|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΪ ΓΥΑΛΙΖΕ ΤΗΝ ΑΝΟΥΜΠΙΑ ΤΟ RAMSHORN,
ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ 2ΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΑΠΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΥΛΟ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ http://www.aquatek.gr/vb/attachment....0&d=1455875725 |
|
|||
|
|||
![]()
.....ποιος;
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπορει...
παρακολουθα το για να δεις.. βαλε κανενα λαχανικο ή ταμπλετα διπλα του να δεις αν αντιδρασει ή πειραξε του λιγο την ¨χλαπατσα¨ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή δεν μπορει να κοιμηθει κανεις μετα το γλειψιμο της ανουμπιας του??? Χαχαχαχχαααα
Να το εχεις στο νου σου μεχρι το βράδυ να δεις αν ζει ή αν πηγε χορτάτο...
|
||||
|
||||
![]()
Μπά, σιέστα κάνει μάλλον, αλλιώς δεν θα έβλεπες το εσωτερικό του. Οταν πεθαίνει αλλάζει αμέσως χρώμα, το κόκκινο χρώμα οφείλεται στο σώμα του και όχι στο κέλυφος του σαλιγκαριού, εγώ πιστεύω πως είναι καλά, τα πεθαμένα ασπρίζουν σχεδόν αμέσως, άσε που θα πέσουν επάνω του τα υπόλοιπα να το φάνε
|
||||
|
||||
![]()
και βλεπω που λετε μια κεραια να αιωρείται και να την πηγαίνει η ροή του νερού περα δώθε. λέω ψόφησε το καημένο.
το πιάνω με την τσιμπίδα τσούπ! μπαίνει μέσα στο καβούκι του. τον άφησα στον βυθό και την κοπάνησε..... κοίτα να δεις πλάκα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι την πάτησε η γυναίκα μου όταν έλειπα ταξίδι με το πρώτο ramshorn που είχα πριν πάρω το συνεργείο καθαρισμού του Τάκη. Το είδε λέει στην επιφάνεια ανάποδα και νόμιζε ότι ψόφησε και το έβγαλε και το πέταξε το καημένο. Δυστυχώς δεν με πήρε τηλέφωνο πρώτα να με ρωτήσει, τώρα που τα βλέπει αυτά του Τάκη να κάθονται που και που ανάποδα και να τρώνε πρωτεινικό φιλμ κατάλαβε το λάθος της και στεναχωρήθηκε βέβαια αλλά τι να γίνει, γίνονται κι αυτά!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αναρωτιομουν ποτε θα αρχισουν τα σαλιγκαρια μου να πολλαπλασιαζονται .
Αλλα με αρκετη παρατηρηση διαπιστωσα οτι εχει γεμισει ο τοπος με αβγα και νεοσους. Ειπαμε οχι και ετσι ![]() Τα δεκα θα μας γινουν εκατο σε ενα μηνα; ελεος ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δωστα σε μενα εαν δε τα θες μετα. Καλο μονο κανουν Γιωργο.
|
||||
|
||||
![]()
Τα πολλα δλδ στεφανε επιβαρυνουν το νερο με ρυπους;;
Σαν επιπλεον ιχθυοφορτοση; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα σου καθαρίζουν και τα φυτά από την άλγη και τότε τα φυτά θα καταναλώνουν περισσότερα νιτρικά
|
||||
|
||||
![]()
Κατι ακομα.
Εχω sagittaria subulata kai heteranthera zosterifolia τα οποια φουντωνουν μεν (το 2ο ειδικα), τα χαμηλα φυλα δε, σαπιζουν, τα οποια ειναι μανικι στο καθαρισμα. Κλαδευω βεβαια, θελω ομως να ρωτησω αν οντως τα σαλιγκαρια καταναλωνουν τετοια οργανικη υλη; Ειναι γεγονος δλδ οτι αν αυξηθει ο πληθυσμος τους θα απαλλαγω και απο σαπια φυλλα; (οσο φυσικα δεν εχω περισια τροφη); |
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικά δεν έχω σάπια φύλλα και στα 2 ενυδρεία , κάτι πραγματάκια με καβούκι δεν αφήνουν τίποτα
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ωραιος! Θα αναμενω την αναπτυξη τους |
|
||||
|
||||
![]()
Τα κατω φυλλα σαπιζουν (και) απο μειωμενη κυκλοφορια σε εκεινο το σημειο.
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον παρατηρησα οτι οταν ενα ramshorn γενναει αβγα μετα πεφτει τουφα για μερικες ωρες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ναι απ την κουραση και τους πονους της γεννας
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχουν εφευρει ακομη την επισκληριδιο....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα νεκρα ramshorn παρα πολυ μικρα κατα περιπτωση , επιπλεουν;
Γιατι εχω 2 που τα πηγαινοφερνει η ροη με σωμα κεραιες εξω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για να έχουν τις κεραίες έξω προσπαθούν κάπου να πιαστούν, ζωντανά είναι
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μου εχουν πεθανει ολα τα ραμσχορν.
Εχει ανεβει υπερβολικα θα ελεγα ο πληθυσμος των malaisian trumpet και παραλληλα πεθαναν τα ραμσχορν μικρα μεγαλα Τι στο καλο;;; |
|
||||
|
||||
![]()
Μαλον απορροφησαν πολυ ασβεστιο λογω υπερπληθυσμου και τα ramshorn ειναι πιο ευαισθητα, για μετρα gh να δεις ποσο ειναι;
Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.
|
||||
|
||||
![]()
τι τίτλοι είναι αυτοί ρε παιδιά .
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και σε μενα το ιδιο συμβαινει..παντως ασφαλη τροπο αντιμετωπισης πχ με καποια προσθηκη δεν εχω διαβασει μεχρι τωρα..
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ταιζετε καθολου;
Εχουν ραγισμενα η ασπρισμενα καβουκια; |
|
||||
|
||||
![]()
Ασπριζουν και μετα πεθαινουν.
Θα μετρησω και θα επανελθω |
|
||||
|
||||
![]()
Το άσπρισμα δείχνει έλλειψη ασβεστίου όπως σου είπαν τα παιδιά. Yπάρχουν κάποιοι τρόποι να αυξήσεις το ασβέστιο (πχ αραγωνίτης) αλλά εξαρτάται και από τα υπόλοιπα ζωντανά του ενυδρείου...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πεθανε; | δημητρης114 | Σαλιγκάρια | 4 | 15-11-15 03:08 |
Η Δεσποινα πεθανε | despoina guppidou | Αρχάριοι γλυκού νερού | 49 | 28-01-14 22:25 |
Πεθανε ή οχι..SOS | aNe | Σαλιγκάρια | 45 | 19-11-09 16:56 |
πεθανε | ΤΟΛΟΥΚΟΣ | Bettas | 12 | 21-10-09 15:53 |