχήματα που ειχα παλαιότερα ήταν ραγίσματα και σπασίματα ------------------------- σ ευχαριστω φιλε να σαι καλα. εννοειται πως θα ανεβάσω και φωτογραφιες και πληροφορίες Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giwrgos P. : 13-08-16 στις 16:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οωωω καλή επάνοδό , είδη ειναι πολύ όμορφο φοβερο το aquascape.
Καλή συνέχεια ![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- τελος εγινε μια αναγκαία προσθήκη ζωντανών οργανισμών η οποία δεν ήταν στα σχέδια αφού το ενυδρειο ενός φίλου τον εγκατέλειψε και αναγκάστηκε να αποχωριστεί ολα του τα ζωντανά. το λες και τύχη ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() και 2 γενικές ![]() ![]() ------------------------- Είδος ενυδρείου: Reef Τύπος ενυδρείου -διαστάσεις: 60x60x60 Anubias Πόσο καιρό "τρέχει" το ενυδρείο: 2 μήνες Συνολικά λίτρα: 220lt Sump:- Skimmer: boyu dg2516 Φωτισμός: 4xT8 15w= 60w Κυκλοφορία: 1 sun-sun 3000l/h Υπόλοιπος εξοπλισμός (εξωτερικό φιλτρο) : fluval 306 ¶λλες πληροφορίες:30 κιλά βράχου & 20 κιλά αραγωνιτη (20 ζωντανός-10 νεκρός) Ρουτίνες συντήρησης : εβδομαδιαία αλλαγή νερού 20% ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ Ιχθύες: 2 clownfish polymnus, 1 zebrasoma veliferum, 1 amphiprion ocellaris Ασπόνδυλα: 1 Black Sea cucumber Κοράλλια/Ανεμώνες: 1 rhodactis mussoides, 1 bispira sp. white-red, 1 bubble tip anemone Soft corals: 50+ green button polyps, 10 zoanthus watermelon, 5 pink zoanthus, 19 actinodiscus sp. LPS: 1 physogyra sp. SPS:- Ρουτίνες συντήρησης ιχθύων-κοραλλιών: 2 φορες την ημερα φιλαράκια σπιρουλινας, pellets & 1 φορα κάθε 2 βδομάδες κατεψυγμένα αυγά αστακού και για τα κοράλλια 1 φορα την εβδομάδα ζωοπλανκτον Υ.γ: έχω περιπου 2 βδομάδες που χω παρει ολα τα ζωντανά και μονο η bubble tip ανοίγει ελάχιστα. μονο όταν έκλεισα τον κυκλοφοριτη μετακινήθηκε λιγο αλλα μεχρι εκει. καμία ιδέα γι αυτο? Δοσομετρική αντλία: - Ρουτίνα δόσεων: - Ca:- Mg:- KH:- Strodium:- Iodium:- Elements: 1 φορα την εβδομάδα βακτήρια, ζωοπλανκτον & reef biofuel ολα της brightwell (δεν ξερω αν μετρούνται ως στοιχεία αυτα που ανέφερα) ¶λλες παρατηρήσεις: ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΣΤ Αλατότητα:1025 PH:8,5 KH:10,9 ΝΗ3/NH4:0 ΝΟ2:2 ΝΟ3:50 PO4:- Ca:400 Mg:1200 Θερμοκρασία:28 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giwrgos P. : 13-08-16 στις 19:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε (Γιωργος; ) Πως πάει το στολίδι σου;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
εγινε αλλαγή την κυριακή ενα 30% να ξανακάνω μεσοβδόμαδα κι άλλη αλλα περισσότερη?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρά γιωργο!
λίγο υπομονή τώρα να αρχίζουν να πέφτουν τα νιτρικά! αλγη λόγο αλλαγής φωτιστικού ήταν δεδομένο οτι θα ξαναεβγαζες! οτι σου ειπε και ο σακης αν μπορεις να κανεις,γενναίες αλλαγές νερού και βλέπουμε! καλή συνέχεια φιλαρακι! |
|
||||
|
||||
![]()
σκεφτομαι να δώσω το veliferum και το ζευγάρι polymnus. σκεφτομαι για blue & yellow tang & 1 ζευγάρι occelaris. τα tangs σε τι αριθμό θα ταν καλύτερα να τα παρω?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Για αρχή καλό είναι να τα δώσεις .
αλλά γιατι δεν σκέφτεσαι να βάλεις μικρά κοπάδοψαρά ? |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι έχω κύβο ρε συ και δε θα ναι ωραίο πιστεύω
|
|
||||
|
||||
![]()
εισαι σε πολυ καλο δρομο.
τα ocellaris δεν θα αποικίσουν την bubble(η οποια φαινεται σε πολύ καλή κατασταση), μονη της ανεβηκε εκει πανω ή την πηγες? |
|
||||
|
||||
![]()
λες να μην την χοσταρουν? τα polymnus το καναν η θηλυκιά βασικα. το οτι παει η bubble τοσο καλα με 100 νιτρικά δεν μπορώ να καταλάβω τι παιζει. μόνη της έκατσε σ αυτο το πιάτο μετα άλλαξα το scape και εξακολουθεί να μένει εκει πάνω
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικα τα ζωντανά.
|
|
||||
|
||||
![]()
σας ευχαριστω πολυ παιδια για τα καλα σας λόγια. το μονο πρόβλημα που παραμένει ειναι η άλγη. υποψιάζομαι 2 αιτίες. η μια ειναι ο φωτισμός ο άσπρος που αμα τον ανεβάσω πάνω απο 20-30% αμέσως πιανει και η άλλη αιτία ειναι όταν κανω αλλαγή νερού μεχρι να "ξαναστρωσει" το σκιμμερ βγάζει φουλ φυσαλίδες
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μπορείς να απαλαγη από την άλγη.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την περιορίσεις την ταχύτητα που βγαίνει. Σε όλα τα ενυδρεία ακόμα και σε ενυδρεια στεγνά βγαίνει. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλη χρονιά Γιωργο!
Πως παμε φιλαρακι ολα καλα; Τι νεα εχουμε απο τον ύφαλο; |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα και καλή χρονια νικόλα. σημερα σκεφτόμουν παρα πολυ να γράψω το update αλλα με πρόλαβες. επειδή δεν θέλω να κάτσω να γράψω θέλω να τα πω αυριο με 3-4 φωτογραφιες!
------------------------- οι φωτογραφιες που υποσχέθηκα ![]() ![]() ![]() ![]() μεγάλο το update στο ενυδρειο. η απουσία του βελιφερουμ ειναι ήδη εμφανής τα κλοουνακια γίνανε 2 το elephant ear mushroom εγινε ανταλλαγή με πράσινη γονιοπορα όπως είδατε και τελος ενα τεράστιο ρίσκο στην αγορά της πολυαγαπημένης μου heteractis magnifica 2ο update της τελευταίας στιγμής μόλις εγινε μέτρηση σε no3 και τ αποτελέσματα έδειξαν 25-50 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giwrgos P. : 06-01-17 στις 16:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο επικοινώνησε μαζί μου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο είχε κ ο Γιώργος sogyris κ το είχε τρυπήσει. Δεν έχει ψημένο τζαμί.
|
|
||||
|
||||
![]()
το ρισκάρω η οχι? εκτός αυτού δεν με βλέπω να κάθομαι για πολύ στον κυβο
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρωτά τον Γιώργο αν το έχει κάνει στο συγκεκριμένο ενυδρείο. Ειναι μέλος μας
|
|
||||
|
||||
![]()
καλορίζικα Γιωργαρε!
πολύ χαίρομαι και μου αρέσει όπως αναπτύσσεις τον υφάλου σου! δείχνει ότι έχεις μεράκι,θέληση και υπομονή! μπράβο φιλαράκι μου σου εύχομαι τα καλύτερα να έχεις εντός και εκτός γυάλας! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Υ.γ στο σκιμμερ έχω κάνει μια πατέντα στις 2 εξόδους του βάζοντας κομμένα κομμάτια από λάστιχο για να μην ακούγεται η ροή καθώς πέφτει. παρατηρώντας το, είδα ότι οπότε έκανα αλλαγή νερού και η στάθμη ανέβαινε το σκιμμερ ξερυθμιζοταν με αποτέλεσμα να βγάζει καθαρό νερό κατεβάζοντας τη στάθμη του ενυδρείου. (εξήγηση για κλαμα) χτες έκοψα κι άλλο λάστιχο απ το ήδη υπαρχον και έκανα συγκρίσεις αρχικά χωρίς λάστιχο και μετά με. σήμερα το πρωί η επιφάνεια ήταν πεντακάθαρη μπορώ να πω χωρίς ίχνος φιλμ. Τώρα μένει να κάνω τεστακια να δω που βρίσκομαι και μια φώτο απ την μετατροπή του σκιμμερ |
|
||||
|
||||
![]()
Για ψάξε sogirys. Παρουσίασε πρόσφατα το ενυδρείο του. Ήμουν σήμερα μαζί του κ συζητήσαμε για το anubia. Το είχε τρυπήσει ο Nidal πριν 2 χρόνια κ δεν ειναι ψημένο το τζαμί. Τα ψημένα τζαμια όταν πας να τα τρυπήσεις σκάνε κ γίνονται χίλια κομμάτια.
|
|
||||
|
||||
![]()
καλύτερα να πάρεις κατευθείαν τον νινταλ να του κάνεις μια ερώτηση!
πες του ότι τηλεφωνείς εκ μέρους μου! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
up. Μόλις γύρισα σπίτι και είδα το φίλτρο να δακρύζει. έχει κάνει μια λιμνούλα κάτω απ την βάση όχι τίποτα το ιδιαίτερο. δακρύζει απ τα αυτάκια το εν λόγω fluval 306 έβαλα βαζελίνη και τώρα στάζει από μια τρύπα. η αλήθεια είναι ότι έβαλα μπόλικη βαζελίνη. μήπως να το ξαναβγαλω και να το καθαρίσω να χει ίσα ισα? ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giwrgos P. : 22-01-17 στις 21:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δες μια την τριπα και τα υπόλοιπα τα κανονίζουμε......
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
οι διάστάσης των διαμέρισμα των του σαμπ μόλις πάρεις τον εξοπλισμό....
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Γιώργο. Πως τα πας; ξεπεράσαμε τα προβλήματα; Με μεγάλες αλλαγές λύνονται τα περισσότερα. Είδες με τη δικιά μου στραβή;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θαλασσινο Reef 250Λ Reef | ραφαηλ10 | Reef | 20 | 29-05-10 09:22 |
Light reef = reef delight ;) | phaerimm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 20-12-08 20:54 |
Reef ή καλυτερα Light Reef! | glazar | Reef | 19 | 22-03-08 00:02 |