|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σας,
![]() Θα ηθελα την γνωμη σας για το: τι θαγινει-τι πρεπει να κανουμε αν πεσουν στο ενυδρειο* τα παρακατω πραγματα... 1υγρο σαπουνι 40ml 2αιμα 3καφες neskafe 3κουταλια της σουπας 4ξυδι 50ml 5σαλτσα ντοματας ολο το κουτι 6ζαχαρη80gr 7καλτσες 8κραγιον 9μπογια σε σκονη 40gr 10υδροχλορικο οξυ 20ml 11σταχτη μια χουφτα 12λαδι 70ml 13χωμα μια χουφτα 14αλατι 70gr 15mereda ενα κουταλι της σουπας 16τεριακι 60ml 17ωμα λαχανικα(απλυτα) 18σαλιο 19κατουρο(μην ρωτησετε πως και γιατι)20ml 20κορν φλεικς 20gr ...μερικα ισως να μην πεσουν ποτε. ![]() *Το ενυδρειο ειναι κοινονικο με διαφορα ψαρακια που ζουν σε 100λιτρα και ph 7 |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω ξερω να σου πω με αλλες δοσολογιες!!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
βρε γιαννη,οι "δοσολογιες" απο που βγηκαν?
![]() βιβλιο μαγισας εχεις? γιατι ο τσελεμεντες να εχει "κατουρο" στα υλικα δε νομιζω ![]() καποια ειναι θανατηφορα,καποια οχι. καποια θα ανεβασουν και αμμωνια αν δεν γινει αλλαγη νερου γρηγορα. |
|
||||
|
||||
![]()
Για πες...
------------------------- Παράθεση:
![]() Ειπα οτι ειναι αρκετα τα λιτρα, αλλα μαλλον το παραεκανα με καποιες ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Hobbit : 04-04-15 στις 21:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οτι και να πεσει , αλλαγη οσο προλαβαινουμε...
αναλογα και το προιον, θα ελεγα εως και 100%. |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι να μη σου τύχει κάτι από όλα αυτά.
Και αυτό που φοβάμαι πιο πολύ είναι το λάδι, αν πάει στα βράγχια των ψαριών πολύ φοβάμαι πως ο θάνατος θα είναι ακαριαίος από ασφυξία. Ίσως το μόνο που είναι λιγότερο επικίνδυνο αν έχεις καλή βιολογία είναι το κάτουρο, αρκεί να μην έχουμε μεταφορά παθογόνων ογκανισμών. Νομίζω πως πρέπει να κλείσουμε το φίλτρο αμέσως, μάζεμα από την επιφάνεια ότι δεν διαλύεται στο νερό (λάδια κλπ) , αλλαγή ακόμα και 100% και άνθρακα. Επίσης αυτό που είναι τελείως ακίνδυνο για το ενυδρείο μου με τα χρυσόψαρα είναι τα 20γρ κορν-φλέικς, θα εξαφανιστούν ακαριαία, και όχι μόνο 20γρ αλλά και 40 και 60, ειδικά το μεγάλο χρυσόψαρο θα κάνει πάρτι ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πως θα παθουν ασφηξια;Αφου το λαδι επιπλεει.Εκτος κιαν πανε ολα πανω στο λαδι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό εννοώ, αν ανέβουν στην επιφάνεια και ρουφίξουν από αυτό το σημείο
|
||||
|
||||
![]()
Εμενα αυτο που μου κανει μεγαλυτερη εντυπωση ειναι οτι υπαρχουν και σοβαρες απαντησεις σ'αυτο το θεμα...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φαίνεται σαν να τα έχεις όλα αυτά σε ενα ράφι πανω απο το ενυδρείο
Σε τι χρησιμεύουν οι απαντήσεις;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αμφιβάλεις ότι μπορεί να πέσει ή κάποιος να ρίξει κάτι απο αυτά μέσα στο ενυδρείο ;
|
||||
|
||||
![]()
Αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.........όλο και κάτι μπορεί να πέσει μέσα!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ακριβώς
|
||||
|
||||
![]()
Εμενα παντως παιδια , παλια , που δεν ηξερα και πολλα τοτε, μου ειχε πεσει τριμμενο κασερι (τυρι για τους νοτιους
![]() θυμαμαι το μαζευα με την αποχη γρηγορα - γρηγορα, γιατι τα ψαρια (τιγρακια) το ετρωγαν σαν τρελα! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ενδιαφερομαι να μαθω για το τι θα φινει αν πεσουν τα παραπανω υλικα στο ενυδρειο και τι πρεπει να κανουμε.Μπορει μια μερα ετσι οπως εισαι πανω απο το ενυδρειο και τρως κορν φλεικς να πεσουν μεσα..(αυτο δεν ισχιει για ολα)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχει καπακι το ενυδρειο??Ε νομιζω σου απαντησαν αλλαγες νερου ανθρακας παρακολουθηση μετρησεις κτλ. τωρα εσυ μαλλον θες για το καθενα ξεχωριστα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν πέσουν όλα αυτά μαζί πετάς και το ενυδρείο μαζί και ασχολείσαι με άλλο χόμπι
|
||||
|
||||
![]()
Η τετοια ωρα πας για υπνο!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα πέσει μαζί με το κουτάλι ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη ειναι απιθανο να πεσουν ολα αυτα λου γραφεις μεσα
καλυτερα να συζητησουμε αν θελεις αυτα που χρησιμοποιουμε πανω απο ανοιχτο ενυδρειο οπως : Ενα μπουκαλι prime Ενα μπουκαλι απο υγρο λιπασμα Ενα κουτι τροφη Το ταπερακι με το grindal Ενα μπουκαλακι απο τεστ νερου .......... και αλλα ![]() Που ειναι πιο πιθανο να πεσουν.
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικά τί θα έκανα..
1υγρο σαπουνι 40ml: Αλλαγή 70% - Συμπλήρωση βακτηρίων ή μπόλιασμα 2αιμα - Δε θα έκανα τίποτα. 3καφες neskafe 3κουταλια της σουπας - Αλλαγή 70% 4ξυδι 50ml - Αλλαγή 70% - Συμπλήρωση βακτηρίων ή μπόλιασμα 5σαλτσα ντοματας ολο το κουτι - Αλλαγή 70% 6ζαχαρη80gr - Αλλαγή 50% 7καλτσες - Δε θα έκανα τίποτα. 8κραγιον - Δε θα έκανα τίποτα. 9μπογια σε σκονη 40gr - Μεταφορά ψαριών σε άλλο ενυδρείο. Στήσιμο από την αρχή. 10υδροχλορικο οξυ 20ml Μεταφορά ψαριών σε άλλο ενυδρείο. Στήσιμο από την αρχή. 11σταχτη μια χουφτα - Αλλαγή 70% 12λαδι 70ml - Αφαίρεση του λαδιού από την επιφάνεια. 13χωμα μια χουφτα - Εξαρτάται από το χώμα.. Αν ήταν καθαρό ίσως να μην έκανα και τίποτα. 14αλατι 70gr - Αλλαγή 70% 15mereda ενα κουταλι της σουπας - Δε θα έκανα τίποτα. 16τεριακι 60ml - Αλλαγή 70% 17ωμα λαχανικα(απλυτα) - Δε θα έκανα τίποτα 18σαλιο - Δε θα έκανα τίποτα. 19κατουρο(μην ρωτησετε πως και γιατι)20ml - Αλλαγή 50-70% 20κορν φλεικς 20gr - Θα περιόριζα το τάισμα τις επόμενες μέρες και θα πρόσεχα τα νιτρικά. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα κανονικά παιδιά γεννιούνται κανονικά, μεγαλώνουν κανονικά, ονειρεύονται κανονικά, ερωτεύονται κανονικά και πεθαίνουν κανονικά. Ασχετο. Ετσι μου'ρθε
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιο θεμα να γινει υπομνημα.
|
||||
|
||||
![]()
Για να σοβαρευτουμε και να μην παει αρχειο το θεμα, πολλα απο αυτα που εγραψες ειναι ικανα να προκαλεσουν αμεσο θανατο απο δηλητηριαση στα ψαρια. Σε αλλα, πιθανο να τη γλυτωσεις με μερικες απανωτες αλλαγες νερου.
Το σιγουρο ειναι, οτι πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι και να μην κανουμε τιποτα πανω απο ενα ενυδρειο, ποσο μαλλον οταν ειναι ανοιχτο. Οπως και να μην υπαρχουν ραφια κλπ απο πανω του, ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να πεσει κατι μεσα.
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως πρέπει να γράψουμε τι πρέπει να κάνουμε
ώστε να μη πέσει ποτέ τίποτα ανεπιθύμητο στο ενυδρείο μας και κινδυνέψουν τα ζωντανά μας?? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ακόμα δε μπορώ να αντιληφθώ το σκοπό που ανοίχτηκε αυτο το θέμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δες τα μυνηματα 12 και 13 και θακαταλαβεις.Επεισεις ειχα μια ξαδελφη(4χρονον) που εριξε στο ενυδρειο μπισκοτα και ψοφισαν ολα τα ψαρια...
|
|
|||
|
|||
![]()
Λυπάμαι πάλι δε κατάλαβα. Φυσικά και μπορεί κάποια απο αυτα να πέσουν μέσα στο ενυδρειο (όχι όλα) όπως μπορεί να πέσουν και αλλα εκατοντάδες υλικά ή ουσίες που μάλιστα ειναι πιο πιθανό απο αυτα που αναφέρθηκαν. Επειδη αναφέρθηκαν λοιπόν συγκεκριμένες ουσίες-υλικά και μάλιστα σε συγκεκριμένες δοσολογίες, δε μπορω να καταλάβω αν πρεπει να γίνει σοβαρή κουβέντα ή χαβαλές. Πίστεψέ με, δε λέω εξυπνάδες, πραγματικά διαβάζοντας το θέμα μπερδεύτηκα λίγο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι θα γινει με την αλγη | aquahobby | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 12-04-11 14:34 |
μπορει να γινει? | ΜΙΜΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 25-11-10 13:37 |
Νεο και θα γινει ωραιο!!! | stavrosczc | Δίσκοι | 104 | 28-08-10 13:45 |
μπορει να γινει?? | sotos+ramona | Ζωοτόκα | 4 | 03-11-08 21:05 |
Τι θα γινει αν; | Yiannis59 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 28-06-07 20:41 |