|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Έφτιαξα μια απλη κατασκευή που προσομοιάζει το φως της ανατολής της δύσης και του φεγγαρόφωτος.
δεν εχει τίποτα δύσκολο και ιδιαίτερο, δεν εχει dimmer δεν κοστίζει πάνω απο 3-4 ευρώ ο λογος που το έφτιαξα ειναι για να μην αναβει απο σκοτάδι κατευθείαν ο κεντρικός φωτισμός και απο φουλ φωτισμό στο απόλυτο σκοτάδι, δεν ξέρω αν βοηθαει κάπου τα ψαρια η τα φυτα, πάντως σίγουρα αλλάζει πολυ το αισθητικό αποτέλεσμα του ενυδρείου μεσα στο χωρο υλικά 8 led λευκά 3,3Volt (~20mA) 4 led Μπλε 3,3Volt (~20mA) 1 Αντίσταση 15 Ohm 1 Αντίσταση 33 Ohm 2 παλιούς φορτιστές κινητών (5-5,5volt 400-600mA απο sony ericson η nokia ειναι μια χαρα)(αν έχετε φορτιστές με περισσότερα η λιγότερα volt απο αυτα που αναφέρομε ή θέλετε να βάλετε λιγότερα η περισσότερα led ή διαφορετικής τασης, στείλτε μου πμ να σας πως τι αντίσταση χρειάζεται) 1 κομμάτι ηλεκτρολογικό κανάλι 15-20 cm σιλικόνη (ζεστή η κρύα) καλώδιο 4 βύσματα RCA (2 male - 2 female) Η γενική συνδεσμολογία ειναι αυτή ![]() Ανοίγουμε τρύπες με ενα 4mm τρυπάνι στο κέντρο απο το καπάκι του καναλιού ![]() για να ειναι κέντρο, εγω έκανα το εξής, μέτρησα σε 3 σημεία το πλάτος του καναλιού και τράβηξα μια γραμμή με ενα χάρακα, έπειτα μέτρησα και σημείωσα ανά 1,5 cm 12 σημεία, και ανοιξα τις τρυπες ![]() μετα τοποθέτησα τα led σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα ![]() και κόλλησα τα "ποδια" των led, (το μακρύτερο ποδι ειναι το +) ![]() ![]() μετα στα δυο ακρα του καναλιου εβαλα καλωδιο και συνδεσα τα male RCA και αντιστοιχα στους 2 φορτηστες female RCA ![]() δοκίμασα οτι λειτουργούσουν ολα, γέμισα με σιλικόνη και έκλεισα το κανάλι ![]() ουσιαστικά είμαστε έτοιμοι! τωρα συνδέουμε σε χρονοδιακόπτες και ρυθμίζουμε τα λευκα να αναβουν πριν και να σβήνουν μετα τον κύριο φωτισμό, μετα το σβήσιμο και των 2 αναβουν τα μπλε, εγω εχω ρυθμίσει 1 ωρα πριν και μετα και για 2 ωρες τα μπλε έφτιαξα παραλληλα και αυτό ![]() είναι ένας χρονοδιακόπτης 2 εξόδων κατάλληλος για το παραπάνω σύστημα ![]() ![]()
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
moon light (ηρθε η ωρα.) | platy | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 11-01-10 23:54 |
Good morning aquarium | halvas69 | Φωτογραφίες μελών | 10 | 09-07-07 09:59 |
Βράχια moon stone | sifo | Malawi | 5 | 01-02-06 12:42 |