|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα στην ομάδα,
Ψάχνω για φόντο (background) για το φυτεμένο που στήνω και θα ήθελα μερικες ιδεες από τους φίλους που έχουν βάλει σε φυτεμένο. Καταρχας θα ειναι εξωτερικό , κολλημενο στο πίσω τζάμι και το σκέφτομαι κάτι σε ανοιχτό χρώμα, γαλάζιο ή κάτι σε ημιδιάφανη μεμβράνη. Ρίξτε και σεις καμια ιδέα τι εχετε χρησιμοποιήσει στα δικά σας φυτεμένα και αν ειναι ιδιοκατασκευή ή αγορασμένο από κάπου. Ευχαριστώ Δημήτρης |
|
||||
|
||||
![]()
Δημητρη εγώ έχω έχω βάψει εξωτερικά το τσάμι με πλαστικό χρώμα σκούρο καφέ
το πλαστικό φεύγει από το τσάμι πανεύκολα με ένα ξυστρακι , χωρίς να κάνει γρατσουνιές το σκούρο χρώμα ακόμα κάνει καλύτερη αντιθέσει με τα φυτά
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα ,στα μαγαζιά DIY μπορείς να βρεις πολύ ωραία υλικά στα είδη ξυλείας , είτε ψιλό πλαιγουντ ή mdf , την κλασική πλάτη για ντουλάπες όπως το λέμε που έχουν επάνω τους διάφορες επιφάνειες , είτε έτοιμες μελαμίνη που δεν πιάνει εύκολα μπογιά κ σίγουρα θα ξεφτίσει κάποια στιγμή ή έχει κ πορώδες επιφάνειες που μπορείς να της βάψεις ότι χρώμα θες...
εγώ λχ εχω ενα ενυδρείο που ειναι η πλατη του σε μεγαλη βιτρίνα κ το εχω βαψει μαυρο σαν το έπιπλο κ το χειμώνα το βαραει ο ήλιος κ έχω πετύχει την ιδανική θερμοκρασία 24 βαθμών όλη την ημέρα χωρίς χρήση θέρμανσης όπου ανάβει το βράδυ μόνο! τα έχω βαλει με τέλεια εφαρμογή μεταξύ τους στις γωνίες κ δεν μπαίνει καθόλου φως του ήλιου απο εκεί άρα δεν έχω πρόβλημα με αλγες κλπ κ το έχω εξωτερικά βαμμένο μαύρο κ εσωτερικά είχε τα νερά σιμίδας που έμοιαζε σαν καλαμάκια απο αποξηραμένα Babboo. αν βαλεις ψηλά φυτά πίσω θα είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα. με αυτό το τρόπο δεν είσαι κ τοσο εκτεθειμένος απο 4 επιφάνειες γυαλιού κ χειμώνα αλλά κ καλοκαίρι... συμβουλευτικά μονο να σου πω σαν τα κάνεις εφαρμογή να βάλεις σιλικόνη κατα μήκος της επάνω επιφάνειας για να μην στάξουν νερά ανάμεσα στο γυαλί κ το φύλο που θα βάλεις ... εύχομαι να βοήθησα |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα Πολυκαρπε και Γιώργο,
Εχω πάρει ήδη από το DIY ξυλουργείο της γειτονιάς την πλάτη για το ενυδρείο (μου κόστισε 4 ευρώ κομμενη στα μέτρα μου) και πριν τη βάψω την έχω περάσει απο πάνω ένα μαυρο αυτοκολητο προσωρινά . Το αποτέλεσμα μπορώ να πω είναι ικανοποιητικό ωστόσο θα ήθελα να πειραματιστώ με light diffusing film σαν background ή κάτι παρόμοιο ωστε να επιτρεπεται να περάσει και φώς απο την πίσω πλευρά χωρις να είναι 100% συμπαγές το χρώμα. Σκέφτομαι να δοκιμάσω μια αντιηλιακή μεμβράνη αυτοκινητου με 60% σκουρότητα και 40% φως και να δώ τι αποτέλεσμα θα πάρω. Αυτές βγαίνουν μόνο σε μαυρο χρώμα θα ήθελα να δω και επιλογές σε ποιο ανοιχτες αποχρώσεις οπως εδω https://www.inventables.com/technolo...ser-film-rolls Ξέρει κανεις απο που μπορούμε να προμηθευτούμε κάτι τετοιο απο εγχώριο κατάστημα ? |
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε έγχρωμο ημιδιαφανες πλεξιγκλας, υπάρχει σε πολλούς χρωματισμούς, και δεν χρειάζεται να το κολλήσεις και το βγάζεις όποτε θες, και δεν θα πάθει και τίποτα αν βραχεί
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ Τακη |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι παιδευαισε ?
Ενα απλο μαυρο χαρτονακι θα εκανε τελεια δουλεια. ![]() Μπορεις να βαλεις και ασπρο φοντο απο πισω, αλλα με το μαυρο κανει περισσοτερη αντιθεση με τα φυτα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αυτοκόλλητο φόντο. | A.P | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 02-04-13 11:43 |
Φόντο | Βασίλης Κ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 15-03-13 22:47 |
σχετικά με φόντο | mac32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 14-04-11 16:40 |
Φόντο;;;;; | krispie | Γλυκό νερό - Γενικά | 25 | 14-03-11 16:40 |
φόντο απαραίτητο? | exetlaios | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 2 | 05-12-07 12:44 |